Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 083
  • 701
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Оф, аз останах много изненадана - миналата седмица бях при Сигридов и той каза, че шийката е бетон - 4см , звъних му сега вечерта след прегледа, но не ми вдига - знам че е против терапията за дробчетата, но няма какво да направя - не ми де рискува.

# 391
Киксито, недей да рискуваш, но си мисля, че преди да пристъпиш към следваща стъпка е добре още един доктор да те прегледа. Може би ако отидеш в спешноя на Токуда или Майчин дом?!

# 392
В 31 седмица не бих отишла на никое друго място освен МД или токуда. И веднага бих настоявала за кортикостероиди.

# 393
  • В сърцето на любимия човек
Буквално пишех същото като Сигма. Не рискувай, бебетата са малки още.

# 394
Ако се съмняваш в лекаря от Шейово, иди при трети лекар утре рано сутрин.
1 см разкритие имах 3 дни преди да родя. Може и  фалшива тревога да е, може да спре от магнезия, но все пак....

# 395
Бебетата вече оказват голям натиск върху шийката, от там и скъсяването и разкритието. Не е нужно да има контракции.
По принцип може да се изкара достатъчно време и с разкритие, но има риск от инфекции и спукване на околоплодния мехур. Затова те съветвам да постъпиш в болница с висок клас на неонатологията.
За съжаление наскоро разбрах, че наша позната е родила близнаците си в 32гс заради вътреболнична инфекция именно след профилактично влизане в МД за кортикостероиди. Случката е от м. Август. Уважавам безкрайно лекарите в МД, но след този случай аз бих отишла в Токуда.

# 396
как точно се доказа вътреболничната инфекция?

# 397
  • София
Не се съмнявам в лекаря ми от Шейново, но не съм стъпвала там - ходя при него в частен МЦ. Той ми обяснява, че са направили ремонти навсякъде и тази година са обурудвали с още по нова и модерна техника неонатологията.  В МД точно инфекции ме притесняват и това, че са доста натоварени. За Токуда ме притеснява крайната сума ако се отежнят нещата - доста крупни суми съм чувала.

# 398
Ако някой е в течение нека сподели на ден колко ли струва престоят на недоносено бебче в неонатологията на Токуда?

# 399
Странно, защото майка на бъдещи тризнаци вече е в 33 седмица е в патологията на Майчин дом. Тя е високорискова родилка, а инфекция нея не я лови newsm78

# 400
Не посмях да попитам, Сигме. Кумата на родилката ми каза, че това е причината за преждевременното раждане, едва ли ще си измисли. Седмица по-рано се видяхме с майката и сподели, че всичко с бебетата и нея е наред и предстои да направят терапията с Дексометазон. Бебетата са се родили по 1.9кг и вече от около месец са си вкъщи и са добре.

# 401
Аз съм била в Шейново преди 4 години. Наистина неонатологията им е високо ниво, но пак по-тежките случай ги транспортираха към педиатрична. Още го пише на сайта им.

# 402
Относно Токуда, може да се пита в темата на болницата или направо на информация сутринта...
Но някой вече беше писал, че раждането е двойна сума т.е 2х2100 за близнаци.

# 403
  • София
Да сумата си е по две - питала съм, но това при нормални обстоятелства, но за недоносени ...зависи от грижи и време на престой може би. Ще звънна сутринта, но нямам много време тогава, защото в 8: 30 трябва да съм в Шейново евнтуално-  гладна да пуснат и някой изследвания. По принцип диктора ми е спокоен и иска да се направи само терапията и магнезия. Според него просто съм слаба , а корема огромен и всичко е от тежеста - уж е убеден, че влизам за 3 дни. Иначе контракции нямам, проблеми други също няма, бебчовците отговарят на 32 + г.с. , но...не знам на какво да вярвам - Сигридов спецялно го питах миналата седмица- беше категоричен, че можем да си стигнем 9 месец с тази шийка.
Благодаря на всички за мненията, сега ще мислим още и като преспим утре сутрин ще видим накъде.

# 404
Успех! На свежа глава ще вземеш най-правилното решение!

Общи условия

Активация на акаунт