Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 578
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Купих си Задига, стария дамски. Многоо ми допада, НО не е свръх траен при мен. Който го има, може ли да сподели как е при него  newsm78  Rolling Eyes
При мен е изключително траен, без да е досаден или нахален. Майка ми също го ползва, при нея пък трае по два дни, а тя се пръска само 2 пъти.

# 376
При мен също е траен и го усещам през целия ден, за разлика от други парфюми към които носа ми е привикнал и не ги усещам така присъствено. Парфюма е много хубав и не е нахален като парфюмите на Мюглер, макар да се усеща от околните.

# 377
  • Бургас
Аз пък така и не можах да харесам дамският бял Задиг,новото "творение" също.Иначе за трайност е мега траен като всички,които не ми допадат. Mr. Green Валтер,и аз съм за номер 3.

# 378
Третият ботуш в лилаво, трепач е направо. Не разбрах каква е интригата с вариантите, бонус към парфюми ли са.

# 379
  • Бургас
Да и аз затова се спрях на 3,ботуша е просто размазващ.

# 380
Аз съм изпитан класик. Смятам, че Chanel №5 e изпитана класика. Винаги съм обичала парфюми и женствени аромати, което е основната идея на Chanel като бранд. За мен Chanel №5 е сигурен вариант, когато си търсите парфюм, за себе си или за подарък. Heart

# 381
  • На черешатааа
Благодаря Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus , явно при мен не е или не съм свикнала с такъв тип  аромат, защото харесвам все бомби .......

# 382
  • София
Аз съм изпитан класик. Смятам, че Chanel №5 e изпитана класика. Винаги съм обичала парфюми и женствени аромати, което е основната идея на Chanel като бранд. За мен Chanel №5 е сигурен вариант, когато си търсите парфюм, за себе си или за подарък. Heart
Аз пък смятам, че е изключително неподходящ за подарък, ако човекът е парфюмно непросветен. Парфюмите на Chanel никак не са лесно смилаеми и не "сядат" на всеки Peace

# 383
Аз пък смятам, че е изключително неподходящ за подарък, ако човекът е парфюмно непросветен. Парфюмите на Chanel никак не са лесно смилаеми и не "сядат" на всеки Peace
Абсолютно възможно всъщност. Не съм се замисляла никога за това. Много благодаря Simple Smile

# 384
С парфюмите мисля, че трудно може да има универсален подарък. Болшинството хора, дори и да не се интересуват от специфични/нишови аромати, пак трудно си харесват парфюми. Разбира се, има такива, които лесно се харесват на много хора, но те пък не са и много запомнящи се.
Точно Chanel №5 мисля, че е капризен аромат и на твърде млада жена би седял... хм, несериозно. Зависи на какъв етап от живота е, но някак не го виждам на някоя под 25-28 години.

# 385

Ауу, на мен ако ми направи някой точно този подарък, не само че ще избягам с двеста, но и още две седмици ще го гоня с камъни.Mask

Скрит текст:
Днес съм си вкъщи и активно мързелувам по плюшено екипче....и 24 Faubourg Hermès  newsm47. Найс а!
И ми е хууууубаво..., е влече си ме ретрото и това си е, уж не съм много дърта, нали вече 40+ е новото 20+! newsm03 smile3521

Запознах се нови нишови хубавини, но ще разказвам друг път, още душа и изучавам. Тъкмо си мислех, че съм се кротнала и това Ниш не е за мен, ама на!

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 16:48 от Sysly

# 386
  • при морето
И аз цял ден вегетирам у дома,обилно офъщяна със  Sweet Redemption by Kilian,но пък такова страхотно настроение ми донесе този аромат-потопих се в един гъст ,сладък ликьор с шоколадови и портокалови нотки,ммм...но това само в началото,миг по-късно излязох на терасата да запаля цигара и да му се насладя и той се разви в друга посока-в хладното и дъждовно време стана изведнъж пролетен,свеж,замириса ми на череши и ябълкова градина,тънкото ухание на жасмин зазвуча,беее,красота някаква,на този фон от плодове и тамянче усетих,но съвсем ефирно и нежно,почти като прашец...  прекрасен аромат,цял ден ме обгръща като пелена,гушлив и омаен!

# 387
  • София
WaltherP99 - аз бих се спрял на вариант 4 - едновременно фешън и стилен избор, като допълнителен бонус е универсалния му цветови характер, така няма да се притесняваш дали цветово ще пасне на стила и дрехите на сестра ти.

Привет и от мен в темата  Simple Smile
За смешни случки не мога да се сетя, но пък ми хрумва една доста нелепа.
Беше големия сняг на далечната 2011-та година, колежка имаше рожден ден и си пожела парфюм. По това време, тя беше гадже с друг колега, но той не прояви интерес и особени предпочитания за подаръка. Та, аз и тя тръгнахме към кварталния парфюмериен магазин(по това време имаше още такива чудеса). Пръскахме, тествахме и след сто кандърми, успях да я убедя, че Carolina Herrera 212 Sexy for women й стои отлично. Взимаме го ние и с бодра крачка се връщаме в офиса. Разбира се, другите колеги веднага се накачулиха да видят какво става, независимо, че иначе винага има много работа Grinning Отваря колежката вдъхновена и чакаме реакции от нейния, а той усмихнат и по детски радостен я поглежда и възкликва: "Ооо супер! Ще ми миришеш на мама!"  Mr. Green Ужас #Silly

Видях, че по-рано сте коментирали темата "подарък парфюм" и моето мнение е, че това е винаги желан и обичан вид подарък, поне по моите наблюдения. Да, може би за супер запалени колекционери е по-трудно да се уцели, но в масовия случай е отличен вариант да зарадваме някой. Особено пък, когато получателя знае, че парфюма е подбран от по-вещи хора, като нас във форума, които имаме опит и сме вложили доста в избора.

Иска ми се да обърна внимание на един интересен парфюм, който тествах днес - Guerlain Habit Rouge Dress Code 2017  - https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Habit-Rouge-Dress-C … e-2017-47203.html
Скрит текст:

Водят го мъжки, но за мен е най-малкото унисекс. Мисля, че е грешка от страна на Герлен да реализират такъв аромат под формата на мъжки, че и в Habit Rouge шише. Нотката на пралина е доста модерна последните години, като я откривам както в арабски парфюми, така и в западни. Тук има доста от модерния микс: пралина+роза+пачули+мека дървесина. Има много модерно ориенталско звучене, като е смесен майсторски, което едва ли е учудващо за марка като Герлен. Не е гурме, но си има вкусно и меко излъчване, което всъщност е притегателното според мен. Запазен е елегантния и зрял характер, но е добавена доза изкусителност, без това да значи тон сладост. Мисля си, че има шанс дамската половина да го оцени подобаващо  Wink

Ланком, Трусарди и други марки предлагат парфюми в подобна насока. За пример, имам Swiss Arabian Shaghaf Oud, който споделя идеята на Habit Rouge Dress Code 2017 и за мен е не по-малко хубав. Признавам, приятно изненадан съм от Герлен, тъй като не очаквах такъв изпипан и мек ориенталец в бутилка от класическия им иначе Habit Rouge.
Всъщност, интересен момент е, че го видях за първи път изминалия четвъртък в Дъглас, а днес сутринта беше изчерпан и се наложи да помоля любезната консултантка да съдейства за тестер. Явно, има интерес към него.

Две думи и за Зара - не издържах на изкушението и днес взех комплект Орхидея и Гардения 100 мл в комплект за 26лв Simple Smile И двата парфюма са прекрасни за моя вкус. Орхидеята я усещам елегантна, женствена, ефирна, с лек изкусителен намек, чудесна за дневен аромат, докато Гарденията ми е много секси, прелъстителна, издръжана в стила на дамските Гутиета, като да кажем - Скандал. Ако на някой му е интересно, може да ги тества - мисля, че си заслужават. Харесаха ми също Cashmere Rose и Nude Bouquet. Wonder Rose пък е олицетворение на жизнерадостен парфюм.

# 388
Леле човек, вярно ли си се вкарал в това, някой да ти брои парите така? Пресечи тези мераци овреме, че кофти.

Напръсках се с Шалимар Интенз сега за мъжа ми и го гледам, че е щастлив. Много се радвам! Той си го е избрал, той да си го души! Whistling

Мрънка понякога приятелката ми,въпреки че съм я предупредил още в началото,че сестра ми и особено племенничката по дифолт ще получават повече внимание и време.
Ти нали имаше някаква неприязън към Shalimar?  newsm78 newsm78

Peace

Валтер, лично мнение, но...ако сестрата на гаджето ми има претенции да получава същите (като стойност например) подаръци като мен, бих била доста... нервна Grinning.

Мрънкалото е приятелката ми,която е по-малка и е свикнала на отношение още от дете.Точно затова я предупредих както споменах в предишния ми пост,е няма да получава същото внимание като сестра ми и  племенничката ми.Предпочитам да отделям повече време на моментите с мъничето,защото са ценни за мен и да им се наслаждавам  ... докато мога е важна част от ежедневието Heart Eyes
Мрънка се основно , че не и отделям същото време , а не за подаръци.

Ауу, на мен ако ми направи някой точно този подарък, не само че ще избягам с двеста, но и още две седмици ще го гоня с камъни.Mask

Скрит текст:
Днес съм си вкъщи и активно мързелувам по плюшено екипче....и 24 Faubourg Hermès  newsm47. Найс а!
И ми е хууууубаво..., е влече си ме ретрото и това си е, уж не съм много дърта, нали вече 40+ е новото 20+! newsm03 smile3521

Запознах се нови нишови хубавини, но ще разказвам друг път, още душа и изучавам. Тъкмо си мислех, че съм се кротнала и това Ниш не е за мен, ама на!

Гледай само да не плащаш ритейл цени! Younger е любим сериал .Дано само не са го дублирали и него в Бг...

Видях, че по-рано сте коментирали темата "подарък парфюм" и моето мнение е, че това е винаги желан и обичан вид подарък, поне по моите наблюдения. Да, може би за супер запалени колекционери е по-трудно да се уцели, но в масовия случай е отличен вариант да зарадваме някой. Особено пък, когато получателя знае, че парфюма е подбран от по-вещи хора, като нас във форума, които имаме опит и сме вложили доста в избора.

Да ти кажа честно не съм съгласен с това.Да има парфюми,които се харесват на масите,но като цяло да се подарява парфюм на сляпо е грешка.Редовно такива подаръци седят забравени в шкафове,заминават за подарък за друг човек,разменят се или направо се продават в ОЛХ.
Дори ако знаеш вкуса на някой и му вземеш нещо от жанра,или дори близко до любимец нямаш АБСОЛЮТНО НИКАКВА гаранция,че ще му хареса.
Ако имаш типаж за жени ... да кажем слаба,среден ръст,руса със светли очи , и ти се обади приятел,че ще излиза с 2 момичета,едната от които отговаря на типажа ти.Като отидеш на срещата знаеш ли дали ще ти допадне....категорично НЕ , защото може и много да ти хареса,но може и да ти се стори противна.Същото е и с парфюмите - дори да се даде описание на любими нотки и дори парфюм не се знае дали получателя ще го хареса.
Препоръчвам ти да пробваш и 3-те евтини парфюма,които последно си купих...ако вече не си ги пробвал.

За подаръка клоня към тези ботуши , но се колебая между бордо-то , и сините  newsm78

Парфюм за деня беше

# 389
  • Viena
Сините са за нея Peace

Общи условия

Активация на акаунт