Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 961
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Мислех да започна другата му поредица излязла при нас "Камъните на силата", първата я има в Читанка, но втората не.
Има ги и двете - "Призрачният крал" и "Последният Меч на Силата". Обединени са в една книга.
Как беше Троя? Дано не съм се изложил с препоръките.
Имах предвид втората книга в която са обединени трета и четвърта -  Вълк в Сянка и Последният пазител. Троя ми хареса, отлагах прочитането на двубоя между Ахил и Хектор, защото още помня сцената от филма на която си изплаках очите, но не беше това което очаквах и по-добре. Grinning Добър автор е Гемел, жалко, че "Сага за Дренай" не е довършена, а още по-жалко е, че повече няма да напише нищо. Но "Риганте" ми хареса повече, може би защото имаше щипка магия, която тук липсваше.В крайна сметка, след чудене и прехвърляне на заглавия започнах да чета "Лъвовете на Ал-Расан". Засега ми харесва, макар, че още в началото има прекалено много наименования на места, градове, държави и още не мога много да се ориентирам, а и повечето са арабски което още повече ме затруднява.
Препоръчвай и други автори смело, дори и на мен да не ми хареса някой автор на друг може да му допадне. Grinning

# 106
От къде теглите Троя - след препоръките, потърсих в Моята библиотека, но я няма?

# 107
От къде теглите Троя - след препоръките, потърсих в Моята библиотека, но я няма?
Първата  книга я има в Рулит, а втора и трета ги взех от библиотеката. Някой, ако иска мога да му пратя "Риганте", книгите ги дръпнах от сайта който го затвориха.

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 20:01 от Меган

# 108
Само първата от Троя я има електронно, другите две не, за съжаление.

Имах предвид втората книга в която са обединени трета и четвърта -  Вълк в Сянка и Последният пазител.
Доколкото схващам от Уикито, Вълк в сянка и Последният пазител са първите две от отделна трилогия (третата книга явно не е издадена на български), която сюжетно няма общо с тези двете в Читанка, освен наличието на тези Камъни на силата като предмети на магическа сила.
Цитат
Препоръчвай и други автори смело
Добре си започнала с Гай Гавриел Кай. Макар че и при него липсва магия и граничи с историческия роман, подобно на Троя. Само дето си измисля имената на държавите и народите, но пък аналогията с реални такива е почти пълна (Лъвовете на Ал-Расан - мавърска Испания, Сарантийска мозайка - Византия).

Последна редакция: нд, 22 окт 2017, 01:11 от The One True King

# 109
Прочетох първа книга на Двор на рози и бодли и ми хареса. Сюжетът е приятен, на нивото на Стъкления трон, но стилът на писане е доста подобрен и по-завладяващ. Определено има напредък авторката и съм доволна че изчетох книжката. Нямам търпение за следващите Wink

# 110
  • София
Те са 2 на бг нали?

# 111
Да Simple Smile Но не ми пречи трета да я изчета на английски...доста често ми се налага да дочитам на друг език Wink

# 112
Да Simple Smile Но не ми пречи трета да я изчета на английски...доста често ми се налага да дочитам на друг език Wink
Чудя се, дали като прочетеш трите Двора, би искала да почоплим общото в световете, характерите и действието, нищо, че Троновете още не са довършени? Защото въз основа края на Дворовете, ми се въртят някои идеи за края на Троновете. Simple Smile

# 113
  • София
Да, да... така беше Simple Smile

Аз приключих със Слейд Хаус - леко книжле, приятна вътрешна градация, 5 симпатични "разказа", хубаво навързани и заплетени в общата история Simple Smile

# 114
Да, с удоволствие Simple Smile
Дъщеря ми е на 5 книга на Трона, не й издавам спойлери и само я гледам как се тръшка и очаквам с нетърпение да стигне до края  и финала, който почти ме накара да си загриза ноктите. За момента няма как да дискутирам с нея Joy и ме гризе отвътре Simple Smile
Но довечера тепърва почвам втора на Двора, така че поне до края на седмицата ще чета Wink
Хмммм какви са сега тия 4, 5 и т.н. книги?! https://www.goodreads.com/series/104014-a-court-of-thorns-and-roses Нали уж е довършена, или ще се разтегне като Треска...до безкрай?!

# 115
  • София
Аз малко заебах тия дни списъка с книги, които искам да чета и си направих лирическо отклонение с една много свежа книжка с разкази. Не знам що тия "Американски богове" ми дадоха такъв зор ooooh! ooooh! Толкова хубава книжа, а тоооолкова трудно ми вървеше ooooh! Сега се приспивам с разказите и ако днес си седна на Д-то ще си ги прочета Heart Eyes Heart Eyes

# 116
Да, с удоволствие Simple Smile
Дъщеря ми е на 5 книга на Трона, не й издавам спойлери и само я гледам как се тръшка и очаквам с нетърпение да стигне до края  и финала, който почти ме накара да си загриза ноктите. За момента няма как да дискутирам с нея Joy и ме гризе отвътре Simple Smile
Но довечера тепърва почвам втора на Двора, така че поне до края на седмицата ще чета Wink
Хмммм какви са сега тия 4, 5 и т.н. книги?! https://www.goodreads.com/series/104014-a-court-of-thorns-and-roses Нали уж е довършена, или ще се разтегне като Треска...до безкрай?!
Моята щерка така и не прояви интерес към фентъзито, въпреки, че купувам книгите и на хартия. Кефи се да развива собствени светове и персонажи я в майнкрафт, я в CS.
Втората трилогия ще е за Притиан, но в друго време и с други герои. Като прочетеш трите сегашни, ще се сетиш какво липсва в дворовете. Но това после.

п.п.
Скрит текст:
Дано само на С. Маас не и хрумне да свърже Притиан и Ерилеа по почина на Б.Сандерсън с Архивите, че тогава вече не ми се мисли колко още може да напише.

# 117
  • София
♥ HAPPY ♥  - кой е казвал, че е довършена...? Аааа Аниш е отговорила - това е добре, значи и аз мога да се престраша. Simple Smile

# 118
Майнкрафт е отсрамен у нас от малкия, едва се пазали по Пърси Джаксън, но други фентъзита- не. А му е интересно като дискутираме нещо с щерката, или ако гледаме някой филм по книга...който ние оплюваме, защото изобщо не може да се сравни с книгата, а те с баща му смятат че си е съвсем окей Joy Щото не им се чете Simple Smile
Но поне щерката се запали и четем, ту едната препоръчва, ту другата Wink
Я да ви покажа  таз страничка със свещи по любими книги https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21557757_3660588 … 2&oe=5A789CEA

# 119
На мен мноого би и харесало да ги свърже, но съм много в началото и не знам дали ще може. Но вече взех да обмислям как би могло да стане Wink
При Сандерсън това свързване ми се струва трик- той измисля герои с така или иначе леко сходни способности и съдби Wink И дефекта става ефект- били са в една вселена Joy Ми така ще каже, я Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт