Йоркширски териер - тема 10

• 84 754
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
И нашия мъник яде пелената. Има едни поставки, в които се слагат пелените и отгоре има решетка с дупчици. Нашата я купихме от Д-р Стефанов.

# 691
Как става това с пишкане по команда,следвате ли някоя система?

Иначе като идея съм чувала да се слагат нещо като пояси-памперсгащи,продават се.

# 692
Как става това с пишкане по команда,следвате ли някоя система?

Иначе като идея съм чувала да се слагат нещо като пояси-памперсгащи,продават се.

Система не следвам,просто и аз имах големи очаквания от първите разходки и накрая взех да му се моля (изпикай се изпикай се постоянно) и той взе че се научи Sweat Smile после само похвали на разходка не нося награди,защото искам да знае че това е нещо което трябва да прави всеки ден без да очаква нищо...и в последствие вече не се налага да му го казвам защото си свикна и само за терасата още сме на половината.

# 693
  • София
Ох, нищо не мога да кажа против пишкането на леглото. Една година пране и търкане, добре че мина вече!

# 694
Приятели как е във вашият град. Във Варна гърми и трещи и Муцито (така се казва кученцето ми) се скри във мен. Вие какво правите ако го е страх кученцето?

# 695
  • София
Куче, малко или голямо, се приучава лесно да върши всичко навън.
Обаче си трябва ангажираност от собственика.
Освобождавати си един уикенд, а ако можетефи още няколко дни и седите цял ден навън. На най-близката подходяща ливадка. На едно място, без да си играете и да обръщате внимание на кучето, защото са склонни да се лазсейват от нови неща и да забравят да пишкат.
Като се изпишка кучето се прибирате веднага. След час пак навън, докато не се изпишка. Като се изпишка вкъщи и след час пак същото.
Може да си вземете походно столче, аз имах.
Ако искате пълен ефект, си навивате будилника и излизате и поне два пъти по нощите.

Номера е кучето да свикне, че това се прави навън

# 696
Проблем с пишкането върху мебели съм нямала. Не мога да дам съвет. Единственото, което ми хрумва, е че е маркиране, особено при мъжко куче.
Има "пелени" / колан за мъжко куче, може да опитате с нещо такова, докато е в къщи.

За изхождането навън:
Абсолютно съм съгласна с мнението на possessed. Бих добавила че приучването трябва да започне от нулата, както се казва. Веднага след спане / ставане кучето веднага излиза навън. Веднага след хранене: също веднага навън. След игра (с вас, с играчка и т.н.) също веднага навън. Не е нужно да е дълга разходка . Само колкото да се изпишка. И след това много похвали, а още по-добре награда. И ако следвате този принцип, най-много за седмица кучето ще се научи. И след като се научи започвате да давате наградата примерно на всяко второ изхождане и така се разрежда интервала. Но важното е много похвали и поощряване, когато свърши работата на правилното място.

По същия начин научих  моето куче да си върши работата по команда, така да се каже. Избирате си команда и в началото, когато кучето само реши да пишка, казвате командата. И разбира се също награда. Докато кучето в един момент свиква с командата, свързва я с определена дейност (изхождане) и я прави автоматично и без награда. Моята цел на това учене, беше кучето да се облекчи примерно преди път / полет / при лошо време и т.н. и да не се налага да обикалям с часове. Използвам командата само в такива моменти, а не постоянно.

Успех на "учениците"!

# 697
Ами то със сигурност ще е когато е на 3 месеца. Поне ветеринарят така ми каза защото трябвало да се бият всичките ваксини. Попринцип знам че на 3тият месец се бие третата ваксина и през следващите години се бие годишна. Но не съм сигурна Thinking

# 698
Приятели как е във вашият град. Във Варна гърми и трещи и Муцито (така се казва кученцето ми) се скри във мен. Вие какво правите ако го е страх кученцето?

Аз моето за хубаво или лошо си го гушкам. По моята логика: и аз искам да ме утеши някой, като ме е страх.
Чела съм ммого теории, че не трябва да му обръщаш внимание, защото така кучето решава че страха е хубаво нещо, защото получава внимание. Ами при моето не подейства, да игнорирам проблема.

Ако някой имасъвет и на мен ще ми е полезно да разбера, какво е решението.

В много крайни моменти (примерно Нова година, денонощни бури и т.н.), когато не мога да го успокоя по никакъв друг начин, давам успокоителни капки. Много съм доволна от тях, имат много бърз ефект и са растителни. Ето тези:

Скрит текст:

# 699
Привет, вашите кучета напишкват ли се, нашия е на 4 месеца и половина и от по-силен шум, ако се стресне или ако му се скараш че пишка където не трябва, продължава да  пишка и чак се изаква от страх. Като ме види вечер същата работа - почва да пишка от радост. Това нормално ли е, все го отдавам на това, че е малък, но ми е малко притеснено.

# 700
Благодаря на всички за споделеното мнение! Със сигурност съветите ви ще са ми от полза Simple Smile

# 701
  • София
Привет, вашите кучета напишкват ли се, нашия е на 4 месеца и половина и от по-силен шум, ако се стресне или ако му се скараш че пишка където не трябва, продължава да  пишка и чак се изаква от страх. Като ме види вечер същата работа - почва да пишка от радост. Това нормално ли е, все го отдавам на това, че е малък, но ми е малко притеснено.

Нашият е на 5 години и половина и също се напишква от радост.
Най-често, когато някой не е виждал отдавна и започва да скача, върти се и пишка - не му се карам, той душичката от радост го прави.

# 702

Не съм имала такъв проблем, но съседското чихуахуа беше така. Оказа се, че от години има възпаление на пикочните канали, което не е лекувано. Не знам с какви лекарства, но за около 3 месеца изчезна тази хронична инфекция, разбира се и напикаването.

# 703
Привет, вашите кучета имат ли поставен чип? Болезнено ли е поставянето? Слагате ли ваксина за бяс?

# 704
Ваксината за бяс при йоркитата се слагат на 6 месец, нашата ще е септември. Чипа се слага след ваксинат за бяс, до колко знам.
 Аз се чудя дали няма да има проблем в общината заради късното поставяне на чипа. До колкото четох срока е три месеца след придобиване на кучето или след навършване на 3 месечна възраст. Имали ли сте проблеми с това?

Общи условия

Активация на акаунт