Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 086
  • 701
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм взимала Thorne prenatal  с метилирана фолиева и Food based Multivitamin - Prenatal Petite Mini tablet.

# 376
  • София
Кети, ти наистина много се притесняваш. Ако ще ти стане по-добре запиши си час при Паскалева, тя ще ти пусне едни бързи изследвания и ще ти предпише терапия ако има нужда. Например аз съм Хомозиготен носител по PAI 4G/4G, бях на Клексан 0,4 от втория месец някъде, консултирах се с Паскалева и според изследванията сега съм на Клексан от 0,6 до края. Но не се тревожа за това вече, направила съм необходимото. Така че, ако ще ти е по-спокойно консултирай се с някой и в случай, че има нужда започни профилактична терапия. Но не се тревожи чак толкова за всичко.

# 377
Елдорадо, а през този период имаше ли промяна в килограмите, за да променят дозата на нмх?

# 378
  • София
Да, Герда. Именно това беше и обяснението на Паскалева. По-високо тегло, по-голяма доза.

# 379
Кети, ти наистина много се притесняваш. Ако ще ти стане по-добре запиши си час при Паскалева, тя ще ти пусне едни бързи изследвания и ще ти предпише терапия ако има нужда. Например аз съм Хомозиготен носител по PAI 4G/4G, бях на Клексан 0,4 от втория месец някъде, консултирах се с Паскалева и според изследванията сега съм на Клексан от 0,6 до края. Но не се тревожа за това вече, направила съм необходимото. Така че, ако ще ти е по-спокойно консултирай се с някой и в случай, че има нужда започни профилактична терапия. Но не се тревожи чак толкова за всичко.
Така е Еldorado консултирала съм се с д-р Михова тя каза че с тези мутации нямам данни за тромбофилия и че няма нужда от НМХ,но за по сигурно ще направя консултация с д-р Паскалева.Как вървят часовете за нея чака ли се много време за час?
А кардиолог не консултира ли за тромбофилии?
Питах и АГ то на ЖК,но каза че не е в нейната компетенция.

# 380
  • София
В общи линии Паскалева се води най-добра. Аз чаках около 15 дни от обаждането до часа за нея. Иначе по-скоро хематолозите се занимават с тези неща

# 381
  • В сърцето на любимия човек
Аз съм с 4Г/5Г и бях на "конски" дози прогестерон през цялата бременност до 36+гс, разбирай Пролутон депо до 13-14 гс + 6 Утрогестана дневно. После бях за 2 седмици на Дуфастон + Утрогестан и след това останах "само" на 3*2 Утрогестан. Паскалева беше убедена, че нямам нужда от терапия, но ми пусна необходимите изследвания понеже си бях самоназначила АП - оказа се, че имам нужда от него и го пих до 36+гс.

# 382
Аз съм с 4Г/5Г и бях на "конски" дози прогестерон през цялата бременност до 36+гс, разбирай Пролутон депо до 13-14 гс + 6 Утрогестана дневно. После бях за 2 седмици на Дуфастон + Утрогестан и след това останах "само" на 3*2 Утрогестан. Паскалева беше убедена, че нямам нужда от терапия, но ми пусна необходимите изследвания понеже си бях самоназначила АП - оказа се, че имам нужда от него и го пих до 36+гс.
Пънче,кое е налагало такава висока доза прогестерон при теб?
От коя седмица беше на АП и само с него ли се размина?
Аз съм в 27 г.с.дали не е късно да пия по 1 АП дневно.

# 383
Кети, запиши си час при Паскалева. Така е най-лесно и ще стане ясно дали имаш нужда или не.

Стеличка, биозин мама според мен си помага на имунитета.

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 23:05 от DundyS

# 384
  • В сърцето на любимия човек
Най-общо казано организмът ми не секретира необходимото количество прогестерон за задържане на бременност, като същевременно ме усвоявам добре таблетната форма на лекарствата. Затова бях на инжекции в началото. После започнаха контракциите и Утрогестана го слагах заради тях - действал като химически серклаж. АП пих от трансфера, спряха ми го в 7-8 гс, но ми се влоши имунологията - показваше повишен риск за аборт. Тогава на своя глава го включих пак заедно с всичко останало, назначено от имунолозите - вливки Октагам, Зарзио (слагах го до към 16гс), максимална доза прогестерон, Ортомол натал...май имаше още неща, забравила съм вече, но май само Фракси/Клексан не съм била през бременността.

# 385
Олив, още ли сте в комплект?

# 386
  • София
Момичета, трябва ми съвет. Сега се върнах от преглед по ЖК - шийката ми е 2.3 см и имам 1 см разкритие / в момента караме 32 г.с.- бебетата са по 1.9 кг/ Доктора ми даде направление за хоспитализация и каза, че трябва да вляза утре за терапия на дробчетата и за система магнезий. Той си настоява и агитира да отида в Шейново защото там си работи, а на мен ми се иска да е в Тина Киркова, защото ми е по близо и някак по им имам доверие - моля дайте мнение кое е по доброто място в случая.

# 387
Дано всичко е наред и бебебоците седят кротко още дълго.
Мисля, че Шейново е с по-добра неонатология от Тина Киркова.
Все пак аз бих отишла в Майчин дом или Токуда, пак заради неонатология.

# 388
  • София
По принцип би трябвало да вляза за 3 дни за терапията и ме пускат затова не съм мислила за Майчин дом.

# 389
Киксито, винаги може да има изненади - така че май е най-добре Токуда или Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт