Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 577
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Честит петък!
Да Ви се похваля с Creed Aventus for her виалче... Ах, колко съм чакала нещо така да ми завърти главата... Намирам прилика с Chanel Cristalline, но той хич не ми допадна. Има нещо сериозно в тоя Creed.. Направо те кара да се замислиш върху себе си и те отнася в някакви тъмни кътчета на душата. Сякаш съм влезнала в някаква стара парфюмерия с мистични парфюми..
P.S. Току що пръснах Annick Goutal Ninfeo Mio да видим каква ще я сътвори върху кожата ми...

# 136
  • София
Не знам дали тук е най- подходящото място да попитам, но не се сещам за друга тема, където да са по- запознати.

Как правите отливки? Laughing С впръскване в съдче или през фунийка от някакво фолио губи ли се голямо количество от парфюм? И неоригиналните travalo стават ли за нещо или протичат?
Повечето ми любими парфюми са все стотици и искам да си отлея в нещо по- малко, за да подновявам през деня.

Преди време така постоянно разнасях на работа и навън един и сякаш имаше амортизация на аромата.

# 137
  • Франция
Как правите отливки? Laughing С впръскване в съдче или през фунийка от някакво фолио губи ли се голямо количество от парфюм? И неоригиналните travalo стават ли за нещо или протичат?
Аз ползвам travalo, не съм забелязала протичане, но патрончето разпръска ухание, което значи, че има някакво изпаряване през дюзата. Цялата чанта ухае, но аз го ползвам за Амуаж, а те са си бомби и не съм сигурна доколко примерът е общовалиден.
Използвам също едни травъл-спрейчета на Parashop, не знам дали ги има в България, но си вървят в комплект с малка метална фунийка. Също никакви проблеми нямам да изпръскам няколко милилитра през фунийката във флакончето. Със самоделни фунийки от фолио нямам опит и не мога да кажа Simple Smile

# 138
И аз ползвам Travalo, не се изпарява, не мирише през дюзата, дори калъфчето си мирише на кожа, а не на парфюм.
Скрит текст:

# 139
  • Варна
Не знам дали тук е най- подходящото място да попитам, но не се сещам за друга тема, където да са по- запознати.
Как правите отливки? Laughing 
Правила съм отливки  в стъклени шишенца със спрей , като директно пръскам в отворчето внимателно, така , че струята да е насочена навътре. Ако спрея на парфюма е хубав, няма да се изгуби от количството.
Ето тук има голям избор от модели и размери.
http://www.gpack.bg/bg/bottles/perfumes
Но ако е за твое лично ползване, по-добре да си вземеш наистина travalo, както са споделили дамите.
 Peace

# 140
  • Sofia
Имам няколко шишенца от типа на травало от buyincoins - първото протече, другите не съм ползвала.

# 141
  • Габрово
Какви са впечатленията ви за

https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Oud-Wood-1826.html

# 142
  • София
Благодаря на всички, разписали се! Simple Smile
Явно ще си взема travalo, мислех и аз да си поръчвам от ибей/амазон, ама май по- добре от класическото. Само трябва да видя ктде го продават.

# 143
Аз си купих оттук
https://www.enzo.bg/travalo/ice-plnessh-se-razprskvach-uniseks-p … kvach-na-parfjum/
Отдолу на флакончето има дюза, както е показала X-RayLily, но не можах да разбера как точно се пълни това флаконче през дюзата.
Някой би ли обяснил, моля.

# 144
...но не можах да разбера как точно се пълни това флаконче през дюзата.
Някой би ли обяснил, моля.
https://www.youtube.com/watch?v=4og9mMlahZI
https://youtu.be/LAecFMOL9CE?t=42

# 145
  • Germany
Скрит текст:
Parfait de Rôses Lancome е парфюмът ми за деня.
Сляпа покупка. Просто почувствах импулс, че трябва да го имам. Парфюмен приятел, с когото споделих ме пита: "Ама сигурна ли си? Видя ли пирамидата? Роза и роза? Точно ти? Сигурна ли си?" Сигурна бях  Mr. Green От време на време нямам обяснение за парфюмните си импулси и лудости, и ако се гледах от страни, и аз бих се учудила на избора си, но го поръчах и съм много доволна  Heart Eyes

Parfait de Rôses Lancome е абсолютно в стил Ланком, и то стилът, който имаше марката още навремето. Класен, изискващ, разточителен. Ароматът е пищен, зноен, излъчващ и забележим. Прекрасно допълнение към красива жена.

