Фермата 3 - 2017 г. - Тема 5

• 62 078
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Във вчерашния епизод така монтиран зрителя остава с усещането, че поне 1 цял ден Франческа и Елена мърмореха и се тюхкаха за съдбата на животното, без грам работа да свършат, особено Елена, айде Франческа наряза едни криви летви. Обаче изобщо не ми се струва възможно да не вършиш нищо.
Толкова тенденционно ни показват, че жените почти нищо не вършат, че чак се замислям дали наистина е така.
Преднамерено лош каст за жените или преднамерено монтирани епизоди да ги покажат като мързеливи, неумеещи и многознаещи?

По малко и от двете. Laughing
Има нещо тъмно в тази работа с монтажа на заснетия материал. Франческа я чух да казва вчера, че предния ден е работила с Иван през цялото време, но акцентираха на кривите трупчета, които произведе на следващия. Жените не са от най-работливите, но пък и домакинската им работа нещо не влиза много-много в епизодите напоследък.

Цитат
Франческа е моето голямо разочарование от последните няколко епизода. Първоначално остави в мен впечатление за уравновесена и умерена личност, беше моя фаворит от жените, но на този етап считам, че жените не заслужават победа.

На мен Франческа все още ми е приятна. Харесва ми как нарежда по български с италиански маниер. Вчера се забавлявах с червеите в леглото ѝ. Общо взето, аз съм доволна от каста. Миналата година имаше участничка, която ми беше откровено неприятна, а сега нямам този проблем. Grinning Дори Божидара не можа да ме издразни.
Останах с впечатлението, че Дарина отива на дуел с Божидара. Така ли го видяхте и вие?

# 241
И аз останах с впечатление, че Дарина ще е втори дуелист. Стига промото да не е подвеждащо, разбира се. Simple Smile

Степа, благодаря!:smile:

# 242
Аа, така много ми харесва, pip4i, щом и пречкащи ѝ се фръцли ще има. 😂 😂 😂
Е, ще има, де, ще има. От мъжете как имаше и Мишовци, и Владо Николов-ци, и такива по средата - нито черни, нито бели. Пък жените - само компромати на нашия и без това онеправдан пол (последното звучи малко феминистко, нямам това за цел Wink ).
Съгласна съм и с мнението на Mesmunda за орязаните сцени от женската работа. Явно на тези, които правят предаването, им се струва по-интересно въртенето на чукове и дЪски от кълцането на салата, готвенето  и миенето на чинии за толкова народ. Един-два пъти показаха само как месят и то за да видим (не)смляното от Мишо брашно и толкоз.

# 243
Изчетох ви.Догонвам ви от старата тема.
  Дарина много ме дразни и мен-на всяка манджа мерудия,както казваше баба ми.Понякога може да си замълчи.Тя си мислела,че той си мислел,че си премълчал,бля-бля.Много "обичам" някой да ми казва аз какво си мисля.
   Много харесвах Франческа,обаче снощи в нея видят типични нашенски черти,а това не ми се понрави.

# 244
Ами тя Виолетка сигурно затова е решила да се похвали, че с Валерия работят по параклиса примерно, явно осъзнава, че не ги снимат много как работят. А работят някои жени.

# 245
Снощи Дарина сама се навря между шамарите. Защо й беше нужно да тълкува мотивите на Гечо? Човекът  каза, каквото имаше да казва, обясни го по свой си начин, а тя абсолютно ненужно започна да му обяснява той какво е искал да каже. И после ама защо я нападали, защо не я разбирали. То вярно, че младите лигли леко преиграват в грубото си отношение към нея, но в много случаи тя сама си го проси, като влиза в излишни обяснения и драми.
Нищо изненадващо в драмата със закланото животно. Очакваше се рев до небесата, но и тук Ленчето и Франческа доста пресолиха манджата. Квалификациите на Франческа за Гечо ми се сториха меко казано обидни. Особено за синовете му. Много ми падна в очите, а толкова я харесвах....Чак и Калоян обра мърморенето, че искал да помогне. "Аууууу, хиляди животи сте отнели......", цитирам по памет, когато Калоян разказваше как помагал на дядо си навремето.

# 246
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Драмата около коленето на животното беше трагична. Цял ден малоумни разговори, ирония, сарказъм.  Голямо жалене, голямо нещо, а Елена накрая така безчувствено разказа за баща си и как ампутирали краката му - бам, бам!  Sick
Валерия и тя - "Никога не съм виждала такова нещо." Какво нещо? Никога не си виждала месо?!

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 15:37 от Reinа

# 247
Франческа и Елена нали  не са вегани? Много измислена сценка с тях във връзка клането на агънцето. Имах усещане, че е поръчение от продукцията за да разбунят пак, както всяка година крехките вегански души, да се възмущават и да пишат писма. Но не посмяха нищо на Гечо да му кажат, а Коки го отнесе...

# 248
Драмата около коленето на животното беше трагична. Цял ден малоумни разговори, ирония, сарказъм.  Голямо жалене, голямо нещо, а Елена накрая така безчуствено разказа за баща си и как ампутирали краката му - бам, бам!  Sick
Валерия и тя - "Никога не съм виждала такова нещо." Какво нещо? Никога не си виждала месо?!

Точно и на мен това ми направи впечатление - говориш с жал за животните, обяваваш се против коленето им и накрая разказваш хладнокръвно как баща ти е с 2 ампутирани крака, как живее на улицата и как от полицията те привикват периодично заради него. Никой от нас не знае пълната история, но какъвто и да е все пак, ако не е бил той, тя нямаше да е на този свят, но не я съдя, явно си има своите аргументи.

# 249
Най-смешно ще е, ако покажат как "жалостивите" похапват агнешко. tooth Но, едва ли.
Всеки, който коли животни за ядене, е хладнокръвен убиец.  Naughty Даже и само да помага, вече не сме му приятелки. Crossing Arms

# 250
Е, тя е била на две годинки, когато са се разделили, малко и смътни спомени има от него, а виж агънцето вече като осъзната жена го е гледала 2 дни, нали толкова беше ратай. К'ва мъка има по тоа свЕт!

# 251
Изчетох ви, снощи гледах с половин око на моменти, че имахме гости. Довечера ако имам време ще си пусна епизода. Стана ми интересно за Франческа, в началото почти всички я харесваха

# 252
а Франческа с каква  квалификация е и какво работи ,преди това обясняваше не знам дали на шега,че едва се е изучила, а после нареди синовете на Гечо

# 253
а Франческа с каква  квалификация е и какво работи ,преди това обясняваше не знам дали на шега,че едва се е изучила, а после нареди синовете на Гечо
Меринджей е в някаква международна фирма от 5 г., тук в БГ. Обаче какво е учила не казват във визитката...

# 254
Това е единственото, което пише за работата на Франческа:

Цитат
Работи в администрацията на международна компания.

Биляна ме е изпреварила. Simple Smile

Много грозно беше да говори за синовете на Гечо, които той, видиш ли, нямал пари да изучи и работели като охрана в молове... И веднага след това - срамна работа нямало... А в добавка каза няколко пъти "да си ходи в Голец или там откъдето е...." Много грозно....

Общи условия

Активация на акаунт