Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 946
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Майничка
От септември безнадеждно се затлачих в първата част на  "Война на сенките и светлината" на Джани Вурц. По 3-4 страници на ден ми е максимумът и отнасям плувката /иначе чета много бързо/. Инат, инат, ама взе да ми писва.
Междувременно препрочетох всичко, издавано на български, от Ерих Кестнер и Джефри Арчър. Mr. Green

# 91
Да, и аз си мислех, че ако тази история беше вплетена както беше с историята на Манон например, щеше да е много по-добре...но..лошото е единствено, че следващата книга май се бави повече от очакваното.

# 92
  • София
От както се разбра, че последната няма да излезе тази година, а сега пуска Каол, другата я водят  за септември 2018... до тук бавене няма,  не че е изключено, но ако не друго за сега Сара пише в добър ритъм...

А ти чете ли Острието на асасина? Там единият разказ е точно за Ирен Wink (не съм аз, но по едно време като ги разглеждах по заглавието се усетих, че ще  е това)

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 17:48 от Angel_Dust

# 93
Дано да успее да я завърши подобаващо Simple Smile Не ми се ще да е прекалено банално
До тук беше добре. Не нещо невиждано в други книги, но за тази поредица имах по-ниски очаквания и се изненадах приятно Wink а това се случва рядко. 

# 94
  • София
Предстоящо ново на Геймън Simple Smile

# 95
  • София
Йееее, страхотно! Обичам Геймън! И каква е хубава корицата!

# 96
Моля, препоръчайте ми заглавие от тази година (научна фантастика).

Искам да направя подарък на свекърва ми, която харесва този жанр, но понеже не знам какво е чела досега, ми се иска да е от тази година, за да не се повтори.

# 97
Какъв тип фантастика - класическа или смесена с драма и фентъзи, или пък антиутопия? Пазарът се наводни с антиутопии, но са все тийнейджърски...Не всички са лоши, разбира се.

Наскоро си харесах една нова фантастика, издадена на български тази година - мисля да я потърся тези дни:
"Задръж звездите още миг"
Изглежда нестандартно, но не знам дали е интересна. Дано не се окаже прекалено депресираща....

# 98
  • София
Аз много не чета научна фантастика, но може да хванеш например този сайт за книги и като избереш жанр, последно добавени, прескочиш промоциите (те надали са на най-новите книги) и да избереш нещо https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … _books_form=18542
Ако под научна се разбира в космоса... четох тази година тази книга - https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … -tvardi-koritsi/? приятна е, без да е нещо кой знае какво и запомнящо се, но увлича. Но е повече книга за отношенията в една група, отколкото нещо друго, можеше спокойно и да не е на космически кораб сред звездите (е, вярно, надали щеше да има извънземни раси) и нямаше да е по-лоша.
https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … shi-greshni-dni/? тази ми звучи интересно, не съм я чела но бих...  с пътуване във времето.

Kally May - нали и мен корицата веднага ме грабна и детето ококори едни огромни очи насреща...  много й се зарадвахме Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 15:20 от Angel_Dust

# 99
  • София
Angel_Dust  Shocked Shocked спечелиха ме. Взимам я Shocked Shocked Няма да лъжа, че още не познавах Геймън като автор, когато попаднах на "Спящата и вретеното" и бях моментално лепната за нея. Бях казала, че тази книга дори да се окаже голямо разочарование като текст, ще си е струвала само заради оформлението и илюстрациите. Дърта магарица станах и още се заглеждам по книжки с картинки Embarassed Embarassed Embarassed

# 100

https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … shi-greshni-dni/? тази ми звучи интересно, не съм я чела но бих...  с пътуване във времето.
Тази книга и аз я загледах, хареса ми анотацията. Приключих с Троя на Гемел и сега пак съм в чуденка какво да чета.Мислех да започна другата му поредица излязла при нас "Камъните на силата", първата я има в Читанка, но втората не. В другата ни регионална библиотека ги има двете книги,нещо съм се заблудила първия път като търсих поредицата, че ги няма, мисля да си направя карта и първо да я взема, да не се окаже, че само статуса и е налична за заемане, а нея да я няма.Все пак книгата е излязла през 88 година, доста време е. На "Светлоносеца" отдавна съм хвърлила око, но 4-тата книга ще излиза ли изобщо или това ще е поредната недовършена поредица? На"Сарантийска мозайка" не мога да открия втората книга, чудя се дали да не прочета първо "Лъвовете на Ал-Расан".
И една лоша новина затвориха Books Stoitsov  Weary

# 101
  • София
Мег - за сега Бард са казали, че няма да издават четвъртата, така че ако не си готова да дочиташ на английски (или друг език) няма смисъл да почваш Светлоносецът.

Какво е  Books Stoitsov ?

# 102
Мег - за сега Бард са казали, че няма да издават четвъртата, така че ако не си готова да дочиташ на английски (или друг език) няма смисъл да почваш Светлоносецът.

Какво е  Books Stoitsov ?
Или ти ще ми разкажеш как свършва Grinning  Books Stoitsov  е сайт в който се влизаше през Фейса, качваха много нови книги.  Трансформира се от друг сайт на който ми избяга името, преди години.

# 103
  • София
и това е вариант Simple Smile само че мога да ти кажа само за 4-та книга - как свършва ще разберем догодина Simple Smile

не съм чувала сайта... сигурно пак ще се появи...

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 13:10 от Angel_Dust

# 104
Мислех да започна другата му поредица излязла при нас "Камъните на силата", първата я има в Читанка, но втората не.
Има ги и двете - "Призрачният крал" и "Последният Меч на Силата". Обединени са в една книга.
Как беше Троя? Дано не съм се изложил с препоръките.

Общи условия

Активация на акаунт