Йоркширски териер - тема 10

• 84 776
  • 782
  •   1
Отговори
# 165
  • София
могат да сдъвчат доста едра храна, та не е критерии

РК за капризни е последен вариант, според мен
наблъскана е с още повече пристрастяващи и овкусяващи съставки от стандартен РК
но вие си преценявате

# 166
Ако се научи да дъвче се надявам да премине после и на нещо по-качествено.Искам да попитам забелязвам че Арис има само едно маденце, а не две.На 2ри става на 7месеца, нормално ли е?

# 167
  • Tам през Атлантическия океан
Ами аз точно това ви обяснявам от самото начало, че прекалено много се вживявате и суетите около това хранене и се вкарвате в омагьосан кръг на предлагане на все по-разнообразно меню, което още повече влошава нещата. Здраво куче няма да умре самоцелно от глад при наличие на храна под носа си. Храненето от ръка също не е ОК, защото в един момент и това се превръща в гаден навик  Wink.

От опит ли споделяш или Simple Smile ?!

1 ,2 гранули моров от ръка не мисля че е проблем Wink
От ръка давам и гранулка като се изпика на вън Wink)) за награда или какво до купичкат да ходим Simple Smile

POLI_88 остави му купичката пълна , като огладнее ще яде .
За даването на гранули от ръка както си прецениш , аз му давам , подмятам му ги :О)
давам му за награда или ей така през деня , като му дам така 2-3 понякога си отива и си хрупа от купичката понякога не.

Сага ме вълнува как да му подържам козинката около очите , муцунката .
Насоки , препоруки , клипчета Wink
Уж ровя в нета ама не намирам подробно как да подкъся/подстрижа муцунката , по скоро около очите.
И още как чистите очичките , нещо специално или ?
За сега го мия с водичка , бе рядко но май се налага всеки ден Simple Smile

Благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 15:41 от Desss

# 168
Храненето от ръка също не е ОК, защото в един момент и това се превръща в гаден навик  Wink.

От опит ли споделяш или Simple Smile ?!

Не, благодаря  Laughing. От опита на камарата изпищяли по Фейсбук групите  Mr. Green и по разни наши и чужди форуми. Понеже Холи ми е първото куче в живота, преди съм гледала само котки, папагали, хамстери и тем подобни, преди да се решим изобщо на тази стъпка доста четох. На принципа съм "учи се от чуждите грешки" и честно казано от наученото по този начин доста успях да си спестя. Первенцията е най-добрата защита. Винаги можеш да се опиташ да поправиш нещо счупено, но по-добрия вариант е изобщо да не допускаш да се чупи. по тази логика не си правиш добра услуга, ако сега го научиш да яде от ръка, пък после се чудиш как да го отучиш от този навик. И пак ще прави стачка и ще стои гладен, защото е свикнал да яде от ръката ти и ще се чуди защо вчера може, а днес не може  Grinning. Кучетата се учат, чрез повтаряне на едно и също действие, докато то стане условен рефлекс. И приемат за правилно това, за което не получават корекция. Значи чрез храненето от ръка, кучето приема това дейсвие за правилно и ако на края получи и думичката "бравоооо", че си е изяло храната, то автоматично приема, че това е най-правилният начин да се храни.
Та така, това ми беше идеята, ама то е ясно, че всеки е свободен да прави, каквото му е удобно и както той разбира нещата  Wink

# 169
Не ми е първо куче , но е първо от тази порода и калибър Simple Smile

Би ли споделила опит твой или прочетен
за хигиената на очичките и козинката на муцунката.

Мерси Simple Smile

# 170
Очите сутрин почиствам с тампонче за грим, напоено със сребърна вода. Ползвам само и единствено сребърна вода от самото начало. Това нито съм го чела, нито чула, моя приумица си е  Mr. Green, но гледам/чета, че  и други го правят  Wink. След разходка мия и мустака с шампоан, защото е средно дълъг и го влачи по земята, понеже вечно е забила нос и души.  Ако се наложи да излезем 2-ри, 3-ти път го мия само с вода. После суша със сешоар. Ако вечер е гризала кожени солети, уши и разни подобни смърдоляци и се е оплюнчила плакна пак, какво да правя, защото се спича на гьон. Това в най-общи линии   Grinning

п.п. сега виждам, че и за оформяне и подстригване питаш. В началото пътувахме до София, когато Светла обяви дати за подстригване, докато не установих, че ми е безкрайно неудобно да се съобразявам с тези дати. Затова я гледах как точно оформя главата специално, питах я каквото не ми е ясно, жената ми обясни, взех си една машинка и  се престраших.  Трета година вече си я оформям сама. Не съм гледала клипчета дали има на тази тема. Ако попадна на нещо, ще споделя.

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 19:22 от 3ори

# 171
Мерси Simple Smile
и за двете питах Simple Smile

До нашият , сме гледали за малко 3 годишно йорки на приятели , но си има разлика да ги го вземеш от малко Wink е да гледаш вече попораснало куче с навици Wink
но пък и той не бе от лакомите и купата не му се вдигаше и бе пълна Wink

# 172
  • Sofia
Здравейте. Утре вземаме нашето бебе и имам няколко въпроса (за които сигурно е рано, но предпочитам да съм подготвена).
Кога започва извеждането?
Кога започва подстригването?
Трябва ли като я взема веднага да я заведа на ветеринар или чак когато дойде време за следващата ваксина?  newsm78

# 173
Зависи на колко е бебунчето и с колко ваксини е.Ние нашият го взехме на 3месеца с 2ваксини и можеше да излиза според нашия доктор.Ушичките бяха оформени и не сме го стригали.Не е плакал изобщо, но от първата нощ спи при нас.

# 174
  • Sofia
На 2 мес с две ваксини.

# 175
  • София
Аз бих завела кученцето веднага на лекар. Нека го прегледат, да оформите документите, имате и срок за регистрация в общината.
Важно е да сте сигурни, че кученцето е здраво, че всичко му е наред. А и вероятно ще ви дадат някакви насоки.

# 176
Присъединявам се към отговора на Змия,първата Ви работа е да го заведете на Вет,там ще Ви дадат начални насоки за отглеждането на куч.Относно излизанено и къпането 10 дни след третата ваксина.Подстригването в начало се свежда до интимните зони и ушичките,ако Вашият вет предлага тези услуги може и при него да ги направите,в противен случай при фризьор Simple Smile

# 177
  • Sofia
Не мога да го къпя преди да са минали 10 дни от третата ваксина ли???  newsm78 Аз смятах да го изкъпя веднага, че там където е сега се гледа между доста кучета и не мирише много добре.  Sick

# 178
  • София
можеш да го изкъпеш, но трябва много да внимаваш да не настине.

# 179
  • Sofia
А добре. Ще затопля. А в този ред на мисли - у нас е около 20-21 градуса. Купила съм пуловерче, но не знам на каква температура трябва да го обличам? За навън ясно. Но вътре на 20 градуса добре ли ще му е или да го обличам и вътре, поне докато е бебе?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт