Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 708
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
На мен пък хич не ми направи приятно впечатление когато ме посети служебно дребен, светъл мъж, ухаещ на Womanity. Много нелепо му стоеше.
Но пък на Тимбукту си пише, че е за мъже и за жени... та се надявам да не съм много стряскаща с него, ако го придобия и поносвам от време на време.

# 166
  • Germany
X-RayLily, разбирам ентусиазма ти за Тимбукту, и аз бях така в началото на отношенията ни. Обаче с течение на времето се убедих, че този парфюм ми беше прекалено мъжки, много дафинов лист и подправки излизаха при мен и в крайна сметка се отказах да му се доказвам. Както бях сигурна, че Bois Farine не е за теб, така ти препоръчвам и Тимбукту да го смяташ за мъжа ти и да го поръчаш само ако той има нужда от него. Мисля, че не си толкова ексцентрична, колкото и да си мислиш друго в момента, носиш много по-женствени аромати и няма да си ти, когато си с Тимбукту. Дано не се разсърдиш за това мнение. Или поне го разноси с хубаво пръскане и тогава го купувай. Много е измамен. Знам, че нямаш доверие в мнението ми, но все пак го пробвай още веднъж Simple Smile

# 167
О, не разбира се, че няма да се разсърдя! Hug Аз съм неразумна в покупките си, не се знаем от вчера, чела си какъв възторг и после или в размените, или подарявам...
Аз мислех да поръчам за ММ Encre Noire Lalique, но Тимбукту ми хареса повече. Хареса го и той много! Така че идеята ми е той да го носи, а аз понякога. Ще помисля...  В едно съм убедена - и двамата много харесваме ветивер!

Знам, че нямаш доверие в мнението ми, но все пак го пробвай още веднъж Simple Smile
А това не е така. Чета мненията ти и както с всички, имаме и съвпадения, и противоположности. Ти често пишеш за неща, които няма къде да срещна тук и затова не проявявам интерес. Нямам сили да издирвам проби, а е безумство да правя слепи покупки на скъпи неща, които и други хора не познават тук и после какво да ги правя, ако не ми харесат.
Онзи ден бях на парфюмна среща. Момичетата бяха донесли чудеса! Скъпи (за моят праг на цена за парфюм), редки, нишови и наистина много специални парфюми. Масата беше отрупана и нищо не ми се видя wow! наистина. Освен че бях поуморена от разни приятни събития в предходните дни, все пак нищо не ми каза " аз съм великолепният аромат за теб, търси ме". От там си донесох виалчето на Тимбукту и дори чак два дни след това го пробвах. Още с първото пръс ми привлече вниманието. Твърде мъничко е за разучаване, но ако ММ и утре все още толкова го харесва, ще го купя за него.

Приятно ми е да прочета, че имаме повече от две съвпадения във вкуса с някоя дама, която пише тук. Че е харесала парфюм, който аз съм описала или предложила, и който даже е придобила заради това! cabochard Hug bouquet

# 168
  • The Evergreen State
Между впрочем цялата серия са много хубави парфюми, аз харесах преди време този https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Jasmins-Marzipane-39737.html  но всички до един са майсторски направени.
Athena, разкажи ми повече за Jasmins Marzipane Hug От миналата година му се каня, няколко пъти се каня да си взема отливка, и все ме спира факта, че може да ми е силно главоболен жасмина. До кой парфюм се доближава ориентировъчно, жасминът топъл ли е? Ще ти бъда благодарна за мнение, както и на друг, ако го познава.

Тествах го може би началото на пролетта когато си беше още студено. Парфюма е топъл и жасмина или бели цветя не изпъкват а са блендирани, марципана присътства и смъква доста от обикновено високата тоналност на белоцветните парфюми. Базата е фино дървесна и мека, както при всички останали от колекцията, може би не толкова дълбока като твоя с розата. На другия ден на якето ми беше останал остатъчен аромат който силно напомняше на Pure Poison Dior.

# 169
Онзи ден ми се случи нещо, което от много отдавна не ми се беше случвало. В офисът дойде една дама, ухаеща приказно. Не можах да се стърпя и я попитах с какъв парфюм е. Каза, че носи Ultraviolet Paco Rabanne for men. Какво ще ми кажете за този парфюм?
Началото на годината го купих на мъжът ми. Носил го е на "млади" години, аз не си го спомням, въпреки че по това време вече бяхме заедно. Много ми харесва на него, сега си го пръснах и на мен да го пробвам. Ментата много хубава се усеща, и ванилия и амбра. Доволно траен е и определено ми е унисекс. Ще взема и за да го понося.
За мен си взех Елексира на Мреве вчера, то пък вермето ще е топло и никак не за него тези дни.

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 20:25 от Алиена

# 170
Как бихте описали следните парфюми:

1. paco rabanne black xs for her

Кой от тях ви впечатлява като аромат? Миришат ли ви на лукс и стил, привличат ли ви, различават ли се от посредствените, евтини аромати? Всичките ги тествах и ми харесват, просто не мога да определя какво чувство носят на околните.

Само за този мога да кажа, че много го харесвам Simple Smile За мен е вечерен парфюм, мирише ми на шоколад, леко пиперлив, с изскачащи цитрусови ноти, и вкусно сладък. Шлейфов и траен /при мен/, прави впечатление на мъжете и ги привлича по някакъв начин. ММ ми, обаче, го нарече "чалгарски", каквото и да значи това  Laughing
Преди 2 седмици изпитах ужасна носталгия по него и си го купих пак. Искаше ми се точно нещо, което да е "леко евтино", като усещане за жена, не като цена. Дано правилно се разбира какво имам предвид, но не винаги имам нужда от sophisticated аромати, нито пък dark, passion или bdsm. Понякога просто е нужно да му се отпусне краят.
Та тук идва точно Black XS.
От тогава друго не е докосвало кожата и обоянието ми, но, честно казано, ми е слабичък. Сега, във фрагрантика се твърди, че е реформулиран, обаче аз имам спомен, че и някога беше същата работа. На други жени го подушвах от метри, върху мен не. Затова активно ползвах братчето му L'Еxess, ама той май вече е поизчезнал. Пък и не е точно същият.
Няма да сбъркаш с него за есента - топъл, мек, леката пикантност го спасява от лепкава сладост...

Addict Eau Fraiche също много харесвам.Two Hearts

Ама аз харесвам и Timbuktu, който нищите последните мнения, така че, какво да кажа повече...Smiley Въпрос на нагласа, период, настроение...

# 171
  • Germany
Athena, благодаря за помощта Hug Беше ми много полезна, особено споменаването на Pure Poison. Определено ще потърся първо проба.

За да не остана грешно разбрана, аз също харесвам Тимбукту, но на мъж Blush Щом го харесвате и двамата, значи решението е ясно Simple Smile Дано скоро да ви радва!

# 172
Вчера получих Rose Flash  Grinning  Поръчах го насляпо  Blush Чакам малко да захладнее, че тук е необичайно топло тези дни, мисля, че ще е още по-хубав. Имам и шест виалчета подарък, между които много харесах Rose of No Man's Land и направо се влюбих в Majaina Sin. Наистина много щедър и топъл парфюм,  но и той е за  по-хладно време. Ще изчакам малко. Интересни ще са ми мненията ви за него.

# 173
  • София
Йоан Владимир, благодаря за отговора. Peace Провал на Артизан ще преживея трудно, имам сантимент към бранда, надявам се да са наоколо още дълги години и да правят все интересни неща. 

Фенси, аз бих искала да имам мнение за този нов парфюм на The Different Company, защото ми харесва пирамидата, но нямам.  Laughing Много е нов и не знам кога ще е наличен в България. Ако вече е наличен, някой да каже!  Laughing Та на мен лично би ми бил интересен твоят разказ за него, а предполагам и на други съфорумци, които все още не са имали възможността да го тестват, както и на тествали го.  Hug

Тези дни си търся нова муха/беля на главата и се загледах в ексклузивната линия на Лалик, по-конкретно в тези 2 предложения от нея:

https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Or-Intemporel-35015.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Fleur-Universelle-28254.html

Някой познава ли горните два парфюма или друг представител на тази серия?

# 174
Ковачева е писала за тях назад. Преди търсех и намерих с търсачката. Не ги познавам и се отказах от покупка на някой парфюм от серията.

Последните три дни бях с много хора на едно място и носех нарочно постоянно Girl of Now Elie Saab. Народа се побърка по този парфюм. Постоянно ме питаха кой, какъв, откъде. Не знам как издържах, макар че и аз страшно го харесвам, да го нося три дни. Сега дълго ще почиваме един от друг. Не е за мен тази работа да нося постоянно един и същи парфюм. Смяна два пъти на ден е моят ритъм и смятам да го запазя.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 08:27 от densi

# 175
Дами, някой от вас да е ползвала  B. Balenciagа Еau de Parfum? Много ми е интересен, поне по описание.
https://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/B-Balenciaga-25837.html

# 176
  • София
Имали ли сме тема за парфюмите и зодиите? Ако не сме на мен ще ми е доста интересно в някоя от следващите теми да поговорим по въпроса(на вълна астрология съм, даже хороскоп си поръчах Crazy)

# 177
И на мен би ми било интересно да задълбаем.

# 178
Цитат на: Athena link=topic=999287.msg35686785#msgр35686785 date=1508022488
Между впрочем цялата серия са много хубави парфюми, аз харесах преди време този https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Jasmins-Marzipane-39737.html  но всички до един са майсторски направени.
Athena, разкажи ми повече за Jasmins Marzipane Hug От миналата година му се каня, няколко пъти се каня да си взема отливка, и все ме спира факта, че може да ми е силно главоболен жасмина. До кой парфюм се доближава ориентировъчно, жасминът топъл ли е? Ще ти бъда благодарна за мнение, както и на друг, ако го познава.

Тествах го може би началото на пролетта когато си беше още студено. Парфюма е топъл и жасмина или бели цветя не изпъкват а са блендирани, марципана присътства и смъква доста от обикновено високата тоналност на белоцветните парфюми. Базата е фино дървесна и мека, както при всички останали от колекцията, може би не толкова дълбока като твоя с розата. На другия ден на якето ми беше останал остатъчен аромат който силно напомняше на Pure Poison Dior.

Ходих днес до KaDeWe (мечтата ми е да работя там) за проба розата на Ковачева. Цялата екскл. серия беше изложена. Уникална серия на Ланком. Розата е много луксозна наистина. Но не е моята роза това. Души ме , не знам дали заради жегата днес, но ми е тежка, локуместа, мазна някак. Много оригинален и неповторим парфюм. Но пък Жасмин Марципан и  Лавандулата  ми отвяха главата.
Кикимора, ти май търсеше лавандулов парфюм. Препоръчвам ти горещо за проба. https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Lavandes-Trianon-39738.html
Чного красива млечна лавандула.
 За съжаление трябва да избера само един от двата (още не мога да преценя кой) и ще ги навестя отново.
В Марципана най-силно усещам жасмин и муск. Ковачева, изобщо не е главоболен жасмина. Аз не намирам прилика с Пюр Пойзан. Като гледам във Фрагарантика с кои парфюми го свързват, клоня по към Д&Г като усещане.
Бутилчето е страхотно. Капачето е с магнит и още от въздуха се залепва към него. Серията е уж унисекс, но аз на мъж не мога да си ги представя. Нищо мъжко няма в тях.
Новата Голдеа на Булгари пробвах.  Интересен, тъмен, нощен аромат. За съжаление бързо се изпари при мен. Малко на жасмин ноар го докарва.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Goldea-The-Roman-Night-45241.html

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 19:58 от Анонимен

# 179
  • Бургас
И аз харесах новата Голдеа,обаче в базата след хубаво напръскване не ме радва и няма да я купя.И при мен не показа кой знае каква трайност.В момента не харесвам нито един парфюм за покупка,имам всички,които съм желала.Пробвах-https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Girl-of-Now-45686.html и споделям мнението на Лили,от една порода е с Черния Опиум,Пойзън Гърл и там подобните на тях.Не ми трябва този.

Общи условия

Активация на акаунт