Трудно ми е да го опиша, защото розата е невероятна тук, ту е с аромат на локум, ту на розова вода, ту е на пудрата на Герлен, ту мирише на автентична българска маслена роза от полето, ту усещате аромата на тежка, маслена и червена турска роза. Не си представяйте обаче в никакъв случай млада, росна роза. В този парфюм няма зеленина, няма цитрусова свежест. Тук ще усетите мнооооого пудра. Тип Герлен. Много фина, мазна и покривна. И ще усетите много нестандартни гурме нотки. Ще усетите от най-фините десерти с роза, или аромат на крем брюле, в който са сложили розов аромат. Ако нещо истински ме радва в този парфюм, то това е неочаквано добрия ликьор от рози, който има тук  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Просто уникален. Тъмен, наситен, сладко-горчив, леко опушен. Нестандартна комбинация е пудра с ликьор от рози, но пък за мен е много добро решение. Има много френско, много шик, и леко закачливо излъчване и стил този парфюм. Ако трябва да го сравня с нещо, мисля, че има нещо от Nin-Shar Jul et Mad Paris, но не е така гъст и концентриран, а е по-пудрен и женствен, има нещо и от Perfume Calligraphy Rose Aramis , но само в гурме частта и в една от пищните рози, няма го обаче смолистото и амброво усещане, прилича и на Teint de Neige Lorenzo Villoresi, в пудреното излъчване, но за разлика от него, в Parfait de Rôses Lancome не усещам мускуса, и цялостното ми усещане е за нещо вкусно, топло, секси, женствено и много красиво. Жестоки трайност и проекция, а дрехите миришат и след пране. За мен е уникален аромат и задължителен тест за розоманите  Peace

Ковачева, бива ли така?!? Heart Eyes Mr. Green

Веднага бих го гръмнала насляпо, спира ме единствено липсата на толкова патрони. Много муниции ще трябват! Joy
Но пък влиза в списъка ми със "задължителни желания"! Hug

Бел, ако знаеш само колко си заслужава мунициите Broken Heart И мен ме болеше сърцето в началото, но си заслужава. Няма аналог този парфюм Wink Освен това е супер траен и излъчващ, на шал е фантазия и можеш да минеш и без парфюм на другия ден, само с шал Stuck Out Tongue Winking Eye. Та като се замисля, не е чак толкова скъп Joy

По въпроса с отливките, едно полезно видео от ревюър, когото много харесвам. За тези, които нямат търпение да чуят всичко, от 10:46 минута е показано точно как става отливането. Аз лично се справям без никакво уплътняване и без фунии, но може да е въпрос на тренинг Wink
Скрит текст:

Пробвах няколко неща, да си запиша впечатленията за тях:

Tiffany & Co Tiffany Кога пуснаха Габриел на Шанел, кога го клонираха Flushed За мен този аромат изразява точно това, което и Габриел, но без острия грейпфрут в началото и без типичната Шанелска пачули нотка. Нежни, деликатни цветя тип Жадор, прозрачност, ефирност, лек акватик, свежи цитрусчета. Приятен, но толкова. За разлика от Габриел, при мен е много тих и немощен. Цената му е по-добра от тази на Габриел, но не бих я дала никога за този парфюм. Флаконът е уловил идеята за чистота, елегантност и минимализъм, каквато явно е идеята на този парфюм. Не съм впечатлена.

Simply Jil Sander Elixir Jil Sander Тук имах доста очаквания, защото харесвам доста оригинала и някои негови фланкъри, а с тази пирамида и еликсир в името очаквах много. Чудесно начало, разкошен розов пипер с цитруси и типичната зелена виолетка на Simply. Топъл, вълнуващ, за съжаление при мен трае точно пет минути Cry Влязох в друга парфюмерия и буквално се намокрих с него, но точно след десет минути при мен остава само тиха виолетка, заобиколена от влажен ирис и стипчив джинджифил. Жалко за страхотното начало.

