Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Една колежка донесе на работа списание и хоп- вътре мостра на Тифани. Честно казано не съм очарована и само ми докара главоболие.

# 151
  • На черешатааа
Може ли сн или линк на Timbuktu , за който пишете, не новата версия Simple Smile И траен ли е?

# 152
Лили и Ковачева, много ви благодаря за линковете. Сега вече знам как да ползвам Travalo, също и как да правя отливки в шишенца. То било много лесно, ама кой да се сети.

# 153
  • The Evergreen State
Ковачева, на теб трябва да те забранят да пишеш в темата.
Как съм пропуснала това описание на розата на Ланком.( то май е било за добро).  Добре че цитира, та го видях. Ще ходя да я мириша. Дано не е моята роза, че ще ме разведе с тази цена.Joy

Ланком имат през няколко месеца намаления на сайта си (аз съм поръчвала от американския но предполагам че е същото за всички страни). Проверявайте от време на време дано уцелите, излизат по-изгодно. А дори и без намаления съм забелязала че са много щедри и с подаръци при поръчка. Между впрочем цялата серия са много хубави парфюми, аз харесах преди време този https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Jasmins-Marzipane-39737.html  но всички до един са майсторски направени.

# 154
  • Франция
Може ли сн или линк на Timbuktu , за който пишете, не новата версия Simple Smile И траен ли е?
От вариантите, които аз съм проследила:
най-старата версия;
междинна версия, ароматът си е чудесен;
най-новата версия.

# 155
  • София
Включвам се с въпрос, пропуснала съм какво се нищи напоследък около нишовите марки Wink
Къде мога да намеря в София Histoires de Parfums? Продават ли се все още 3x10ml от парфюмите им? Трябва ми за подарък, та нямам време за търсене online, ще съм много благодарна, ако някой запознат с пазара се включи.
Последно преди 3-4 седмици бях в Съркъл в мол Сердика и там мернах няколко бутилки, но със сигурност асортиментът е силно ограничен, защото продават последни бройки и после няма да се зареждат повече.  Sad Но пък имаше намаление. Мернах Blanc Violette и още 2-3 вида, но не помня кои точно. Относно по-малките бутилки - не видях изложени, но не е изключено да има, знам, че са купувани такива точно оттам. Ако нямаш път към Съркъл, може да опиташ да се обадиш по телефона и да попиташ какво е налично, намерих само стационарен телефон в интернет, дано е верен.

Йоан Владимир, тествала ли си други Артизани в нови бутилки и забелязала ли си дали са реформулирани други освен Тимбукту? Много се надявам да не са пипали сериозно други формули, имам няколко любимеца.  Confused

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 13:43 от Klodilia

# 156
  • София

sympathy, не позна! Grinning Толкова прекрасно нещо е този Timbuktu, че просто го пожелах! Бих искала ЛМ да мирише така непрекъснато, но и аз бих го носила от време на време с удоволствие. Много тайнствен и секси аромат ми е, и много ти благодаря, че ми предостави възможността да го нося, за да го опозная. И аз като Йоан Владимир бих го нарекла шедьовър! Не е за хора със слаби сърца обаче. Тъмен, загадъчен, дори готически е за мен.
Еееее ...много се радвам!  Hug Виж, какво значи личното възприятие и кожата. При мен беше просто непоносим тамян, май като цяло тази нота не е моята някак Simple Smile Не я отричам тотално, разбира се, всичко се случва в този живот...оставам с очакванията да срещна моя си, интересен тамян  Heart Eyes

# 157
Как бихте описали следните парфюми:

1. paco rabanne black xs for her https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Black-XS-for-Her-1138.html
2. bottega veneta knot https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Knot-26465.html
3. Burberry My Burberry https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/My-Burberry-25836.html
4. dior addict eau fraiche https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Dior-Addict-E … e-2012-15268.html

Кой от тях ви впечатлява като аромат? Миришат ли ви на лукс и стил, привличат ли ви, различават ли се от посредствените, евтини аромати? Всичките ги тествах и ми харесват, просто не мога да определя какво чувство носят на околните.

# 158
  • София
Как бихте описали следните парфюми:

1. paco rabanne black xs for her

Кой от тях ви впечатлява като аромат? Миришат ли ви на лукс и стил, привличат ли ви, различават ли се от посредствените, евтини аромати? Всичките ги тествах и ми харесват, просто не мога да определя какво чувство носят на околните.

Само за този мога да кажа, че много го харесвам Simple Smile За мен е вечерен парфюм, мирише ми на шоколад, леко пиперлив, с изскачащи цитрусови ноти, и вкусно сладък. Шлейфов и траен /при мен/, прави впечатление на мъжете и ги привлича по някакъв начин. ММ ми, обаче, го нарече "чалгарски", каквото и да значи това  Laughing

# 159
Лили, Timbuktu имаш от мен Wink Но смятам, че няма да ти хареса - тамянест тамян си е ...чак толкова да не му отива името  Thinking
За Тимбукту бих посъветвала да се пробва версията, която ще се купува. Този парфюм беше за мен един от ненадминатите шедьоври на Душанфур много си го обичах. Първия път го купих за себе си в една малка бутилка, беше много красива и още я пазя в един шкаф. Обаче ЛМ се влюби, изпръска я за нула време и после минахме на стотици вече само за него си. Искам да кажа, беше му подпис и двамата го познавахме много добре. С новите опаковки обаче ароматът е силно променен, добавени са му някакви сладки гурме нюанси, и двамата вече не го харесваме толкова. Вече не е разкошният дървесен шипър, който беше преди.
sympathy, не позна! Grinning Толкова прекрасно нещо е този Timbuktu, че просто го пожелах! Бих искала ЛМ да мирише така непрекъснато, но и аз бих го носила от време на време с удоволствие. Много тайнствен и секси аромат ми е, и много ти благодаря, че ми предостави възможността да го нося, за да го опозная. И аз като Йоан Владимир бих го нарекла шедьовър! Не е за хора със слаби сърца обаче. Тъмен, загадъчен, дори готически е за мен.

Много се радвам, че така ти е паснал, Бижу - с теб почти винаги намирам сходство в парфюмните вкусове,  много любими парфюми съм придобила благодарение на теб. Преди няколко месеца и аз бях полудяла за Тимбукту, почти го бях пооръчала дори. Но веднъж поне и аз проявих здрав разум и поръчах проби по 2 мл. За съжаление не зная точно коя версия е тази, която ми изпратиха, но се радвам, че не избързах както всеки път и не поръчах набелязаната стотица. На моята кожа е наистина много приятен, типично .мъжки eau de cologne, 1 към 1 с "Кентавър" - мъжки, много вървежен по наше време аромат. Интересно ми е дали ти намираш прилика (знам, че сме почти на една възраст +- 1,2 г.), за мен е абсолютен двойник. Много му се радвай и го носи с кеф! За пореден път се убеждавам колко различни са ни възприятията, кожите, асоциациите, и добре че е така!  Hug  Peace

# 160
Скрит текст:
Лили, Timbuktu имаш от мен Wink Но смятам, че няма да ти хареса - тамянест тамян си е ...чак толкова да не му отива името  Thinking
За Тимбукту бих посъветвала да се пробва версията, която ще се купува. Този парфюм беше за мен един от ненадминатите шедьоври на Душанфур много си го обичах. Първия път го купих за себе си в една малка бутилка, беше много красива и още я пазя в един шкаф. Обаче ЛМ се влюби, изпръска я за нула време и после минахме на стотици вече само за него си. Искам да кажа, беше му подпис и двамата го познавахме много добре. С новите опаковки обаче ароматът е силно променен, добавени са му някакви сладки гурме нюанси, и двамата вече не го харесваме толкова. Вече не е разкошният дървесен шипър, който беше преди.

Много се радвам, че така ти е паснал, Бижу - с теб почти винаги намирам сходство в парфюмните вкусове,  много любими парфюми съм придобила благодарение на теб. Преди няколко месеца и аз бях полудяла за Тимбукту, почти го бях пооръчала дори. Но веднъж поне и аз проявих здрав разум и поръчах проби по 2 мл. За съжаление не зная точно коя версия е тази, която ми изпратиха, но се радвам, че не избързах както всеки път и не поръчах набелязаната стотица. На моята кожа е наистина много приятен, типично .мъжки eau de cologne, 1 към 1 с "Кентавър" - мъжки, много вървежен по наше време аромат. Интересно ми е дали ти намираш прилика (знам, че сме почти на една възраст +- 1,2 г.), за мен е абсолютен двойник. Много му се радвай и го носи с кеф! За пореден път се убеждавам колко различни са ни възприятията, кожите, асоциациите, и добре че е така!  Hug  Peace
За жалост е само виалче за проба, но много ми хареса! Да, типично мъжки е, и точно това написах, че ми се иска ЛМ да ухае така, но и аз да си пръсвам по малко. От мен се носи много красиво, кожата ми е топла и го излъчва. Обаче се чудя как мъж би възприел една жена да мирише по този начин?! Rolling Eyes Чела съм, че мъжете харесват унисекс ухания, защото са им познати, но този парфюм е твърде тъмен! ММ не се е свъртял тези дни вкъщи, но сега ще си пръсна и ще направя проучване с него Laughing Хоп, пръснах него! О, хареса му много! Heart Eyes Ще трябва или да чакам някой да се откаже от него или да си го купя. А той говори с мен докато пиша и директно ми казва: поръчай ни го! Laughing Сега не знам какво да правя, да чакам или да поръчам?! Crazy Ама ще трябва и на себе си да пръсна, да каже как го намира на мен.
За съжаление нямам ароматен спомен за Кентавър, иначе добре помня флакона дори...
Много се надявам да се появи в размените, защото аз с моя принцип да не се моля, да не ползвам отливки, да искам нещо веднага и да не чакам някой да го покаже в размените, се затрупах с бутилки... Та ми се иска да разменя нещо от нещата, които не ползвам редовно за един Тимбукту, но... ако не се получи, най-вероятно ще го купя. Като се пръснах, първото нещо, което ми светна в главата беше Авиньон! Да, много тамянен и готически е, дори и Мароканска пустиня съзрях в него! Абе, за мен е красота. Куражчето ми се зачуди как нося Есенс Лабданум на ДК, а аз искам да го разменя, защото ми е твърде нежен, искам ей такъв тамян като Тимбукту. Crazy

# 161
На мен също ми харесва, но да го усещам върху друг. Не си го представям върху себе си, въпреки че "Кентавър"-а доста съм го носила (тайно "приватизирах" от колекцията на брат ми, който въпреки любовта си към корекомските парфюми, поддържаше и този в наличност). И комплименти отнасях, и то предимно от съученици - може би им се е искало и те така да ухаят, и тайничко са ми завиждали.  Whistling Mr. Green Ех, Бижу! Сега пак ми пусна мухата и чакам с нетърпение да се прибера от работа и да се напръскам доволно, че... нямам време - безплатната доставка изтича в полунощ. Party

Последна редакция: нд, 15 окт 2017, 18:24 от cabochard

# 162
  • Франция
Йоан Владимир, тествала ли си други Артизани в нови бутилки и забелязала ли си дали са реформулирани други освен Тимбукту? Много се надявам да не са пипали сериозно други формули, имам няколко любимеца.  Confused
Не съм. Но аз не съм имала други техни парфюми и не знам дали бих могла да усетя промяната. Има парфюми на Артизан, които много харесвах, а така и не си купих, особено туберозата на Душанфур и смокинята на Оливия Джакобети. Обаче не съм ги тествала наскоро, за да видя дали все още ми допадат.
Последно пробвах двата най-нови: Au Bord de L'eau и Sur L'Herbe, но и двата не ме впечатлиха особено, едни такива приятнички перилни свежаци. Страхувам се, че и тази чудесна класическа нишова марка я тласкат към провал.

# 163
  • Пловдив
Онзи ден ми се случи нещо, което от много отдавна не ми се беше случвало. В офисът дойде една дама, ухаеща приказно. Не можах да се стърпя и я попитах с какъв парфюм е. Каза, че носи Ultraviolet Paco Rabanne for men. Какво ще ми кажете за този парфюм? Познавам го само като име, но никога не съм проявявала интерес да го тествам. На дамата обаче й стоеше божествено, трайно, присъствено, и не мога да повярвам, че е мъжки. Никакво мъжко звучене нямаше в него. Впечатлявам се, когато някой ухае приятно, но чак да се поинтересувам какво носи, не ми се беше случвало.
Естествено, ще го пробвам при първа възможност, но дотогава ще разчитам на вашето мнение  Simple Smile

# 164
  • Germany
Между впрочем цялата серия са много хубави парфюми, аз харесах преди време този https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Jasmins-Marzipane-39737.html  но всички до един са майсторски направени.
Athena, разкажи ми повече за Jasmins Marzipane Hug От миналата година му се каня, няколко пъти се каня да си взема отливка, и все ме спира факта, че може да ми е силно главоболен жасмина. До кой парфюм се доближава ориентировъчно, жасминът топъл ли е? Ще ти бъда благодарна за мнение, както и на друг, ако го познава.

lili_78, някак не ми прави впечатление, ако жена носи мъжки парфюм. Обаче преди няколко дни се шокирах от чернокож клиент-мъж, който беше с Alien Essence Absolue Mugler. Това е единствената версия на Alien, която ми е приятна и умирам да я усетя на друг човек, но не и да я нося. Сам за себе си, парфюмът ухаеше страхотно, стоеше му жестоко на човека, а съм забелязала, че тъмнокожите правят ароматите по-топли и по-излъчващи някак. Цялата зала ухаеше страхотно, но мъж с този парфюм ми беше мега странно.

Парфюм за деня: Néa Jul et Mad Paris Трайност повече от 12 часа, и то излъчва така, сякаш съм го нанесла преди час. Обожавам го този автентичен, уникален редуциран сок от нар и карамел, от фурми и сушени сливи Heart Прекрасно се държи в днешното циганско лято Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт