Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 025
  • 701
  •   1
Отговори
# 510
Какво взимате за киселини

# 511
Аз си разтварях сода. Някои писаха, че с Гавискон ги борят.
При мен бяха такива киселини и рефлукс накрая, че... Включително и вечерта в болницата. Хапнах малко мусака, че бях закусвала само и умирах от глад вече и ще я помня завинаги - разказа ми играта Mr. Green

# 512
Систем, още малко ти остана.
Аз имах в продължение на седмица страшни киселини. От тогава започнах да спя полу права, вечерям рано и взимам шуслерова сол номер 9. Около 5-6  смуча. На мен само това ми помогна.

# 513
  • София
на мен за киселините ми помагаше дъвка.
то сигурно зависи и от какво са предизвикани, ама пробвайте  Rolling Eyes

# 514
  • Пловдив
На мен ми помага газираната вода и киселото мляко.

# 515
Аз пиех прясно мляко за киселините.
А Бианацид вечно ще го благославям. Твърде късно го открих обаче, Гавискон пасти да яде пред него. Simple Smile

# 516
  • В сърцето на любимия човек
Аз не можех да дишам от киселини и тих рефлукс, толкова ме болеше. Случи ми се докато лежах с вирус и за задържане в 34гс. Събудих се посред нощ от адска болка в белия дроб и не можех да си поема въздух. Виках акушерките посред нощ, правиха ми чай жените, за да отмие малко киселините. От тогава докато не родих не можех да спя на дясната страна. Петрова ми изписа Цинарикс и Гавискон, но пиех само Цинарикс-а и беше една идея по-добре. Важно е и да се мине на диета - без пържено, без твърде целулозни храни, без газирано, без цитруси, въобще диета като за след диария - постни меса, картофи, ориз.

# 517
Уф, поне това ми беше спестено! Не разбрах какво е гадене или киселини.

# 518
  • София
И аз имам ужасни киселини от 7мия месец, а преди не знаех какво е Cry
Дъвчех по 2 Гавискона, но ми помагаше само в началото и спрях. Като изям нещо, което не трябва, имам киселуни с повръщане по цяла нощ, че и на другия ден и не ми помага нито сода, ябълка или солети.
Наблюдавай се от кои храни ти става зле - при мен от втората хапка започва да гори. Освен това вечеряй рано и спи свднала. Аз цял живот спях на ортопедична или без възглавница, а сега съм с две грамадни Grinning

# 519
Здравейте,вчера ме приеха в болница заради още скъсена шийка.АГ то на ЖК я измери 2см а после на приема пак я измериха в спешния кабинет беше 2.5 см
Незнам на кой да вярвам.На системи Гинаприл съм.Вчера влязох в 28 г.с.
Искат да ми правят Дексометазонова терапия.Много съм притеснена.Казват че няма регистрирани контракции.

# 520
И аз в началото имах ужасни киселини, особено вечер, точно както описва пънчето, не можеш да дишаш. Гавискона ми помагаше тогава. Сега нямам, но за сметка на това имам постоянен странен вкус в устата и каквото и да хапна ми е безвкусно. Сладкото ми е откровено гадно, въобще ям, колкото да не умра от глад.

# 521
  • София
 Ketti, не се тревожи, щом си в болница и те следят няма страшно. Аз все бях с шийка над 35мм, при все че съм с близнаци, но в средата на 7мия месец и моята беше около 25 мм. Казвам "около", защото няма как да се измери точно до милиметър. Моето АГ ми предложи Дексаметазон и си направих терапия около 30- 31 г.с. Аз лично се почувствах по-спокойна, макар че предписаната ми доза беше 3ампули през 12 часа за 1 ден - т.е. само 2 инжекции и писле не повторихме, а тук четох, че мамите си бият инжекции в продължение на 3 дни и карат по няколко курса. Явно е строго индивидуално. В 8мия месец шийката пак ми беше 30 до 35 мм - явно защото малко се застоях вкъщи и полежавах, а преди хич не се спирах и ходех доста.
Така че не се тревожи - скъсената шийка не е необратим процес, просто ти трябва повече почивка.
Аз вече съм 35+ и се моля да излязат преди датара за секцио, че да пробваме нирмално първо, но вчера на ЖК АГ ми каза, че няма изгледи засега. Така че горе главата и само спокойно Hug

# 522
В случая Дексометазонова терапия с каква цел се прави?

# 523
Кети, щом нямаш контракции и разкритие- не се тревожи.
За киселините мога да споделя, че е много важно по принцип каква храна се яде има киселинообразуващи храни и алкализиращи. Трябва да се хапват повечко плодове и зеленчуци и по-малко мазно, пържено, тестено и меса. Аз рядко съм получавала киселини, но обикновено като хапна една ябълка и минават.

# 524
Разгръщане на дробчетата, в случай на евентуално преждевременно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт