Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 746
  • 701
  •   1
Отговори
# 135
SadНандин, Sad надявам се, че притесненията са неоснователни. Пусни пренатест само за Даун, дори мисля, че цената му е до 500 лева. На моя приятелка, така я бяха спихнали и 2 седмици не знаеше къде е. Направи теста и беше отрицателен за Даун. Вярвам и искам да вярвам, че не е възможно.

# 136
  • София
Въпроса е какво като го направя, като няма да имам сили да го убия, ако не дай боже има нещо.
И моят нос не е мн дълъг, на баща ми също. Общо взето до утре следобед трябва да реша.
Дънди, 800 лв бил пренатеста за Даун

# 137
Нандинче, и аз съм ЗА второ мнение при друг лекар. Ако и там имат съмнения, бих направила пренатест -  доколкото знам резултатите са 99% сигурни. Иначе вярвам, че всичко ще е наред и най-вероятно е анатомична особеност. Въпросът според мен е дали ще може да живееш така още 20 седмици - ако не направиш теста и без да знаеш има или няма нещо. Аз лично не бих могла и бих искала да знам каквото и да е, дори да съм взела решение. Много силно стискам палци да е поредната фалшива тревога и да се радваш на живо и здраво бебче по термин!  Praynig

Мистик, значи трябва да намерите подходящото лечение. Пробвай при друг лекар. Пробвай и с бабините лекове и дано междувременно симптомите да постихнат, защото това, което описваш звучи доста неприятно.  Praynig

# 138
  • Пловдив
Нандин, сигурна съм че няма да има нищо. Една моя приятелкати бях споменала супер мн.я наплашиха заради назалната кост и защото е над 35 години и веднага и казаха висок е риска и 2 седмици докато прентеста покаже, че няма място за притеснение се беше побъркала.

# 139
Въпроса е какво като го направя, като няма да имам сили да го убия, ако не дай боже има нещо.
И моят нос не е мн дълъг, на баща ми също. Общо взето до утре следобед трябва да реша.
Дънди, 800 лв бил пренатеста за Даун

Нандин, моля те не мисли така. Има грешки винаги в замерванията. В крайна сметка ти най-добре го знаеш това от всички нас. Вероятно тя е хванала някакво намаление, те от време на време правят такива намаления за пренатеста, аз също се възползвах от такова намаление иначе пълната цена би била доста по-висока.
Предлагам ти да отидеш при друг специалист, който да погледне. Ако продължава да има съмнение, ще ти дам телефона на дамата, с която аз говорих за пренатеста и да видиш каква ще е най-добрата цена която могат да ти дадат, за да го направиш само за Даун. Ние платихме сумата на 2 пъти, но принципно можеш да я платиш на още по-голям интервал от време без да ти се начислява лихва. За сметка на това ще знаеш със сигурност дали има проблем. Според мен просто детето си е с малък нос и толкоз.

# 140
Аз съм виждала Нандин и потвърждавам за малкия нос. Така че изобщо не мисля, че ще има проблем, но знам какво е да мислиш постоянно някакви страхотии, затова по-добре го направи теста за спокойствие, още 20 седмици са много време.

# 141
Нандин, ходи ли при Маринов? Ако има предпоставки за Даун, би трябвало да даде отражение и при него. Кой прави феталната?

# 142
Бебето може да е чипоносо. Само по нослето не може да се съди за повишен риск за Даун.
Нандин, потърси и друго мнение - Марков.
Имам приятелка, на която казаха същото, а сега ела да видиш какво красиво,хитро, чипоносче си има.

# 143
  • София
Миналата седмица бях при Маринов. Каза че всичко със сърчицето е ок. Винаги има обаче - 50% от бебетата с Даун имат сърдечни дефекти.
При Георгиев съм на ФМ. Човека се постара доста, даже излизах от кабинета , прати ме да изпия една кола, че да смени малко позицията бебо и след това пак ме гледа... 100 пъти се връща да мери. Самият той каза, че и моят нос не е голям и сигурно просто си е анатомична особеност, на е длъжен да ми каже и за другата вероятност.
Цял следобед мисля дали да правя изследването или не, не съм плакала от аборта миналата година.
Мисля си: дори да е с Даун - нямам сили да го махна. Дори да няма Даун, аз не мога да го изследвам за всички болести на света...
Честно да ви кажа, до сега бях щастлива че съм бременна, но ми се стрваше някак странична цялата работа... днес обаче усетих колко мн го обичам това бебе.

# 144
  • В сърцето на любимия човек
Аз не бих правила пренатест в този случай - излишно дадени пари, които няма да променят решението ти, а биха ти били нужни за детето. Да са 50-100лв - да ги прежалиш, но става дума за над 500лв само за информация. Вярвам, че всичко с детето е наред, опитай се да бъдеш позитивна и ще видиш, че наистина всичко ще се подреди по най-добрия начин.
Няма да забравя думите на една съфорумка, живееща в Германия, която отказа да прави каквито и да било изследвания за тризомии, че обича и ще обича детето си независимо от всичко и дори да е различно, то пак ще е най-прекрасното за нея и един тест не би променил решението и за бременността. Роди абсолютно здраво дете.Така че подкрепям и теб и вярвам, че хората не са "по калъп" и статистическите изследвания дават само някаква рамка.

# 145
  • Стара Загора
Нандин, сигурна съм, че бебчето ти ще бъде много обичано и щастливо и всичко ще е наред. Hug
На мен също ми излезе висок риск за Даун на БХС. Препоръчаха ми амниоцентеза или пренатален тест. Направих теста и не мога да опиша как изчаках резултата, ни жива, ни умряла, но аз се познавам и не бих могла да живея в неведение. Предпочитам да съм подготвена и да знам какво да очаквам.

# 146
Е, Нандин - точно Георгиев беше казал и на моята позната за съществуващия риск - скъса се от рев, тя е само с 3 години по малка от теб. Ами нищо му нямаше на детето - сега е живо и здраво и с малко носле. Според мен на детето нищо му няма. И аз знам, че си с малък нос, така че в твой и на детето интерес е да се успокоиш и ако трябва отиди при Марков или Михова, ако това ще ти донесе спокойствие. Ако нямаш възможност за теста - не го прави. Просто се опитай да продължаваш да имаш спокойна бременност.Purple Heart

# 147
  • София
Аз като медицинско лице, съм на ясно, че риск винаги има, дори да няма нито един ехографски маркер.
Дори при най-малкото съмнение докторите са длъжни да ни информират и това ми е ясно. Утре ще си говорим пак с доктора. Той в никакъв случай не е бил категоричен, че има проблем.
Парите в момента ги имам, обаче не съм сигурна, дали да ги дам, при положение, че ще е просто информация, като може да влезнат в употреба за нещо друго.
Аз лично не намирам носът си за малък, но е факт че самата ми кост е доста късичка.
Ще видим утре какъв акъл ще ми дойде.
Благодаря ви за подкрепата и мненията и съжалявам, че ви занимавам с мойте мисли и притеснения

# 148
  • Burgas, Bulgaria
Нандин, с предната ми бременност д-р Чачева много ни изплаши, каза, че не вжда носната костица, а това е категоричен признак за Даун. При условие, че имам една прекъсната бременност поради Даун с голям дефект на сърцето,тя препоръча Пренатест. Струваше 1600 лв. Още същия ден дадох кръв в "Надежда" и нямах търпение да пристигне резултата от Германия. Кошмарът се повтаряше. На всичкото отгоре нещо прецакаха кръвта и след няколко дни ми звънна д-р Чачева и ми каза пак да пътувам до София да дам кръв. И това в ерата на толкова куриерски фирми. Добре, че в Бургас има Бодимед , та чрез тях пратих кръв. След 2 седмици получих най-прекрасната новина, че детето е здраво. Аз също като теб бях убедена, че е така, защото на следващия ден след прегледа в "Надежда" имах запазен час при д-р Стратиева от Св. Петка, а на нея много и вярвам, но просто д-р Стаменов настояваше да мина скрининга при тях, понеже вярва на лекарите си. Д-р Стратиева веднага видя носната преграда и каза, че имало някакви нови много по-евтини тестове за Даун около 300-400 лв и не било нужно да правим скъпия Пренатест, но беше вече късно.
Та аз също ще ти препоръчам и някой друг доктор да те види в друга клиника на друга апаратура. Не казвам че в Надежда не са специалисти, дори напротив.Понякога бебето не е в най-добрата си позиция за измерване и, ако е инатче като моето не иска да се мести точно когато трябва. Само Жени Панайотова не препоръчвам, че и мен и моя приятелка ни вкара в едни филми, че не ми се говори.

# 149
Нандинче, според мен иди при Михова, направи си тест и каквото и да покаже, бебо си е твой без значение от всичко... Гушкам те и пиши непременно... Kissing Heart Hug

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 09:38 от kkattllea

Общи условия

Активация на акаунт