Йоркширски териер - тема 10

• 84 790
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Тогава просто нямаш избор и наистина е най-добре да се извършат двете манипулации на веднъж, за да му спестиш една пълна упойка. До колкото съм запозната, ако до 6-тия месец не са слезли, няма и да слязат и задължително се кастрира, защото не слезлият тестис може да се изроди в тумор.

Гледали ли са го на ехограф, дали тестиса е в коремната кухина или е тръгнал да слиза?
Ето едно четиво по въпроса :
http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=128&t=10758

# 211
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте. Да споделя няколко проблема с нашата новодомка.
Първо категорично отказва да пишка на памперса. Три дни се учим, никакъв напредък. Днес ще търся спрей.  newsm78
Не иска да си яде сухата храна там където съм определила да й стои купата. А консервата я яде там. Но сухата храна трябва да й занеса купата пред леглото и да стоя до нея и тогава яде.  ooooh!
Буди ни все по-рано сутрин. Първата сутрин в 6.30, втората в 5.30, днес в 4.30. А защо ни буди не знам. Според мен и става скучно. Издава много смешни звуци като е сама. Не съм чувала друго куче да издава такива. Като грачене на чайка е точно.  Joy
Разбирам че всичко това е нормално за бебе. Всъщност от всичко само пишкането е проблем. Холът започва вече да мирише.  Sick Приемам всякакви съвети как по-бързо да стане.
Днес сме я оставили сама, да видим какво ще заваря следобед.

Нужно е време и си зависи и от кучето Simple Smile

Моя е на 5 месеца пика 90% на пелените , но за акането не Simple Smile
В къща сме имаме двор , колкотои да  стоим с него на вън , влезне въртре и бам на пелената :О)))
понякога си излиза сам на двора (ако съм оставила отворено) надявам се да пишка , не знам Simple Smile

Като излизаме винаги го оставяме е една огромна клетка (за голямо куче) и там седи и ни чака , в клетката има пелена но НИКОГА! не пика там , седи и чака да се преберем :О)) и да се изпика изън клетката хахах .

С предишните ми кучета до една и повече от годинка съм имала случки на доста белички като сме ги оставяли сами  , за това сега клетка като е сам Simple Smile (тук това е практика обикновенно докато са малки)

# 212
  • Варна
Здравейте , искам да споделя нещо с вас и да разбера вие какво мислите по въпроса .
Мислите ли ,че ако кученцето си хапва добре , но му се дава според таблица на съответната храна ,
ще порасне повече от необходимото .и обратното едно злоядо същество или пък умишлено недохранвано ще остане дребно ?!
Аз мисля че всичко е ген и недохранването би довело само до слабост , ще е кльощаво ,но едва ли ще е по нисичко и с по-късо телце ,обратно ако хапва стабилно ще е пухкаво , дебеличко....вярно ли е това ?

# 213
  • София
по малко и от двете
тоест системно недохранвано има предпоставка да остане по-дребно, защото не си набавя всичките необходими хранителни вещества, за да порастне
но не мисля, че ще е огромна разликата
и пак има значение породата
при дребните породи разликата няма да е чак толкова голяма, колкото при едрите

# 214
Аз мисля че всичко е ген и недохранването би довело само до слабост , ще е кльощаво ,но едва ли ще е по нисичко и с по-късо телце ,обратно ако хапва стабилно ще е пухкаво , дебеличко....вярно ли е това ?

Точно така! Големината на кучето, като костна структура, дължина на тялото, дали ще е с къси, дълги или средни лапи, гъстота и структура на козината, големи/малки уши, къса/дълга муцунка за генетично заложени фактори, които с храненето няма да можем да променим. Кучето ще стане високо/дълго и кльощаво, ако е недохранено и обратното пухкаво и дебеличко, но ниско и с късо тяло, ако му е писано да е дребно като структура, ако го прехранваме. Килограмите са друга бира и те могат да бъдат коректив след годинката, когато костното развитие е приключило, кучето е достигнало ръстта си, който му е генетично заложен и ако е недохранено ще е слабо, ако е прехранено ще е пухкаво.
Да не говорим, че системното недохранване, за да "остане малко" във възраст на усилен растеж и развитие на органи и системи може да доведе до неприятни последствия в бъдеще.

Моята Холи например е около 2,600, на приятелка йоркито е 2300-400, и двете са на 4 годинки, но моята изглежда много по-дребна от йоркито на приятелката, което е ужасно злоядо и му се броят ребрата и му стърчи гръбнка. Тя обаче е с по-дълго телце и крачета. Обратно, в парка има един мъжки, който е кръстоска с пинчер, но е взел повече белези от йорки роднината си. Той тежи около 3,500, но изглежда много по-дребен от моята, защото е с късо телце и къси крачета.
Така че не са важни само килограмите, а съотношението между структура на тялото и теглото на кучето.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 20:28 от 3ори

# 215
  • Варна
Ще ви кажа защо отворих тази тема :йоркито ми е на 2 години вече 2,500кг , според хората които ми го дадоха е толкова ,защото съм го прехранвала.
До преди няколко месеца му давах много малко храна ,така ми казваха ,но той си растеше само че изключително слаб , даже по време на разходка ме питаха защо е толкова слабичко , или пък като го заведа на фризьор чувах ,че ребърцата му се четат .
Тогава и на кг беше около 2 кг ,сега качи близо 500 грама , хапва си , изглежда по-добре но и малко по едричко и изтърпях критика ,че вече съм го объркала с растежа  Sad
Определено не е от най нисичките , дълги крачка си има ,а той е 26-27 см дълъг от врата  до опашката.
Зори , явно моя е от тези като на приятелката ти ,но има ли найстина такова нещо ,че ще остане дребно ,ако му се дава по малко храна .

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 20:44 от Валети

# 216
С което си доказала собствената си теория, че по-малкият грамаж не е = на по-дребно куче, а на недохранено такова. С теб май сме си говорили по този въпрос на времето или се бъркам Simple Smile .
Това е много гадна практика на някои продавачи на души, както ги наричам аз. Гледат да побутат кученцето преди да е навършило и 2 месеца и или лъжат с 1-2 седмици във възрастта, за да изглежда "мини" или го държат недохранено, за да тежи по-малко. И после в къщи като започне да хапва по норма, стопаните се стресират, че го взели 300 грама, а качило половин кило за 2 седмици. Ами просто си е наваксало горкото. Или още по-гадно както в твоят случай, да те убеждават и набеждават теб, че си виновна, че ти пораснало кучето голямо.
Пак моята ще дам за пример. Кастрирана е на 6 месеца и по принцип, би трябвало да се храни със храна за кастрирани, или ако яде нормална храна, дажбата се намалява с 10 или 20% от нормата, за да не пълнее. Аз не храня със храна за кастрирани и не съм намалила дажбата, защото тя не пълнее. Предпочитам да заложа на дълги разходки и повече игри, за да я държа във форма, а не да я държа гладна. Ами порасна си колкото трябва и тежи в норма. но за мен килограмите не са драма, никога не съм искала или търсила мини, а здраво куче, това и било изискването ми при покупката.

но има ли найстина такова нещо ,че ще остане дребно ,ако му се дава по малко храна .

Не! Нали сама пишеш, че до скоро си го хранила с много малко храна. Е то все пак е пораснало и на дължина и на височина. но е останало слабо и му се броят ребрата. Дори и сега, тежащо 2,500 пак ти казват че е слабо. Значи ако стане 2800-3 кг. ще е с идеални пропорции и ще е кучето, което трябва да е. Ако си има апетит си го храни в норма и не го дръж гладен. Той отдавна е порансал колкото природата му е заложила, сега трябва да качи малко месце по ребрата Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 20:59 от 3ори

# 217
  • Варна
Не не , сега не ми казват Grinning , това беше пролетта , тогава той беше 2-2100 кг
сега 2.500 изглежда даже обличък Mr. Green,ако качи още до 3 кг със сигурност ще е вече дебел .

# 218
  • Sofia
Ако се съди по децата (а няма причина при кучетата да е различно) височината зависи само от гена. Не от храненето. Дебелината зависи от храненето. Децата ми са близнаци. Единият яде колкото да не умре, от бебе си е така. Има дни които изкарва на една филийка хляб или една ябълка. Другият не мога да го спра да яде. Е, злоядият е с една педя по-висок от брат си. Брат му само е по-кръгъл.  Mr. Green

# 219
Моят Арис го взехме на 3 месеца 900грама, аз си представях че ще стане поне 3кг.Хранех го с какво ли не, да не описвам, вие знаете е на 7месеца яде не яде е 1.200 и това е. Не съм очаквала да остане толкова дребен, но видях че каквдто да му давам си е все същият. Ако го кастрирам ще попречили на израстването?

# 220
  • Tам през Атлантическия океан
Моят Арис го взехме на 3 месеца 900грама, аз си представях че ще стане поне 3кг.Хранех го с какво ли не, да не описвам, вие знаете е на 7месеца яде не яде е 1.200 и това е. Не съм очаквала да остане толкова дребен, но видях че каквдто да му давам си е все същият. Ако го кастрирам ще попречили на израстването?

Ne , даже се препоръчва кастрирането да е в ранна възраст.
При вас това може и да се отрази положително на апетита му Simple Smile

# 221
  • Sofia
Момичета, на каква възраст трябва да им се изправят ушите?  newsm78

# 222
Нашият беше с изправени

# 223
Момичета, на каква възраст трябва да им се изправят ушите?  newsm78

Индивидуално е...моята ги изправи на 4 месеца(а не са и никак малки  Laughing)трябва да ги подържате добре почистени и оформени(подстригани).

# 224
  • Sofia
Значи има надежда още.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт