Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 038
  • 701
  •   1
Отговори
# 525
И моите киселини ту се появяват, ту изчезват. Но когато ги има, много ме облекчава содата.

# 526
Аз пък имах киселини от абсолютно всичко Rolling Eyes

# 527
Аз не съм забелязала от нещо по-специфично да ги имам, възможно ли е това? Просто си се появяват от различни неща, но не винаги.

# 528
Здравейте, мили момичета !
С някои от вас се знаем от други теми, а с останалите с радост се запознавам следейки нещата, които всяка споделя. Blush
Та за мен ... вече съм в 15 г.с,  с близнаци. Все още не съм наясно с пола на двете бебчета, при първата ФМ и биохим. скрининг всичко показа, че двете човечета са здравички и се развиват доста добре.
Това, което ме притеснява и тревожи е, че вече няколко пъти прокървявам и само инжекцията с Пролутон депо ме спасява. Слава на Бога бебчетата са добре и няма проблем с тях, просто ми казаха, че трябва да успокоя топката и да се примиря с факта, че ще лежа през повечето време до края. При първото прокървяване ме взеха за няколко дни за задържане, слагаха ми мускулна инжекция Папаверин и с- ма с физ. р-р с Кормагнезин в нея. В момента приемам таблетни Папаверин 3х1 + Магнерот пак 3х1. Сега лежа по цял ден и ставам само до банята и да хапна нещо леко набързо и пак заемам позиция. Simple Smile
Стискам палци на всички ви за лек финал ! Heart

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 13:15 от Fortuna_85

# 529
  • В сърцето на любимия човек
Кети - в коя болница те приеха? Аз направих курса с Дексометазон в 34 гс когато писах, че ме приеха с вирус и получих киселините. За мен е важно да се направи и няма да навреди на бебето дори и да износиш до термин, както беше при мен. Както ми каза тогава д-р Кръстев - по-добре излишен Дексометазон, отколкото после сърфактант.

# 530
Фортуна,
Добре дошла!
Аз също имах някакви прокървявания в началото.
Дано повече не се повтаря и успешен финал ти желая!

# 531
Кети - в коя болница те приеха? Аз направих курса с Дексометазон в 34 гс когато писах, че ме приеха с вирус и получих киселините. За мен е важно да се направи и няма да навреди на бебето дори и да износиш до термин, както беше при мен. Както ми каза тогава д-р Кръстев - по-добре излишен Дексометазон, отколкото после сърфактант.
Пънче,в Надежда съм.Тази терапия как се прави и ако бебето не се роди преждевременно има ли проблем за него за в по късните седмици пак ли се прави терапията.Много съм объркана

# 532
  • София
На мен АГ, която ме следи в Надежда, ми каза, че не вреди на бебетата и е по-добре да се "застраховаш". А дали се повтаря после, май е индивидуално.

# 533
  • В сърцето на любимия човек
Ще ти бият няколко инжекции през 12ч и толкоз.
Както писах и по-горе - няма проблем за бебето, ако се роди доносено, а му е правена терапията. Проблем е, ако е недоносено и не е направена. Лекарите ще ти кажат кога и дали е нужен втори курс. Обикновено се прави около 28-30гс и после втори път около 32-34гс. Счита се, че един курс покрива следващите 4 седмици.
Кротувай си и всичко ще е наред. Щом нямаш контракции и разкритие не е страшно, но от тук нататък ще пазиш леглото.

# 534
На мен АГ, която ме следи в Надежда, ми каза, че не вреди на бебетата и е по-добре да се "застраховаш". А дали се повтаря после, май е индивидуално.
А правиха ли ти я?

# 535
  • София
Да, в 30 г.с., но само 2 инжекции през 12 часа и няма да повтаряме, поне засега.

# 536
Ще ти бият няколко инжекции през 12ч и толкоз.
Както писах и по-горе - няма проблем за бебето, ако се роди доносено, а му е правена терапията. Проблем е, ако е недоносено и не е направена. Лекарите ще ти кажат кога и дали е нужен втори курс. Обикновено се прави около 28-30гс и после втори път около 32-34гс. Счита се, че един курс покрива следващите 4 седмици.
Кротувай си и всичко ще е наред. Щом нямаш контракции и разкритие не е страшно, но от тук нататък ще пазиш леглото.
Аз го пазя вече 1 месец,но въпреки всичко шииката си се скъсява.Нямам идея от какво става така.В покой съм не се натоварвам.Един от докторите каза че за тази седмица е що годе нормална.Незнам:cry:

# 537
Високо кръвно за бременна е 140-90  мерено два пъти през 4 часа, тогава се отива накардиолог, за са назначи допегит 2х1, а след това дозате се следи и коригира, това го е казала д-р Михова.Кръвното се мери 3 пъти на ден.

# 538
Фортуна,
Добре дошла!
Аз също имах някакви прокървявания в началото.
Дано повече не се повтаря и успешен финал ти желая!
Благодаря ти, Стеличка !
Стиснати палчета и на теб за лек и успешен финал ! Hug

# 539
  И от мен добре дошла Fortuna,
 Аз също съм с близнаци,на втората фетална ще знаете пола вече  Peace.Не съм имала прокървяване,освен в самото начало,но гледам повече да си почивам. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт