Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 037
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
За съжаление е така. 80% от хора та в БГ имоат поне еднин апартамент или друг тип имот, а когато това е характеристика на нацията, то и апартамента е част от личността и живота на хората. Толкова много народ се изпотепа заради "имота"

# 211
Добро заглавие на статията, съдържание - несъобразено с много фактори от българската действителност.

# 212
  • Бургас
Факт е, че в България 80-90% от хората имат собствени имоти. За разлика от чужбина, където живеят предимно под наем.
Моя приятелка емигрира в Швейцария. Остави къща в Бургас, в краен квартал, но в Бургас. Там работи в един магазин. Колегите й я гледали много странно - "Имаш къща? Значи си богата, защо си отишла да работиш в чужбина?"

Бачкатор, аз много обичам апартаменти-гробници с потенциал!

# 213
Има и забавни и тъжни моменти статията, като разбира се е едностранчива. Това за ремонтите как влачат следващ е много вярно и забавно. Това с кредите е към тъжната част. Имам мои колеги с доста високи доходи които вместо да си спестят за нормално жилище теглят кредит за огромно. После се чудят как така може да платиш 100к евро на банката.
Mickey жалко, че не е станала работата. С този брат си звучеше трудна работа.
Подценените гробници за съжаление ти изсмукват 2-3 месеца. Иначе като удариш чертата са по-добре наистина.
Аз стигнах до извода, че най-изгодни в момента във Варна са големите панелни от около 80-90 кв. Там въпроса е за колко ще може да се пусне под наем. Ясно, че двустайните са най-търсени, но цените им са ненормални в момента.
Последно гледах ей това ама както и да го мисля кой ще тръгне да ми го наема в Гръцката http://www.mirela.bg/imoti/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2% … -offer296532.html
Айде лятото ще има интерес ами зимата Triumph

# 214
  • Варна
Факт е, че в България 80-90% от хората имат собствени имоти.

Бачкатор, аз много обичам апартаменти-гробници с потенциал!
Е, как да не се стремиш да имаш свое, щом наемите нерегулирани и общо взето могат да те изгонят, когато им е кеф.
И аз обичам гробници, виждам потенциала, обаче сега ми се реве вече. Ище не съм оправила, който купих. Банята аха да е готова, почвам дограми. Имам толкова работа, само за да придобие вид за наем. Така ми е писнало от ремонти. Ама НС с гипсокартон и скос, не, благодаря!

# 215

Последно гледах ей това ама както и да го мисля кой ще тръгне да ми го наема в Гръцката http://www.mirela.bg/imoti/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2% … -offer296532.html
Айде лятото ще има интерес ами зимата Triumph
Ако не в гръцката къде? Идеално е за инвестиция, ако и статута не е на плодзеленчук, си е доста добре.
Цената е леко завишена естествено, все пак са само 50 м2, но това е в момента пазара.

# 216
  • Варна
Лъки, мисля, че е под НОИ, на Бохосян.

# 217
Има карта, ако може да и се вярва...в гръцката би трябвало да е. Бохосян сега май се води Охрид, там е някъде...
 Обаче и за очакван наем са писали 350 евро Crazy, колкото и да е варосан повече от 500-550 ме могат да му вземат, предвид че там се отдава всяка свободна кутийка.

# 218
Има карта, ако може да и се вярва...в гръцката би трябвало да е. Бохосян сега май се води Охрид, там е някъде...
 Обаче и за очакван наем са писали 350 евро Crazy, колкото и да е варосан повече от 500-550 ме могат да му вземат, предвид че там се отдава всяка свободна кутийка.
Тази павираната улица ми се струва, че е точно под НОИ в близост до ресторант Ориент. Мен ми се струва че над 300-350 лв не може да му се вземат. Моите разсъждения са, че човек с кола няма да го наеме. Голямо семейство също няма да го наеме. Възрастни хора до 3-я етаж без асансьор няма да искат да се катерят. Т.н. четвърти етаж е таванско помещение. Над терасата няма нищо. Като цяло е кутийка то няма място за нищо. Този район ми е мъгла на мен да бъда честен. Пък и приятелката ми каза - НЕ, та това знаете е голям аргумент Simple Smile
Снощи като хвърлих едно око на наемите масовото е 300-400 лв и то бях оградил Левски, Чайка, Чаталджа. Е имаше и такива по 500-600 лв (луксозни) ама не виждам кой ще извади тия пари.
Сърдечно благодаря за мненията ви!

П.П. Амбицирахте ме да пусна едно търсене.
Малко по-голям на последен етаж за 380лв https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c14877751328147 … k=36708t&f1=1
Много по-хубав с морска панорама за 450 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c14417064056306 … k=36708t&f1=1
И този същия за 600лв Grinning https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c15039653410658 … k=36708t&f1=1
А те тия както е 380 ще падне на 350, 450 на 400 и т.н. Не съм наясно просто разсъждавам.

Последна редакция: вт, 24 окт 2017, 09:59 от Stamatko

# 219
  • In transit
Този и аз го гледах оня ден и мислех, че е под НОИ. Там са такива павирани уличките. То би трябвало да е последен етаж от къща според мен.

# 220
  • София
Идеи как да намерим имот, в районите на община Костинброд (Волуяк май мирише от птицефермите ?). Балша чиста ли е (предвид кариерата). Остават Житен, Голяновци, Доброславци и Драговищица - само последния ни е добре познат. Може да се разшири радиуса.
Става дума да заменим наш имот (Драговищица - 1600м2, в съседство има ток) с новозакупения, който след това ще го продадем най-вероятно, тъй като сегашния реално е непродаваем - ще го вземе съседа (но само със замяна). Търся изгодна оферта. В 2-3 сайта гледах - в 5 села, но само единици с цена до 5-10 000 лв. (imot.bg)
> Земеделска земя до регулация/път.

Идеи как да увеличим шансовете за намиране на имот (може и да не е за жил.строителство, не знам какво се търси).
Ако е през агенция - може ли да се спазари цената?

# 221
в Житен кв.м е 50-70 евро регулация, но е към община Нови Искър, т.е София- град и има градски транспорт до София
Другите са в община Костинброд
част от Драговищица няма вода и канал, високият квартал над селото, сега не се сещам за името
Голяновци е най- добре устроеното село, но и много скъпо, защото е почти квартал на Костинброд

# 222
  • София
Днес намирам в пощенската си кутия ръчно написана бележка:
Скрит текст:
Казвам си, че някой е послушал съветите във форума да търси жилище по този начин, обаче един бърз Гугъл чек на телефона дава следните резултати:
https://www.google.bg/search?q=0879889154&ie=utf-8&oe=ut … 0WdrbBeOAX-nupogM
Брокерите действат безкомпромисно вече, прикриват се до дупка  Mr. Green

# 223
  • Бургас
Трима брокери разкрих така:) Не се сещат, че има Гугъл. Поиграхме си на театър. Забавно беше.

# 224
Какво мислите за имот ( 10-годишен) , в който не е живяно нито ден,  запазен, без следи от течове, просторен с големи спални ( точно това, което търсим), но..
От терасата и прозорците на хола е тази гледка, която би се наложило да гледаме всеки ден:

Тази сграда е на около 10-15 м.

Общи условия

Активация на акаунт