Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 499
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
То и сега има. Дракон, ако не се лъжа викаха на комодския варан.

# 571
  • София
RelaxedАз тази година само ще гласувам, че голям срам ще бера от това колко книги съм прочела тази година:relaxed: Голяма мъка ми беше четенето и си влачех всички книги по сума време. ( с изключение на 1-2)

Иначе ГР си е голямо удобство. Ама понякога го забравям и някои книги ми се губят

# 572
То и сега има. Дракон, ако не се лъжа викаха на комодския варан.
и на крокодилите съм чувал да викат дракони, а също и левитиани - - по 5-6-7 метра големи, бронирани отгоре до долу, плуват чудесно във водата, паст с два реда здрави зъби, силни колкото трима мъже, удар с опашката е по силен отколкото с автомат "Калашников", могат да се придвиждават и на сушата, нападат дори хора и хипопотами.... само дето не са огнедишащи.

а за комодкия варан си права...точно дракон му викат. има отрова която убива дори човек, може да се движи с 50 километра в час, няма естествен врат,  най-голям гущер (не броим крокодилите), а в миналото е достигал 6 метра.

# 573
  • София
От другата тема предлагам да почнат номинациите, някакъв срок от 1 седмица, после анкета. По 3 номинации или ако искате може и повече? После в гласуването да е примерно 5 или 6 книги.

# 574
аз бих предложил обратното - 5 номинации, а в гласуването - по три книги, за да се стесни фокуса, но както решите. Съгласен съм и на 3 номинации, а в гласуванего - 5.

Съгласен съм , нека е от другата тема, но 1 седмица ми се струва много кратко време. Миналият път дадохме целия януари за гласуване- Нека са поне две седмици.

# 575
  • София
Цитат
По 3 номинации или ако искате може и повече? После в гласуването да е примерно 5 или 6 книги.

Това идеално... обаче дайте да номинираме януари Simple Smile Така де, има още 10 дни четене... пък така или иначе вероятно по празниците не всички ще сме на линия, за да номинираме...а другата тема... тя може и след два дни да дойде, нещо сме се активизиране в писането Wink А може и след месец да я стигнем, ако изведнъж всички изпаднем в затишие Simple Smile

Я сега някой да ми каже прераждания към фентъзи или към фантастика отиват Simple Smile М?

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 17:08 от Angel_Dust

# 576
От другата тема предлагам да почнат номинациите, някакъв срок от 1 седмица, после анкета. По 3 номинации или ако искате може и повече? После в гласуването да е примерно 5 или 6 книги.
От другата тема е добре, тъкмо ще е в новата година. Предлагам две седмици за номинации. Броят на номинациите да си остане на максимум 3 (три) за жанр. За фентъзи и фантастика стават общо 6 максимално. Предполагам няма как да се пуснат две анкети едновременно, че да има отделно гласуване за фентъзи и фантастика, така че мисля ще е най-разумно броят на множественото гласуване също да е за 6 книги.

# 577
аз съм навит. от 23 до  30 декември  са на практика празници, и всеки меси баници, търси подаръци, зает е с празници...Да, може би е по-добре от януари да започнат номинациите. Миналия път си дадохме целия януари, хайде и сега да е така.
Предполагам че дотогава ще свършим тази тема.
и да, щом сме имало по 3 номинации миналата година, нека пак имаме по 3 номинации за фентъзи и по 3 - за фантастика

# 578
Я сега някой да ми каже прераждания към фентъзи или към фантастика отиват Simple Smile М?
Зависи от бекграунда. Ако е с магия си е фентъзи. Ако е клониране на тяло или мозък - фантастика.

# 579
фентъзито най-общо е "меч и магия"
фантастиката  са роботи и космически кораби.
разбира се има книги, които са здраво омешани, например "Хрониките на АМбър" - има  демони и  в същото време телепортации.
В случай като последния - слагаш книгата/поредицаат където прецениш - във фантастика или във фентъзи.

# 580
  • София
Зависи от бекграунда. Ако е с магия си е фентъзи. Ако е клониране на тяло или мозък - фантастика.
Ни едното, ни другото. Зациклена история - ражда се, живее, умира, ражда се отново на същото място, във същото време, същото семейство, носи всичките си спомени от предните животи, но цикъла продължава - живее, умира, преражда се и отново, естествено всеки живот изживява различно и естествено, ще спасява света...  но иначе си е ситуирано на нашата си земя, няма магии, няма и чудеса  на технологични
Скрит текст:
въпреки, че забързват научния прогрес
За мен е по-точно във фантастика, но никак не съм сигурна.

Джон - това го нищехме и миналия път, освен меч и магия и космически кораби има още много подвидове и нюанси и във фентъзито и във фантастиката. Общо взето всичко, в което има нещо свръхестествено е част от един от двата жанра...

# 581
  • София
Туй ми е бие на магически реализъм

# 582
За мен фентъзито е повече като приказка, а фантастиката повече наука. Има книги, които обаче могат да се причислят и към двете, според гледната точка.
Нещо много заплетен ми се видя на мен GR. Пробвах веднъж, но много ми се видя усложнено добавянето на прочетените книги. Трябваше първо да мина през want to read, и след това да отбележа прочетено.

# 583
Ни едното, ни другото. Зациклена история - ражда се, живее, умира, ражда се отново на същото място, във същото време, същото семейство, носи всичките си спомени от предните животи, но цикъла продължава - живее, умира, преражда се и отново, естествено всеки живот изживява различно и естествено, ще спасява света...  но иначе си е ситуирано на нашата си земя, няма магии, няма и чудеса  на технологични
Скрит текст:
въпреки, че забързват научния прогрес
За мен е по-точно във фантастика, но никак не съм сигурна.
Предполагам питаш за "Първите петнайсет живота на Хари Август". Така написано на квантова флуктуация ми прилича, или както е модно - лууп направо. И според мен е фантастика.
п.п. Почитателите на SG-1 сигурно с умиление ще си спомнят епизод 6 / сезон 4 (Window of Opportunity). Още цвиля от смях на този епизод.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 17:46 от Аниш

# 584
  • София
Аниш - Абсолютен лууп е, да Simple Smile За него питах, въпреки че още ми е под въпрос дали изобщо нанякъде ще го насоча Simple Smile

ston  - няма такова нещо, можеш дирекно  Read да дадеш.

Общи условия

Активация на акаунт