Йоркширски териер - тема 10

• 84 778
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На моята на 20 градуса й е студено. Вашето кученце може да се чувства добре при такава температура. Сама ще разбереш.

Затопли много добре, аз гледам да докарам поне 25 градуса, когато я къпя. После я изсуши много добре. Изчакай още известно време след пълното изсушаване и чак тогава постепенно се върнете към обичайната температура.

# 181
  • Sofia
Благодаря.  Hug

# 182
Да попитам пак, има ли някой йорки с един тестес?

# 183
  • София
Това състояние може да налага операция. Обърнете се към добър ветеринарен лекар.

# 184
  • София
Нашият момък също е с един тестис, докторката го е видяла, но за момента не било проблем. Казва, че ще се смъкне и другия.

# 185
Вие на колко сте?А какво ще кажете за кастрация, как се променя животинката?

# 186
  • Tам през Атлантическия океан
Вие на колко сте?А какво ще кажете за кастрация, как се променя животинката?

Tук 90% от кучетата са кастрирани.
Нашата ветеринарка голямо уговаряне ни 'удари'  да сме го били кастрирали.
Оставя ме си го така пък  каквото такова.

За йорките как променя не знам , но за по-големите породи имам близки (не лични) наблюдения че  след кастрация са склонии към качване на килограми , по-скокойни и лениви са някак си Simple Smile  

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 16:07 от Desss

# 187
  • София
В нашия случай това категорично не е вярно. Н
Минаха почти 4 години от кастрацията, не е напълняла изобщо и е все същата хала

# 188
Змия , нали си споменавала че има завиден апетит Simple Smile че е лаком Simple Smile
и че 'контролираш' дажбите му .
Може пък кастрациата да 'помогне' на кучето на Поли да се разяде  знам ли )
Просто си разсъждавам не казвам че съм права де )

# 189
Защо хората имат негативно отношение към кастрацията и кои са най- често срещаните заблуди
•   Като кастрираме домашния си любимец няма да го „осакатим”. Животните не страдат от загуба на половата си идентичност,те не мислят като нас и не чувстват дискомфорт от невъзможността си да създават потомство.
•   Кастрираните животни са по склонни към напълняване. Истината е, че за това влияние оказва храната с която се храни животното и липсата на разходки, това не е пряко следствие от операцията. Подходящия режим на хранене и движение е важен за кастратите.
•   Кастрацията не влияе на вродените инстинкти на кучето да пази семейството и поверената му територия. Тези инстинкти са заложени на генетично ниво и не се влияят от половите хормони. Не трябва да се бърка агресията най- вече през размножителния период с пазенето на територия.
•   Животните не загубват своята жизненост, игривост и темперамент. Напротив, темперамента и игривостта няма да се повлияят от кастрацията. Вашето животно няма да да стане по-малко игриво или емоционално.
•   Погрешно е да се мисли, че е добре е за домашният любимец да роди веднъж! От медицинска гледна точка е точно обратно. Колкото по-рано се кастрира, толкова по-здрав и спокоен ще бъде той.

Повече тук Simple Smile
http://www.vet-varna.com/bg/useful-more/kucheta/castracia

Ние нямаме нагативно отношение за кастрацията
просто искаме да си го оставиме натурален Simple Smile

# 190
  • София
Змия , нали си споменавала че има завиден апетит Simple Smile че е лаком Simple Smile
и че 'контролираш' дажбите му .
Може пък кастрациата да 'помогне' на кучето на Поли да се разяде  знам ли )
Просто си разсъждавам не казвам че съм права де )

Да, много е лакома, порцията гранули се изсмуква като от прахосмукачка за около 5-6 секунди. Изобщо не дъвче. Ако я оставя да яде колкото иска, ще яде до пръсване. Но не й давам повече отколкото е нужно и не дебелее.
Това лято имаше шанса да прекарва много време навън и даже отслабна от непрестанното беснеене.

# 191
ихихих Yum
готина Wink

Всъщност всяко куче си е индивидулано Simple Smile

С моя съм ок сега с яденето не е лаком но определено почна да яде Grinning (от едни от посл. постове където се бях ошашкала)
и видимо си дръпна в растежа , злоядството го отдавам на период и мое зацикляне/вторачване в това Nerd

# 192
Моята също е кастрирана от шест месечна / сега е на 4 години/. Никаква промяна няма нито в характер, нито в поведение. Игрива и енергична е с килограмите нямаме проблем, яде си нормална храна, не за кастрирани, но спазвам дневните дажби. Апетитът и е отличен, но тя си го имаше и преди кастрацията, така че не мога да твърдя, че тя е "виновна" за него Simple Smile . По-скоро движението и игрите са определящи за НЕтрупане на тегло, ако се спазва дневният порцион с храната. Лятото винаги тежи с едни 100-200 гр. по-малко отколкото зимата, разбираемо е, зимата излизаме за кратко, а лятото има дни в които цял ден е на вън.

Мъжките с не слязъл тестис мисля че задължително се кастрират след определено време, защото задържаният тестис може да доведе даже и до туморни заболявания. Направете консултация с ветеринар непременно.

# 193
Два пъти ходихме, каза ни че задължително се прави операция за неслезлия тестес, а за кастрацията ние решаваме, но при тези кучета имало риск от злокачествени образувания.Според нашия доктор кастрацията е по-добра за самото животно.Живеели по-дълго и били по-спокойни, без мераците.Ще почакам месец, два и ще го заведа,някой казват, че съсипваме кучето с кастрация.Като видях как се държи при среща с разгонено куче чак ми стана жал.В какво се състои това съсипване?

# 194
  • Sofia
Да се похваля - вече си имаме йорки. Двумесечна бонбона на име Чери. Снощи я взехме и за сега се държи повече от прекрасно. Аз очаквах първите нощи да плаче и да не спим, а тя си спа цяла нощ, сама на килима в хола и гък не каза. Сутринта ме събуди в 6ч, но не разбарх защо - имаше ядене още от снощи.  newsm78 Много игрива, много гушкава. Още не е успяла да уцели памперса, но около него се върти. Не е лакома. Снощи и дадох малко консерва (защото до сега с това е хранена), хапна горе-долу 1 ч.л. и повече не щя. Сутринта и дадох суха храна - същата работа, хапна по-малко от половината и приключи. Оставила съм й паницата, ако огладнее да яде. Не дъвче обаче, гълта като патка. За сега се чувства добре според мен. Само къпането малко я стресна, но нямаше как - миришеше ужасно. Сешоара го отказа категорично. Така се дърпаше и скимтеше, че реших да не я плаша излишно. Следобед ще я заведа на ветеринар да видим дали всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт