Йоркширски териер - тема 10

• 84 745
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,ако може да ми препоръчате нещо за блясък и мекота на козинката( като добавка) и добра паста за зъби понеже не съм много запозната с тях как стоят нещата.Благодаря!

# 676
  • Варна
Здравейте,ако може да ми препоръчате нещо за блясък и мекота на козинката( като добавка) и добра паста за зъби понеже не съм много запозната с тях как стоят нещата.Благодаря!
Добавка за здрава и красива козина препоръчвам на верселе лага Opti Coat , уникална е , добавя се към храната !! Има и една на Белкане но моята лигла не само я помирисваше и толкова . А за паста за зъби Трикси или Беафар .

# 677
  • София
Здравейте,
Тъй като съм новак в отглеждането на кученце, съм се притеснила какви стъпки трябва да направя.
Имаме го от 1 седмица, свикваме заедно, но сигурно има неща, които трябва да направим, напр. Да намеря ветеринар - то си е с 3 ваксини, тоест веднага ли да търся ветеринар, просто за преглед ли да го заведа, не разбрах за тези табл. за обезпаразитяване, сега ли се започват, още не е извеждан до сега,..... Разбирате ли, има ли някакви задължителни неща, които след закупуване на кученце трябва да направя?

# 678
  • София
аз бих го завела да направят тест за антитела за нещата от ваксините. Понякога казват, че е с 3 ваксини, или с две, ама лъжат.
Та за всеки случай, освен ако не сте го взели от наистина доверени хора....

Обезпаразитяването също е добре при ветеринар първо. Изобщо да го погледнат и да сте спокойни.

# 679
Давате ли консерви, пастети или нещо друго освен гранулирана храна. Нашия мъник много обича краставица и чушка. По мъничко и банан му давам от време на време и от калциевите кокалчета.

# 680
  • София
Понякога взимам консерви, като се сетя.
Моята обича всичко - месо, домати, ягоди. Обаче й давам все по-малко, че стомахът й е много чувствителен.

# 681
Момичета, като ви чета, че то си е цяла наука да гледаш куче. Още доста трябва да изчета по отглеждането докато се престраша да купя куче.

# 682
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Прави ми впечатление, че всички обезпаразитявате външно с капки.
Днес вета ми препоръча таблетка "Симпарика".
Било много ефикасно за около 35 дена - кърлежи , бълхи , краста, не е проблем и честото къпане.
 Някой от вас ползвал ли го е ? Не намирам мнения в нета Thinking

# 683
Здравейте, момичета!
Прави ми впечатление, че всички обезпаразитявате външно с капки.
Днес вета ми препоръча таблетка "Симпарика".
Било много ефикасно за около 35 дена - кърлежи , бълхи , краста, не е проблем и честото къпане.
 Някой от вас ползвал ли го е ? Не намирам мнения в нета Thinking
Аз съм ползвала, пролетта, когато имаше много кърлежи и след като дадох този препарат не съм намирала закачени по кучето. Преди това съм слагала капки, но намирах кърлежи.
От друга страна при нас в градската част в последствие обработиха градинките с препарат срещу кърлежи (даже два пъти), но ние не го разхождаме само там.
Т.е. преценете + и - според това къде го разхождате, дали са обработени площите и сезона, защото предполагам, че като вътрешен препарат е по-силен и натоварващ за организма от капките. Капките също не са зависими от къпането, просто се изчаква няколко дни (май 2 по спомен) и се предполага, че вече са се абсорбирали през кожата (прочетете указанията на листовката).

# 684
  • София
Ние сме с каишка и съм много по-доволна от капките. Те действат 20 тина дни и след това чистя бълхи. Ужас.

# 685
  • София
Агент, с каква каишка сте? И постоянно ли я носи или само навън?

# 686
  • София
Preventef.
Постоянно я носи. Свалям я само като я къпя.

# 687
  • София
Какво ще ме посъветвате за проучване на 6 месечна да пишка и ака навън? Не иска и не иска и стиска с часове, но прибере ли, се веднага пишка на пелената. Какво ли не пробвахме, и пелени носехме навън, и с наградки, и с говорене, не. Гледа други кучета как пишкат,  ходи да души и това е.
Също така обича да се изпишква на леглото на дъщеря ми, но го прави бързо и тайно и след това се прави на невинна. Не разбираме ревнува ли, или се обърква от пелените й за пишкане, иначе и се караме и изглежда, че знае какво прави. Ето сега от 1 месец децата са на вилата и стаята им е затворена, влязох да взема нещо и след 5 мин. имаше петно на протектора. Леглото им е двуетажно и затова само на долното успява. Иначе с децата са голяма любов и игра,  не я тормозят да каже човек, че им отмъщава. Умръзнало ми е да пера почти всяка вечер протектори и чаршафи. Успокояваме се, че още е малка, но май вече не е.

# 688
Какво ще ме посъветвате за проучване на 6 месечна да пишка и ака навън? Не иска и не иска и стиска с часове, но прибере ли, се веднага пишка на пелената. Какво ли не пробвахме, и пелени носехме навън, и с наградки, и с говорене, не. Гледа други кучета как пишкат,  ходи да души и това е.
Също така обича да се изпишква на леглото на дъщеря ми, но го прави бързо и тайно и след това се прави на невинна. Не разбираме ревнува ли, или се обърква от пелените й за пишкане, иначе и се караме и изглежда, че знае какво прави. Ето сега от 1 месец децата са на вилата и стаята им е затворена, влязох да взема нещо и след 5 мин. имаше петно на протектора. Леглото им е двуетажно и затова само на долното успява. Иначе с децата са голяма любов и игра,  не я тормозят да каже човек, че им отмъщава. Умръзнало ми е да пера почти всяка вечер протектори и чаршафи. Успокояваме се, че още е малка, но май вече не е.

Моето също е на 6 и чак сега взе да схваща идеята за навън и почна да го прави без да му казвам.Преди това 2 месеца само по команда (изпикай се и си върши работата,но само когато го кажа).Иначе и нашият правеше така разходка нищо не прави приберем се и веднага,но при нас проблема беше,че свикна на пелена обаче почна да ги разкъсва и ги махнахме и знаете какво последва.Сега и без проблем го пращам на терасата,върши си работа и се нарежда за награда веднага.Та идеята ми е просто ясно да осъзнава за какво става въпрос и в момента в който схване ще може да я приучиш по-лесно според мен.

# 689
Здравейте на всички Simple Smile

И ние имаме проблем с приучването на кученцето да пишка и ака навън. Нашето йорки е на 6 месеца, момченце. Извеждаме го по 3-4 пъти на ден, но той само души. Прибираме се в къщи и веднага се изпишква. Мислех, че съм успяла да го приуча поне да си върши работата на терасите, но от няколко дни пак започна да ходи където си иска. Онзи ден се прибирам от работа и той се изпишкал на дивана. Днес сутринта ставам и гледам едно голямо петно на спалнята. Вчера си беше изгризал пелената. Смених я с нова, ще видим днес дали ще е цяла. Вече не знам какво да правя Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт