Фермата 3 - 2017 г. - Тема 5

• 62 030
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Можеше да накисне боба, щеше да се свари мноого по-бързо. Simple Smile
И с накисването пак нямаше да е готов за обяд.

# 361
Абе, 3 часа си се вари един боб, ако не е накисван. И ако си го е чистила от шушулките, това си става бавно. И ако го е сложила късно, че огънят или котлето са били заети. И ако е изтървала огъня и не може да си го оправи.....

# 362
Не знам, аз накисвам боба от вечерта. Сутрин сменям водата (уж - пръдливата 😂) и го слагам в тенджера под налягане, за час е готов. Ако не е в херметическата, за час и половина се сварява, от майка ми го знам, че аз ни моа да са моткам с обикновена тенджера. Simple Smile
Все едно, де, много се мотка Дарина, огънят един, казанът - явно също... Тегавооо 😂

# 363
и за бързо чистене си има чалъм, ама то трябва акъл, а и те са както се казва "през плет не виждали", което ще рече изобщо не запознати Simple Smile, ама гражданки  хукнали към селото, и всички така го варят този боб в 1 тон вода, колко дърва хабят да заври тази вода, огън не поддържат, и за печката им трябва  второ виШу...............

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 15:00 от sunrise_67

# 364
Абе то и аз го накисвам. Водата му сменям като заври и за час-час и нещо е готов в обикновена тенджера. Мисълта ми беше, че Дарина просто е флегматична, явно трудно си преценява времето и силите. Щом е наясно, че е толкова бавна, ще започва час по-рано, белким стане на време. Но като я гледам, освен всичко друго е и непукистка.

# 365
  • София
Анита беше интересна във визитката и без тези плитки е дори симпатична. Но нищо от заканите във визитката не видяхме. Единствено това, че тренира пет пъти седмично ще ѝ е от полза за битката.

# 366
Ам' тогаз Дарето да прави безценната декупажна пътечка или някоя подобна убавиня, че ще ги умОри от глад, ако пак готви тя.  hahaha

# 367
  • Вестерос
Точно Рейна, мрънка малко в повече, но има и верни попадения като говори, въпреки че се губят в потока локуми

Гласувах за Божидара Grinning Мисля, че ще спечели. На предната избрах Анита. Не заради промото, с такова впечатление останах от предния ден като показаха разговора между Божидара и Иван С

# 368
О, да, казва и верни работи, това не мога да го отрека. Просто начинът, по който винаги започва, а и начинът, по който се изразява, са дразнещи.
Аз се чудя защо продължават да й възлагат да готви, като всеки път стоят гладни. Толкова ли пък не могат останалите девойки да направят един боб, ориз или картофи. То щото голямата философия.
Освен фермерът на седмицата да й "спуска" задачата, разбита по часове - "В осем започваш да чистиш ориза, в девет и половина миеш и режеш зеленчуците и в десет жива-умряла - яденето на огъня."  Laughing

Ензим, не трябва да й поверяват и пътечката да прави самостоятелно, че и там ще се изложи и няма да успее да я направи в нужния срок.

# 369
  • На морето!
Работя с една жена точно като Дарина, бавна, капризна, вечно неразбрана, но имаща какво още да уточни, за да те отегчи още повече, плюс това и хипохондрик и вечна жертва. Толкова много дразни това поведение, когато се налага да го търпиш ежедневно, че идва момент, в който или спираш да говориш с нея, или се побъркваш. Напълно разбирам всички фермери.

# 370
Но нищо от заканите във визитката не видяхме.
Абсолютно. Живеела в удобства и влизала, за да си докаже че можела и без тях Joy ми да беше си оставила гримовете Joy

# 371
   Този път Дарина беше права с готвенето на боба. Който е готвил боб, знае колко време му трябва да уври.

Да, наистина Анита е по-симпатична без цветните плитки.

Сетих се за Яни. Завършил е висше История, не можеше да отговори на снощните въпроси. Много се изложи.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 16:04 от Jennifer_w

# 372
   Този път Дарина беше права с готвенето на боба. Който е готвил боб, знае колко време му трябва да уври.
И колко време му трябва? В най лошия случай/ ако боба е  много стар/ за 3 -4 часа е готов.Е при нея за 3 часа беше суров..Не знам дали даже беше заврял, щом стана за късна следобедна закуска.

# 373
   Имайте предвид, че боб на огън се готви много бавно. Баба ми разказваше как навремето се е готвело боб на огън и кога е ставал готов.

Да, няма да отричам, че Дарина е много бавна и вечно тя не е разбрала и се цупи като малко дете. И отгоре на това като започне с дългите словоизлияния.

# 374
Когато избираха втория дуелист и мъжете коментираха отстрани за коя каза Станислав, че не може да я понася? Връщах 5 пъти да го чуя и не можах.

Ивона.
Не, каза ще не може да понася Виолета,Момента беше точно когато тя седна.

Общи условия

Активация на акаунт