Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните симптоми на бременността и какво да се прави при гадене и повръщане?
Кога обикновено преминава гаденето и повръщането по време на бременност?
Какви са алтернативни методи за облекчаване на гаденето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните симптоми на бременността и какво да се прави при гадене и повръщане?
Основните симптоми по време на бременност включват гадене и повръщане, особено често наблюдавани в ранните етапи. За справяне с тези симптоми, много жени споделят, че приемането на антиеметични лекарства, като Деган, може да помогне. Някои предпочитат да избягват медикаменти в първия триместър. Препоръчват се и естествени средства като лимони, кисели ябълки и определени напитки например айрян или сода.
-
Кога обикновено преминава гаденето и повръщането по време на бременност?
-
Какви са алтернативни методи за облекчаване на гаденето по време на бременност?
Алтернативни методи за облекчаване на гаденето могат да включват консумация на лека храна преди ставане от леглото, хапване на сухар или бисквитка и пиене на студена вода. Някои жени намират облекчение в естествени напитки като пресен сок от моркови или кока-кола, както и в редовната консумация на кисело мляко, моркови и лимон.
-
Как да се справим с постоянната умора по време на бременност?
-
Какво да правим, ако повръщането води до дехидратация?
((Гинекологът ми изписа деган, но о него пък много ми се присписпива и се чуствам като парцалче, а и чуството на гадене и тежест и с него не минава, макар че не повръщам.Вчера една аптекарка ми предложи да пия Bianacid Neo това са смучещи таблетки на билкова основа, но от тях имам чуството, че повръщането ми стана по-кофти с конфулсивни напъни.Общо взето се поотчайвам а сме само към края на втория месец:(( Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете със съвети и ако може да ме поуспокоите ,че ще мине след 3 я месец
)) Много искам мишончето да е добре, но тези симтоми са меко казано неприятни:(