Йоркширски териер - тема 10

• 84 705
  • 782
  •   1
Отговори
# 75

Доколкото аз разбирам английски в сивата таблица гледате колко месеца е кучо и срещу него първата таблица,която е за дребни породи от 1-10 кг,гледате дневната дажба.Ако например е 1 до 3 месеца /първия ред/ трябва да давате 50гр. на ден разделена на колкото пъти го храните.Аз на моята разделям дневната дажба на две Simple Smile Все пак ако греша нека другите ме поправят Simple Smile

# 76
Има ли някой който готви на мъниците и каква?

# 77
  • Където е сърцето
Но защо има отдолу на таблицата примерно и числото 5.А и това ако си 1кг и 5кг на 3месеца, не е ли странно да се дава и в двата случая 50гр примерно

# 78
  • София
втория ред е за килограмите на порасналото куче
тоест възрастно ще е 5 кг., да речем
като това не означава, че задължително трябва да е 5 кг. а между 1 и 5
следващото е между 5 и 10

кучето малко ли е или възрастно

# 79
  • Където е сърцето
На 10 месеца, храната е Брит пъпи с агнешко и ориз

# 80
  • София
пак да питам синия брит или белия брит
май е белия

значи трябва да даваш 70 гр дневно, най добре на два приема според таблицата
може да намалиш дори на 50 гр., защото кучето няма да стане 5 кг като възрастно

# 81
  • София
Аз имам една чашка от детски сервиз - 40 мл, с нея давам. Предполагам, че се връзва към 30 гр.

# 82
  • София
Аз меря с кухненска везна - два пъти по 20 грама.

# 83
  • Където е сърцето
https://petmall.bg/kucheta/hrana/suha-hrana/hrana-za-kuche-brit- … mb-rice-all-breed
това е и аз му давам към 40 грама и мисля,че е ок.Змия ти с такава ли храниш твоето?

# 84
  • София
Не, аз давам Acana Ranchlands.

# 85
  • Tам през Атлантическия океан
Има ли някой който готви на мъниците и каква?
3 пъти съм готвила )
първите пъти пилешко месо с малко ориз и моркови )
после само пилешко и му го давам така в купичката Simple Smile

За моя вече ми писна с неговото ядене като врабче Simple Smile и капризи.
Оставих го да яде когато иска оставям купата с гранули и това е , когато трябва я допълвам.
Нито следя колко и кога яде Simple Smile ....
Спрях да слагам кисело мл. и други неща с гранулите.

Хрупа там чувам го :О))))
няма опасност при него да преяде и да се ошишка тъй че спрях да му вдигам купата и да я държа празна.

Да ви питам , махате ли козинката на муцунката за да не му влиза в очите и да не се спластява от гурелчета ?

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 17:49 от Desss

# 86
Здравейте,

От 3 седмици си имаме бебе йорки в нас, родена е на 04.07.17 казва се Майра и е мн сладко малко бебе. Искам да разбера от вас или да науча и нови неща, защото доста четох за породата преди да я вземем. Като начало имаме 2 деца ( на 3.6г и на 1 годинка) тя мн бързо свикна с тях и те с нея. Учен я да пиша или навън или в нас в банята за да избягваме да имаме напишкано навсякъде и децата да стъпват в него или ние Sad за сега ни се получават нещата ако я следим и я слагаме често в банята ( като става от сън, след като е пила вида, на 20-30 мин) ако има по - инт методи за научаване съм отворена да ги прочета Simple Smile))). За храната яде роял канин стартър пак по 40гр на ден ( разпределено на 3 ядения) имаме четка и гребен реша я по 1-2 пъти на ден, къпя я на 10 дена с шампоан на камон за бебета ( като шампоана първо го разпенвам на гъба и после с гъбата я търкан нея) след това и слагам балсам с отмиване, суша я със сешоар и ако има нужда добавям аргабново масло ( чисто без примеси), очите ги мием всеки ден по 2 пъти със специален лосион на хери и ушите също по 1 път на ден пак  със специален лосион на хери. Игрива е, спи доста и не обича мн дълги разходки:(  сега е около 1,200кг надявам се да стане най - много 2.200 Simple Smile))  отворени сме към съвети свързани с гледането й. За сега не гризе мебели или обувки защото краде от на децата играчките Simple Smile))

П.С: изв се за дългият пост, просто сме нови Simple Smile

# 87
Здравейте,

От 3 седмици си имаме бебе йорки в нас, родена е на 04.07.17 казва се Майра и е мн сладко малко бебе. Искам да разбера от вас или да науча и нови неща, защото доста четох за породата преди да я вземем. Като начало имаме 2 деца ( на 3.6г и на 1 годинка) тя мн бързо свикна с тях и те с нея. Учен я да пиша или навън или в нас в банята за да избягваме да имаме напишкано навсякъде и децата да стъпват в него или ние Sad за сега ни се получават нещата ако я следим и я слагаме често в банята ( като става от сън, след като е пила вида, на 20-30 мин) ако има по - инт методи за научаване съм отворена да ги прочета Simple Smile))). За храната яде роял канин стартър пак по 40гр на ден ( разпределено на 3 ядения) имаме четка и гребен реша я по 1-2 пъти на ден, къпя я на 10 дена с шампоан на камон за бебета ( като шампоана първо го разпенвам на гъба и после с гъбата я търкан нея) след това и слагам балсам с отмиване, суша я със сешоар и ако има нужда добавям аргабново масло ( чисто без примеси), очите ги мием всеки ден по 2 пъти със специален лосион на хери и ушите също по 1 път на ден пак  със специален лосион на хери. Игрива е, спи доста и не обича мн дълги разходки:(  сега е около 1,200кг надявам се да стане най - много 2.200 Simple Smile))  отворени сме към съвети свързани с гледането й. За сега не гризе мебели или обувки защото краде от на децата играчките Simple Smile))

Няколко неща,Роял канина като поотрасне малко е хубаво да го смените с по-качествена храна,аз лично къпя със специален шампоан за кучета(не търкам с гъба а директо разпенвам върху нея),другото което не правя е да чистя ушите всеки ден,ако не миришат и са чисти това всекидневно чистене според мен е излишно.

# 88
Ние сме момчета и сме родени на 2.04. До скоро бях като полицай след него, постоянно го мушкам в банята и пишка на памперси. Вече мисля че се сеща за какво го слагам там. Бих те посъветвала да внимаваш с храната - никакъв компромис- хранете се под час - ние всичко оплескахме от самото начало и сега няма оправяне. Другото което е и ние сме с две деца и резултата е операция на крачето- бъдете внимателни.

# 89
  • Варна
Здравейте,

Вече сте големи за стартера на Роял канин. Може да минете на храна за кученца от 2 до 10 месеца. На Роял канин има такава специално за йоркита. Има и други по-хубави марки храни. Ушите също знам, че повече от веднъж седмично не трябва да се пипат, а като са бебета и по-рядко даже. Очите как точно ги миете? Предполагам козинката под тях почиствате. Иначе и ние се къпем по същия начин - предварително разпенвам шампоан с малко вода в купичка и после с гъбата действам. Моята госпожица е родена на 28.07.2017. Най-трудно ни е сресването- плаши се, бяга и все не успявам добре да я разреша, а козинката й е доста гъста.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 16:40 от Faith

Общи условия

Активация на акаунт