Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 37 975
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
За много години! Едва насмогнах да ви изчета!
Започнах новата година със Сянката на вятъра на Сафон и... не можах да я оставя до 1 часа през нощта. Добре започва, ще видим как ще се развие до края - това ми е първа среща с автора. След нея ще чета най-после Въглен връх Simple Smile

# 736
Аз чета Хари Август
Любима тема, но съм 50:50. Да видим накъде ще завие и как ще е финала, преди да дам оценка

# 737
  • София
Аз сега да се поизчервя малко FlushedFlushedFlushed
Вчера отворих Аркадия - поседях на първата страница известно време и реших, че това не ми се чете в момента.
После позагледах Жената Жерав, обаче не ми се ще да почвам годината, с нещо, което оставяло горчив привкус. Wink
После пробвах Дърк Джентли, но не успях да се съсредоточа върху него Simple Smile Дойде ред на Джонатан Стрейндж и мистър Норел, прочетох цяла глава и реших, че това ще е приятно четиво... и накрая ме прихвана, че всъщност ми се чете нещо глуповато - тийн, тип Касандра Клеър... поразрових и видях, че единственото завършено подобно налично ми е трилогията на Сали Грийн... та това почнах, т.е. даже вече свърших първата. Всъщност първата книга е... еми не чак толкова зле... сега не знам каква боза ще стане натам, но до тук бива - къде, къде по-глупави неща  съм чела.

# 738
  • Разпиляна във въображението
Краят на трилогията на Сали Грийн ме остави 
Скрит текст:
Confused  Heart Eyes  #2gunfire  Cry
... само иконки са, но

# 739
  • София
Ъх, толкова много различни и противоположни чувства изразяват тези иконки Simple Smile
Да видим Simple Smile

# 740
И аз съм си свалила тази трилогия😄 Днес пък си заредих на четеца Веровещица. Видях, че е на Егмонт, ама ми се стори интересна.

# 741
  • София
Аз ги имам и тях, обаче гледам, че ще има още три, които и на англ. не са излязли, та не бързам.
А на Н.К. Джеймисън само две ли са книгите... т.е. завършени?

# 742
Аз ги имам и тях, обаче гледам, че ще има още три, които и на англ. не са излязли, та не бързам.
А на Н.К. Джеймисън само две ли са книгите... т.е. завършени?
Да, две са, не ми харесаха на мен.

# 743
  • Майничка
Здрава, спорна и щедра откъм четива година ви желая!

Спонтанно реших да разнообразя фентъзито с малко антиутопия, та прочетох "Разказът на прислужницата" на Маргарет Атууд, а той логично ме подтикна към "Добре охранявани мъже" на Робер Мерл (подозирам, че и него ще преиздадат скоро).
Прочетох и "Земята вика Майор Том", прозвуча ми като космическа фантастика, но не е. Малко бие на английска версия на "Уве". Както и да е, хареса ми, с едно наум за по-"мъжкия" финал.

# 744
]Реших, че през 2017 съм чел твърде малко фантастика и започнах със "СВетът на мъглите" на С.Грийн

# 745
А аз приключих "Пайнс". Определено ще е едната ми номинация за фантастика.
Мислех да започна с "Живия хаос", но май ще изчакам. Ще си дам 1-2 седмици почивка от гонене на чудовища.

Angel, тази трилогия на Сали Грийн става ли за момчета?

# 746
  • София

ston - ами сигурно. Т.е.главният герой е момче, ама малко в повечко в първата книга го бият, мъчат, кълца и т.н. и не знам до колко ще е приятно чак четиво. Има и някаква леко гей нишка зачекната.

# 747
Полулош- чела съм първа и отчасти втора книга, става за момчета. Тийн е. Първа ми допадна, но втора- не. Финалната компенсира ли?

# 748
  • София
Като стигна ще кажа.
Иначе сега гледам, че от този сорт имам и Пиърс Браун... може би и лабиринтът, но там май няма всички книги още в електронен вариант. А да и на Геймън...

ston - моят много е увлечен по тази поредица https://egmontbulgaria.com/magisterium-389/
А в момента нали чете https://egmontbulgaria.com/hronikite-na-keyn-251/ също доста му хареса.

Последна редакция: вт, 02 яну 2018, 20:45 от Angel_Dust

# 749
gargamela, аз си поръчах вече "Разказът на прислужницата", но още не е изпратена Tired Продължавам да я чакам, дано заради празниците да бавят поръчката и скоро да я пуснат, че да не се окажа единствената, която не я е чела.
Май е време за нова тема. Вече не е първи януари Laughing

Общи условия

Активация на акаунт