Nuit et Confidences Annick Goutal Началото е много подобно на Аура на Мюглер, без зеленото в него и без зелената миризливка. За мен е доста по-приятен от аурата. Точно тази ванилия, и точно същият градински жасмин. Включен е и много приятен бергамот в началото. В базата се появява бобовата тонка, която допълва и обогатява ванилията, белите цветя губят част от интензитета си, което за мен е плюс, и става доста елегантен. Много добра трайност и излъчване показа, чак ме изненада. Не бих го купила, защото не го чувствам мой, но е интересен и е носим. Цветето от плат, което украсява бутилката не изглежда толкова добре, както на снимката. Оставам си твърдо при пурпурната бутилка Heart

Pirates' Grand Reserve Atkinsons Много хубав Heart Eyes Много вълнуващо начало. Ето това е какаото, което търся в парфюм. Прашно, сладко, леко маслено, вкусно, без горчивина, аромат на топъл черен шоколад. Пренася ви в уютна домашна обстановка, с попрегорял огън в камината, хвърлящ леки отблясъци в тъмното. Ромът ме плашеше в пирамидата, защото има лошото качество, да ми седи мръсен на мен и да ми разваля удоволствието. Затова и чаках този парфюм с доста резерви. Тук обаче са се справили фантастично. Има го алкохолното усещане, но не е остро, зашеметяващо, а е като последващата топлина, която се разлива по вените, след глътка ром. Толкова е фино, пудрено, топло и елегантно всичко. След това излиза и хелиотропът, и става едно вкусно-пудрено и ванилово усещане. Пачулито и дървото дават топлина и елегантност, и на моменти доминират, но като цяло, не го завличат в мъжка посока. За мен е намерен идеален баланс между нотките, точно унисекс е и е най-хубавия шоколад и какао, които съм срещала в парфюм. За съжаление, както и неговия предшественик California Poppy (new) Atkinsons е доста тих и стои близо до тялото. Впечатленията са ми от хубави две апликации, но не съм го пръскала в коса или на тъкан. При всички положения ще има още тестове, защото е много хубав и мой парфюм.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 20:56 от kovatcheva

# 146
Ковачева, на теб трябва да те забранят да пишеш в темата.
Как съм пропуснала това описание на розата на Ланком.( то май е било за добро).  Добре че цитира, та го видях. Ще ходя да я мириша. Дано не е моята роза, че ще ме разведе с тази цена.Joy

# 147
Лили, Timbuktu имаш от мен Wink Но смятам, че няма да ти хареса - тамянест тамян си е ...чак толкова да не му отива името  Thinking
За Тимбукту бих посъветвала да се пробва версията, която ще се купува. Този парфюм беше за мен един от ненадминатите шедьоври на Душанфур много си го обичах. Първия път го купих за себе си в една малка бутилка, беше много красива и още я пазя в един шкаф. Обаче ЛМ се влюби, изпръска я за нула време и после минахме на стотици вече само за него си. Искам да кажа, беше му подпис и двамата го познавахме много добре. С новите опаковки обаче ароматът е силно променен, добавени са му някакви сладки гурме нюанси, и двамата вече не го харесваме толкова. Вече не е разкошният дървесен шипър, който беше преди.
sympathy, не позна! Grinning Толкова прекрасно нещо е този Timbuktu, че просто го пожелах! Бих искала ЛМ да мирише така непрекъснато, но и аз бих го носила от време на време с удоволствие. Много тайнствен и секси аромат ми е, и много ти благодаря, че ми предостави възможността да го нося, за да го опозная. И аз като Йоан Владимир бих го нарекла шедьовър! Не е за хора със слаби сърца обаче. Тъмен, загадъчен, дори готически е за мен.

# 148
  • София
И аз днес откарах деня с Тимбукту. Дори не знаех, че има нова версия, моят си е олд скуул и много си го харесвам. И не давам никакви мъже да припарват до него.

# 149
И аз пробвах парфюмът на Тифани.
Никак не ми хареса. Лек, нежен, без характерен и нетраен. С една дума едно НИЩО😂😂😂😂.
Свърших днес Шанс о фреш. Ще го подновя другата година.

Общи условия

Активация на акаунт