Йоркширски териер - тема 10

• 84 751
  • 782
  •   1
Отговори
# 135
  • София
нексгард спектра включва и превенция срещу дирофилария
чистия нексгард не
но хапчетата се дават само през топлите месеци, тоест този месец давам аз за последно и ще ползвам само капки до напролет
и декември ще дам хапчета за вътрешни паразити

през зимата по-рядко се намират бълхи и със сигурност няма кърлежи и комари

# 136
И каква е разликата между нексгард и нексгард спектра ?

Разликата е, че спектрата съдържа и съставка срещу дирофилария и срещу някои вътрешни паразити, но не срещу всички. А обикновения Нексгард е само срещу кърлежи и бълхи. Обаче имай пред вид, ако решиш да дадеш спектра, че преди да се даде препарат срещу дирофилария, задължително се прави тест и се дава само при отрицателен такъв. Профилактика срещу диро-то в нашата страна е прието да се прави от март до октомври, така че на този етап няма смисъл от спектрата.

п.п. писали сме заедно с  possessed 

през зимата по-рядко се намират бълхи и със сигурност няма кърлежи и комари

По-миналата година, февруари месец при нас все още имаше сняг, на места разтопен до трева и на 16-ти февруари след 20 минутна разходка си лепнахме първият за годината кърлеж  Sick. Миналата зима пък, още януари пропищяха по йорки групите във фейса. Тия гадини така са мутирали вече, че нито препарати, нито времето ги плаши  Twisted Evil.

Иначе и аз не спирам капките зимата основно заради бълхите. Около блока храним доста котки и моята е приятелка с всички. Няма как да избегнем контакта с тях, те буквално се отъркват в нея, само да я видят и търчат през глава да се закачат  Laughing. Въпреки че купувам пипети и за кварталните котки, заради животът им на вън няма пълно изчистване. Та съм принудена да я капя без почивка, защото получава огромни пъпки от ухапванията на бълхите  Close.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 22:10 от 3ори

# 137
Обаче имай пред вид, ако решиш да дадеш спектра, че преди да се даде препарат срещу дирофилария, задължително се прави тест и се дава само при отрицателен такъв.
Зори, аз давам целогодишно всеки месец спектра. Дали е грешно?

# 138
  • София
Обаче имай пред вид, ако решиш да дадеш спектра, че преди да се даде препарат срещу дирофилария, задължително се прави тест и се дава само при отрицателен такъв.

Аз също давам целогодишно. Миналата зима бе много студена, но въпреки това се намираха комари.

# 139

Не мога да взема категорично отношение по този въпрос кое е грешно и кое не. По-скоро не е грешно, но как и кога даваш тогава препарат за вътрешни паразити? Спектрата съдържа и компонента срещу нематоди, обаче вътрешните паразити са и разни други гадинки, за които трябва да се дава отделен препарат, който пак съдържа компонента срещу тях и в един момент се дублират нещата. Не, че е някаква трагедия, но в дългосрочен план лично за мен не е ОК.
Затова аз съм привърженик на моно препаратите, така да ги нарека. Давам отделно Ендектоет срещу Дирото, капки, каишка или Нексгард /обикновен/ за външни паразити и редувам Дронтал и Цестал за вътрешни паразити.
Затова всеки си прави схема /съгласувана с ветеринар, разбира се/, която е най-удачна за неговите разбирания.

# 140
  • Варна
До сега не сме правили тест за дирофилария , въпреки това даваме ендектовет всеки месец от пролет до есен , втора година .А сега де  Sad

# 141
За диро давам целогодишно,така ме посъветва вет  Simple Smile

# 142

Не мога да взема категорично отношение по този въпрос кое е грешно и кое не. По-скоро не е грешно, но как и кога даваш тогава препарат за вътрешни паразити? Спектрата съдържа и компонента срещу нематоди, обаче вътрешните паразити са и разни други гадинки, за които трябва да се дава отделен препарат, който пак съдържа компонента срещу тях и в един момент се дублират нещата. Не, че е някаква трагедия, но в дългосрочен план лично за мен не е ОК.
Затова аз съм привърженик на моно препаратите, така да ги нарека. Давам отделно Ендектоет срещу Дирото, капки, каишка или Нексгард /обикновен/ за външни паразити и редувам Дронтал и Цестал за вътрешни паразити.
Затова всеки си прави схема /съгласувана с ветеринар, разбира се/, която е най-удачна за неговите разбирания.
На всеки 3 месеца давам Цестал а всеки месец Нексгард спектра /вкл. зимата/ и мисля, че това покрива всички паразити.
Но отново, ако бъркам, моля за съвет!

# 143
anaconda73  , няма от какво да се притесняваш, всичко ти е точно със схемата  bouquet

Просто аз в месеца, в който даваш Цестал, бих дала Ендектовет + Нексгард /обикновен/, а не Спектра. Но пак казвам, няма грешка, просто излишно презастраховане от моя страна в конкретния случай  Grinning.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 13:18 от 3ори

# 144
anaconda73  , няма от какво да се притесняваш, всичко ти е точно със схемата  bouquet

Просто аз в месеца, в който даваш Цестал, бих дала Ендектовет + Нексгард /обикновен/, а не Спектра. Но пак казвам, няма грешка, просто излишно презастраховане от моя страна в конкретния случай  Grinning.

Благодаря!

# 145
От магазина ми отговориха, че няма храна genesis от производителя така им отговорили.Сега остава и от другата, за капризни да няма и...

# 146
  • Tам през Атлантическия океан
Mомичета , да ви питам нексгард спектра свободно ли може да се купи в Бг
или се купува от ветиринарна клиника с рецепта ?

Тук за дирофилария се дава revolution (на капки е) то е и за мн. други работи.
Моя даде реакция (разболя се )*  и не искам да му давам а ветеринарката се ни го набутва Confounded
Ветеринаря при който го заведохме като се разболя , бе на смяна каза че е страничен ефект (струваше не малко).

Минаха му вс.ваксини и тежи 1500 кг , а ветеринарката казва че бил слаб ?!  ( хич не я харесвам , с едногодишен пакет сме задари бебешките ваксини и мине ли годината няма да ползваме тази клиника )

Та ако се продвава свободно нексгард спектра , да знам да си го поръчам от Бг  Simple Smile

тук такива лекарства задължително се продават след платен преглед ($50)  а и revolution е $50 3 бр , а и не искам го пробвам заради страничният ефект , не мерси Worried

# 147
  • София
Свободно се продава. Мисля, че бе около 20 лева една таблетка за до 3,5 кг.

# 148
Нексгард спектра по мое мнение не бива да се дава на кученца под 2кг. Таблетката е за тегло м-у 2 и 3.5 кг. Знам, че някои делят таблетката пропорционално на теглото, но пак казвам, че не е тестван при по-дребни кучета. Потвърди го и нашият ветеринар, който ни го предложи, след като кучето достигна минималното тегло. Аз не бих рискувала.

# 149
  • Tам през Атлантическия океан
Свободно се продава. Мисля, че бе около 20 лева една таблетка за до 3,5 кг.

Опаковка или 1 таблетка ?

Ако е толкова то е почти същото* и по-добре да пробвам пак с тукашното revolution , може да е дал рекция щото бе мн. малък , въпреки че е съобразено по килограми.

п.п. всъщност не е същото защото не се плаща преглед (поправям се )
сега не 'плащаме' прегледите защото сме с едногдишен платен  пакет към клиниката.

Нексгард спектра по мое мнение не бива да се дава на кученца под 2кг. Таблетката е за тегло м-у 2 и 3.5 кг. Знам, че някои делят таблетката пропорционално на теглото, но пак казвам, че не е тестван при по-дребни кучета. Потвърди го и нашият ветеринар, който ни го предложи, след като кучето достигна минималното тегло. Аз не бих рискувала.
Тукашното е и за под тези кг. но си мисля че му бе рано .

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 18:04 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт