Йоркширски териер - тема 10

• 84 768
  • 782
  •   1
Отговори
# 660
Ако напипваш гръбнака лесно и тазовите кости се напипват и са като изхвръкнали (от горната страна в края на гърба), значи е прекалено слаба.
https://www.stlalldogs.com/sites/default/files/images/dogWeight2.png

При високо ниво на активност на моя (не е йорки) се налага да му давам 1.5 пъти повече от това което пише на опаковката, за да не отслабне много (храня с РК) .

# 661
Здравейте преди няколко дена си взех мини йорки на 2 месеца (600 грама) и когато си играе със мен ми гризе пръстите. Това ще повлиае ли на характера на кученцето??

# 662
  • София
Това не е характер, а възпитание. Казваш НЕ. И купи играчки или му дай каквито имаш.

# 663
Това не е характер, а възпитание. Казваш НЕ. И купи играчки или му дай каквито имаш.
Научих я да не ме гризе най - сетне. Малко й се поскарах ама май беше за добро. Иначе си има много играчки.

# 664
Здравейте, имам мъжко йорки на 4 месеца и 1 седмица, при нас е от 22 дни. Извеждаме го навън 2 - 3 пъти дневно, повечето пъти/особено сутрин/ пишка и ака навън, вкъщи има поставка с пелена, която също използва нощем основно. Искам да ви попитам йоркитата научават ли се да стискат и да се извеждат 2 пъти дневно - сутрин и вечер, четох какви ли не мнения и статии, че тъй като са по-малки не могат да стискат и пишкат по-често и няма как да издържат на 2 разходки дневно.

# 665
  • София
разбира се, че няма как да излизат само два пъти дневно. Вие два пъти на ден ли ходите до тоалетна?

Сериозно, научават се да стискат, научават се да не правят бели цял ден.
Но, ако искате да не мъчите животното, извеждайте го сутрин, веднага след работа и преди да си легнете. Поне три пъти на ден, а.
Дори само за да пишка.

# 666
simona_m,

моята женска я извеждам 3 пъти на ден (сутрин, обед, вечер). Имам познати с мъжко йорки, които го извеждат 2 пъти на ден. Всичко е въпрос на навик и научаване.
Съветът, който искам да ви дам, е да го научите да ходи редовно на тази постелка. Така, в моментите, когато нямате възможност да го разхождате често, той (кучето) спокойно ще се облекчи на пеленета, без да се стиска и притеснява. Дори и когато порастне.

# 667
  • София
Моята е голяма вече, но й оставям пелена, защото пишка сутрин рано, когато не ми се става да я извеждам, пък и тя не е свикнала да излиза тогава. Иначе през деня слизаме  "набързо", а вечер се разхождаме по-дълго.

# 668
  • София
Здравейте, от много скоро сме с бебенце Йорки, търся добър вет. лекар и ви моля ако някой посещава клиника ММ в Младост 4 нека ми каже мнението си. Те са ми близо, но исках да чуя лични впечатления и то точно за Йорки.

# 669
  • София
Симона, нашият е вече на 5 години. Никога не поиска да се изходи на пелена. От 9 месечен е само 2 пъти навън за 20-30 минути. Като зимата му е студено и бърза да се прибира. Лятото пък му е топло. Извеждаме го само за разходки. Не го водим по планини и пясъци. Да, сега беше на морето, но си седя в апартамента.

# 670
Благодаря ви за отговорите. Проблема е, че работя от 8.30 до 17.30, сравнително близо до вкъщи. Нямам възможност за повече от 2 пъти на ден да го извеждам за по-дълго, сутрин е 20 минути навън, вечер в 17.45 го извеждам, в 10 вечерта го свалям само за да пишка. Иначе вътре си има си пелена и знае, че трябва там да пишка.

# 671
  • София
Симона, хубаво е да отделите няколко дена, като порастне да го приучите, че тоалетната се ползва навън, иначе може да не се сети само. След това свикват да стискат цял ден, докато ви няма.
Варианта, който описвате за разходки не е лош.
Имайте предвид, че това че са декоративни кучета, не означава, че не обичат движението. Няма да им навредят и по-дългите разходки, ако не умират от студ, разбира се.

# 672
  • София
Симона, режимът ви ми изглежда ок. Аз я разхождам три пъти дневно, голямата разходка е вечер, другите две са по 15-20 минути. Имаше пелена за кратко и беше ад, на мен си ми миришеше, отделно понякога не я уцелваше- лапите на пелената и дупето отвън Simple Smile Не ми беше хич хигиенично и я махнах. Научи се много бързо и само навън ходи. Обаче няма студ, вятър, дъжд, във всякакво време излизаме, само това е кофтито Sad За мен обаче това е най-добрият вариант- да се научи само навън. Пътуваме заедно, не прави бели по хотели, гости, всякакви затворени помещения, знае къде е редно и къде не. Когато имаше пелена, бъркаше и мислеше и климите за пелени...

# 673
Благодаря още веднъж за адекватните отговори.

# 674
А как за няколко дни ще се научи...

За мм вет бях чела добри отзиви. Мисля да сме там,като проимаме йорки. Споделете какво решение взимате за младост и дали сте доволни.

Общи условия

Активация на акаунт