Йоркширски териер - тема 10

• 84 780
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
  • Tам през Атлантическия океан
Два пъти ходихме, каза ни че задължително се прави операция за неслезлия тестес, а за кастрацията ние решаваме, но при тези кучета имало риск от злокачествени образувания.Според нашия доктор кастрацията е по-добра за самото животно.Живеели по-дълго и били по-спокойни, без мераците.Ще почакам месец, два и ще го заведа,някой казват, че съсипваме кучето с кастрация.Като видях как се държи при среща с разгонено куче чак ми стана жал.В какво се състои това съсипване?

Ако бях в Бг сигурно щях да го кастрирам моя , тук 90% са кастрирани Simple Smile
В Бг си спомням като се разгони кучето ми се прибирах с глутница свита (бездомни) след нас , при мъжкото като надуши бездомна женска ми е бягал.
Сега имаме момче Simple Smile мисля да го оставим натЮр )  вероятността да надуши разгодена е минимум , бездомни няма , всичко друго ходи на каишка Simple Smile
В Бг нито едно от кучетата които съм гледала не са били кастрирани , с възрастта се разболяваха от дуги неща но не и такива свързани с репродуктивните им органи, тъй че Божа работа е това.

savina_33 честит ви новодомец Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 19:25 от Desss

# 196
  • София
Вие на колко сте?А какво ще кажете за кастрация, как се променя животинката?
Няма 11 месеца момъка. Този месец като ходим за храна отново ще питам докторката до кога да чакаме смъкването на тестиса и ще споделя.

# 197
Aз вече взех решение да го кастрираме, доктора ми каза, че може да се извърши и сега, нищо че е на 7месеца.А да не забравя да благодаря на всички, които ме  съветваха за храненето.Вече седмица не е ял консерви, пастет, само хранули.Оставям му ги, без да вдигам купата и да го преследвам.Яде малко, но яде.

# 198
  • Tам през Атлантическия океан
Aз вече взех решение да го кастрираме, доктора ми каза, че може да се извърши и сега, нищо че е на 7месеца.А да не забравя да благодаря на всички, които ме  съветваха за храненето.Вече седмица не е ял консерви, пастет, само хранули.Оставям му ги, без да вдигам купата и да го преследвам.Яде малко, но яде.
Супер Simple Smile ще видиш ще почне и повече да яде Simple Smile
време му трябва , моя яде нормално вече , даже  пробвам да му давам от гранулите които съм натрупала :О)

# 199
Ехее, поздравления за проялите капризковци SmileYum

# 200
Явно всички, които споделяхте, че много се втелясваме сте прави.Сега когато е гладен трепери и ме гледа жално, но аз го игнорирам или само го водя до купата му и той си хапва след като види, че не ме впечатлява

# 201
  • София
Да си похваля гарджето -днес навъртя голям километраж. Аз имам над 10 км,  а тя вървеше напред, връщаше се назад. Сигурно е минала поне 15 км.

Рошава е, но е щастлива. Сега спи като пън.

# 202
Ама и време уцелихте, голям кеф, а Simple Smile.
Аз съм намислила  да и сложа една фитнес гривна на врата на моята, да засека километража и. Не знам дали ще успее да и засече крачките, но ще пробвам при първа възможност Simple Smile))

# 203
  • София
Студено си беше -до около два градуса падна температурата. Нямаше много слънце, но беше прекрасно. Яд ме е само, че нямахме време за цялата пътека заради ангажименти на мъжа ми.

Това за гривната е добра идея.

# 204
  • Sofia
Здравейте. Да споделя няколко проблема с нашата новодомка.
Първо категорично отказва да пишка на памперса. Три дни се учим, никакъв напредък. Днес ще търся спрей.  newsm78
Не иска да си яде сухата храна там където съм определила да й стои купата. А консервата я яде там. Но сухата храна трябва да й занеса купата пред леглото и да стоя до нея и тогава яде.  ooooh!
Буди ни все по-рано сутрин. Първата сутрин в 6.30, втората в 5.30, днес в 4.30. А защо ни буди не знам. Според мен и става скучно. Издава много смешни звуци като е сама. Не съм чувала друго куче да издава такива. Като грачене на чайка е точно.  Joy
Разбирам че всичко това е нормално за бебе. Всъщност от всичко само пишкането е проблем. Холът започва вече да мирише.  Sick Приемам всякакви съвети как по-бързо да стане.
Днес сме я оставили сама, да видим какво ще заваря следобед.

# 205
Аз слагах Арис от първия ден в банята с памперс през определено време, сега пак го слагам, но и сам влиза.Когато е сам е в коридора и банята.Ограничавам му влизането в стаите, бях наслагала памперси в цялата къща

# 206
  • Sofia
И аз я слагах върху памперса, но тя веднага бяга от него. Снощи след като се събуди (когато обикновено пишка) я държах 10 мин върху памперса и нищо не свърши. Издебна ме да се разсея за секунди мръдна на 30 см от него и се изпишка на плочките.  Joy

# 207
Има ли в групата мъжки кастрирани? Доктора каза че на 7месеца може, но той е 1.200, има игла в лапичката и трябва да я вадим и всичко да е с една упойка. Според вас малък ли е за тази манипулация?

# 208
За мъжките кучета въпросът с катрацията не е спешен. Женските е желателно да се кастрират преди първо разгонване, защото рискът от тумор на млечната жлеза намалява с 85% и след всяко следващо разгонване този процент намалява драстично. Теглото не е притеснително, знам, че коте/куче с тегло над 1 кг. може да се кастира без проблем от гледна точка тегло.
Аз ако имах мъжко куче щях да го кастрирам непременно, но щях да изчакам да навърши поне годинка. Мисля, че при мъжките имаше нещо свързано с развитието на половата система, но не съм много компетентна, защото не съм се интересувала в дълбочина. Във всеки случай, ако не маркира в къщи или нямате проблем с неслязъл тестис, спокойно можеш да изчакаш годинката.

п.п. Сега видях, че ви предстои махане на игла и ветеринаря иска да направи двете процедури на веднъж. Имай пред вид, че кастрацията при мъжките кучета е рутинна манипулация, която няма нищо общо с кастрацията при женските. При женските си е коремна операция с шевове и т.н. При мъжките правят едносм. разрези и възстановяването е за ден-два буквално. Някои ги лепят, на някои нищо не им правят, цепнатото зараства много бързо. водила съм мъжки котарак за кастрация, на другия ден почти не му личеше цепнатото.
За най-сигурно се консултирай поне с още един ветеринар.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 12:44 от 3ори

# 209
Проблемът с неслязлият тестес е налице

Общи условия

Активация на акаунт