Връщат ли се в семейството "бащите" ?

• 24 114
  • 297
  •   1
Отговори
# 60
Той щял да види става ли за баща...Това ми звучи все едно да си поиграеш с някоя нова играчка и ако не ти хареса или ти омръзне да я върнеш. Обаче с децата не става така. Децата са за цял живот.
Криста, ако пишеш детето на негово име това значи да си свързана с него завинаги. Помисли си добре. Не мисля, че   като види детето ще му заговорят някакви бащински чувства и ще се промени. Колкото по-бързо скъсаш с тази илюзия по-добре за теб.
Не знам защо изобщо продължаваш да го търсиш и да контактуваш с него.

# 61
e ... aми ти пита ли го какво не ти харесва ? защото за друг каприз не се сещам .
Ами, авторката има един огромен недостатък- не се е харесала на Мама Му.

# 62
e ... aми ти пита ли го какво не ти харесва ? защото за друг каприз не се сещам .
Ами, авторката има един огромен недостатък- не се е харесала на Мама Му.

Аaaa лошо , лошо ... мамата е много важна. За всеки футболист, пък явно и за юрист хихихи .

# 63
Особено за този виден 50-годишен ерген.

# 64
Магдена, колега, напълно съм съгласна, че и бащите имат права по закон и те трябва да са защитени. Също така, съзнавам, че има и недобросъвестни и злоупотребяващи с правото майки. Но и аз в момента съм в ситуация, в която осъзнавам и знам, че ако възпрепятствам правото на бащата да вижда децата си /децата са родени в брак, така, че произходът в нашия случай не се оспорва/, попадам под ударите на закона. Ако обаче бащата не спазва определения от съда режим на свиждане и не идва да взима децата, няма правен механизъм, който да го задължи. Не съм съгласна и с тълкуванието, че последното не може да се скрепи със санкция, понеже било право на бащата, а не задължение, защото по Конституция родителите са задължени да полагат грижи за ненавършилите си пълнолетие деца. А как един баща полага грижи за децата си, когато не ги е виждал повече от месец? И защо това право на виждане се разглежда единствено като право, а не като задължение? И защо майка, която възпрепятства виждането на децата да подлежи на санкция, а бащата, който не спазва режима на свиждане да не подлежи? Ето това последното като човек и като юрист не мога да го разбера, нека практикуващите колеги ми го обяснят. Защото ако СК третира правото на бащата да вижда и взима децата единствено като право, а пък Конституцията вменява задължения за грижи и на двамата родители, които пък грижи няма как да се осъществят без виждане, то нямаме ли противоречие на СК с Конституцията?
По темата - авторке, дори и да се съберете, ако при по-тежка житейска ситуация този Мамин Златен пак ревне и отърчи при мама и сестричка да му бършат сополките, ти какво ще правиш? Ще си го чуваш по телефона, докато си е при мама, а пък ти ще се оправяш сама с детето?
Друго - ти си млада жена, животът е пред теб, ще поискаш и второ дете, мислиш ли че с този човек имаш някакъв шанс за това?
В първата тема пишеш, че майка му счита племенника си, роден от сестра му за внуче, което й е достатъчно и друго не иска. При тази ситуация сестра му, подкрепена от майката, ще има огромен интерес Мамин Златен да не припознава вашето дете, защото тогава всичко, което е на властната баба и на вуйчото ще отиде един ден за този племенник. В тази връзка считам, че една от малкото ползи бащата да припознае детето, което носиш, е да бъдат възпрепятствани тези мераци. Но си помисли дали си струва. Сега, винаги има възможност бащата да не припознае вашето дете, но да се разпореди с дарение или със завещание в негова полза, като по този начин му остави цялото си или поне част от имуществото си. Сестра му и племенника му, знаеш, че нямат запазена част. Но дори и в този случай ми се струва, че заради това ще може да ви държи на къс пас. Така, че отново следва да си прецениш дали си струва.
Млада си, ще срещнеш друг, вероятно връстник, и далеч по-лицеприятен от гореописания, ще си създадеш истинско семейство и друго детенце. Не се занимавай с този, според мен е загубена кауза. Остави им имуществата, да си ги ползват и да им се радват, за теб е  важно да си щастлива и да си отгледаш щастливо дете.
Не разбрах какви са тези майтапи с размерите ти, да не би да ти намеква, че си напълняла? Като се има в предвид неговата физика, доста нелепи шеги.

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 17:16 от Nataka

# 65
  • Пловдив
Не знам защо е прието да няма санкции за неспазване на режима на лични отношения - може би защото насила хубост не става. Wink
Бандиера роса, аз нямам нито навик, нито нужда специално да демонстрирам компетентност, защото моята компетентност, както и всички останали мои качества, си личи. Когато качествата са налице, си личат.  Sunglasses Колкото до "ужас", възприех я като коментар точно за това, което писах. Ако се е отнасяло за друго, не съм го разбрала по този начин. Няма нужда да се правим, че няма жени, за които "имам си причини пък" е достатъчно основание да лишат бащата на детето си от контакти и дори от документална връзка с с него.

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 09:28 от Магдена

# 66
Не знам защо е прието да няма санкции за неспазване на режима за лични отношения - може би защото насила хубост не става. Wink

И по-добре да не се въвеждат. Някои мъже/жени не стават за родители. Моето дете е било в риск със създателят си без да преувеличавам. Като се сетя сега, колко инциденти са можели да се случат ме е яд на мене си, че не му забраних на тоя да си играе не баща по-рано.

# 67
Магдена понеже си толкова компетентна колкото ти и личи не очаквах така криво да разбереш толкова точен коментар с цитат.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Не обичам да се заяждам за глупости, но още повече ме дразни умен и компетентен човек , а това наистина ти личи, да не си признае грешка , а да отговаря по така плосък начин.

Спирам до тук с @ужас@ а.

По повод децата според мен права трябва да има родителя , който се грижи за тях и при когото живеят. 

# 68
Момичета, да внеса разяснение по темата. Най - после разбирам какъв му е проблема на моя донор и защо се държи идиотски, е каза си най - сетне. Заради моята бременност човека, не успял да отиде като хората на почивка това лято и не смеел да харчи ами събирал пари, когато бебето се родяло да го издържа. Бил абсолютно сигурен, че аз ще започна да му искам и с това съм му разваляла живота. Аз от всички отговори, точно този не очаквах, понеже никога не съм му искала пари за нищо. Питам го аз, това сега от къде дойде - понеже сме с 20 годишна разлика, той като кажел това, и всички си мислели, че съм златотърсачка. Как не те е срам, казвам аз, за 2 години нищо не поисках да ми плащаш, колко пъти съм му давала пари за какво ли не, да не се чувства използван, и сметките ни държах да си ги делим - нали живеехме заедно. Аз останах като гръмната, взех да обяснявам, че нито му искам парите, не е тази причината да си оставя детето и да не направя аборт, изобщо няма да го изнудвам даже, искам просто нормално семейство. Човека толкова притеснен, че ще му искам пари, чак взе да ми обяснява, че съда щял да реши издръжката, това явно ако искам много и да не съм си мислила, че нещо ще му взема, той щял да се разпореди с имотите си предварително. На мен буквално ми се доплака, хора на почти 30 няма жив човек на който да дължа нещо, кредит никога не съм взимала и пари от никой не съм искала и той много добре знае, че съм страшно горда на тази тема.
До сега няколко пъти написах, че само клоня към факта да не го записвам в акта за раждане на детето. Този път не издържах, с възможно най - спокоен тон му казах в прав текст - или си събираш бръмбарите в главата, и ставаш истински баща, докато все още има някакви чувства в мен и надежда, или ще те считам за умрял от следващата година - няма да те впиша като баща,  да забрави, че има дете.
 Предупредих го повече никакви пари да не ми събира, няма да ги взема, да си ги харчи както си избере.
Той взе да се пъне, че си имало начин, разбира се, че си има, ако изобщо тръгне да го прави.
Съжалявам за дългия пост.

# 69
  • Deutschland
И ти още искаш да си с него? Бягай и не се обръщай назад. На 50 години се държи като разглезено хлапе, не могъл да иде на почивка бла бла

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 12:51 от Фрау Скитница

# 70
Да допълня, много се дразнел, че съм пишела тук и съм искала мнения на хора, това по повод, че 90% от хората с които говоря + масово вашите мнения са да не го вписвам. Очевидно много се дразни, обаче не попита мен дали аз не се дразня от цялата ситуация.
На свежа глава, тази сутрин съм заявила на семейството си, че детето ще се казва с моите имена. И те се дразнят, но всички ме подкрепят.

# 71
Виж, аз по принцип не съм краен човек, но в твоя случай не бих го записала като баща на детето. Има хиляди причини да не го направиш. Пък това, че щял да се разпореди с имотите си...от кого ще ги крие, от теб и детето си?? лелеее, откачих!  Не заслужава да е баща!

Явно си млада, разбери, че няма да имаш семейство с този човек! Но само след година - две - три-пет, ще имаш свестен мъж до себе си. И детето ти ще има баща наистина, който ще се грижи за детето, ще си го обича и няма да си брои стотинките, които е дал за теб и него, за семейството ви. Тогава, ако си умна и приключиш с донора сега, ще си ОК. Но ако дадеш права, горко ще съжаляваш, защото номерата от него и семейството му ще ти стъжняват живота всеки ден.

По принцип съм ЗА бащата да си се води баща, но в този случай повече 1 дума не бих разменила с този човек и бих почерпила, ако от страх за имотите си се скатае и не ме преследва.

# 72
Виж, аз по принцип не съм краен човек, но в твоя случай не бих го записала като баща на детето. Има хиляди причини да не го направиш. Пък това, че щял да се разпореди с имотите си...от кого ще ги крие, от теб и детето си?? лелеее, откачих!  Не заслужава да е баща!

Явно си млада, разбери, че няма да имаш семейство с този човек! Но само след година - две - три-пет, ще имаш свестен мъж до себе си. И детето ти ще има баща наистина, който ще се грижи за детето, ще си го обича и няма да си брои стотинките, които е дал за теб и него, за семейството ви. Тогава, ако си умна и приключиш с донора сега, ще си ОК. Но ако дадеш права, горко ще съжаляваш, защото номерата от него и семейството му ще ти стъжняват живота всеки ден.

По принцип съм ЗА бащата да си се води баща, но в този случай повече 1 дума не бих разменила с този човек и бих почерпила, ако от страх за имотите си се скатае и не ме преследва.

Съгласна съм.

# 73
Krista90 ти сериозно ли се влюбила в този индивид?

# 74
То е много добре, че си е показал истинското лице сега. А не да ти замаже очите, а после да прогледнеш.

Общи условия

Активация на акаунт