Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Спалня 4 на 2м - от вратата скачаш в леглото. Виж го и прецени, иначе цената е "пазарна". Не ми харесват (на мен) цветовете и би ми се наложило да боядисвам, но това е нещо лично все пак.

# 361
  • София
Харесва ми описанието, имам две момчета и им трябва пространство, няма как трябва компромиси и мен ми се иска спалня 20 квадрата поне, но... Питах за цената понеже досега гледахме ново строителство и разни коптори за по 50к, но си иска доста още да се вложи, а ние първо нямаме време и второ един ремонт е доста непредвидим като бюджет. Иначе боядисването не ми е проблем, или тапети.. има доста варианти.

# 362
А защо купувачите не търсим обяви без брокер? Ами защото почти няма такива. Аз като купувач търся нещо конкретно с конкретна локация и на конкретна цена и брокера е последното, което ме интересува. Единствено ме интересува да не се пречка. Приел съм, че се е намърдал като паразит в сделката да си лапне комисионната и го приемам този факт.
Аз изобщо не съм го приела този факт. Особено след като си изпатихме. Изобщо не ми се занимава с хора от тази професия. С брокер 3 месеца не успяхме да подпишем предварителен договор. Решихме без брокер, харесахме си апартамент, предлаган от 6 агенции, качихме се на колата, намерихме блока и взехме телефона на собственика. Месец и половина по-късно бяхме при нотариус и си влязохме в нов дом. Ай сиктир и без това имахме адвокат, който да проверява брокера. Вероятно има и такива, които си разбират от работата и си заслужават парите, ама аз апартамент ли си търся или брокер, че да отделям месеци за да намеря някой който става???

# 363
Повечето пъти особено няма как да прескочиш брокера. Аз например го купувах от прекупваче, който си работи с този брокер само. Мога да дам и други примери, като цяло в доста редки случаи става ако видиш хубава обява пусната от брокер да го прескочиш.

# 364
Най-дразнещото в цялата работа е, че дори продавач да си пусне сам обява, агенциите веднага я копират и качват като собствена. Не знам това законно ли е изобщо?

# 365
След като видях обява за двустаен в грозен панелен блок в Люлин 4 за 55 х. евро, нищо не може да ме учуди вече. Пазарът наистина е полудял или някои продавачи губят връзка с реалността.

# 366
Здравейте предстои да правим оглед на апартамент, който на първо четене ни харесва. Само се чудя дали цената му не е малко над пазарната, въпреки че се продава с обзавеждането. И до колко можем да се пазарим. Моля за вашето мнение.
Това е обявата
http://www.homes.bg/as948649
Благодаря предварително!
Ако това преустройство за теб е ОК, добре. Че няма тераси не ми харесва, а сушилнята си е сушилня, но ако дойде един гост пушач пред блока ли ще го изкараш. Няма много снимки, виж го на място... цената според мен може да се договори, все пак е от собственик и от там печелиш една комисионна...
Пфу как н е обичам панел, направили кухнята спалня и вече го броят за тристаен... Tired

# 367
Добре де, къде са тия обяви директно от продавач? Мога да изброя няколко, на които съм попадала, при един случай стигнах до оглед. Нямам чак такива познания, че по снимки да намеря къде се намира. Съгласна съм, че много брокери не си заслужават комисионата, но като няма как да стигнеш директно, по-добре да я дам на мой брокер, вместо на напълно непознат.

Да не мислите, че купувачите умираме от желание да платим 3% комисиона? Няма такова нещо като "той ще ти предлага само своите имоти". Ако го прави, по-добре бягайте надалеч. Така ми предложи една брокерка преди време, не се разбрахме, спряхме комуникациите и толкова.

Ето, в района, в който търся, намирам обява от собственик, но е 1 етаж. Сходни апартаменти, пак в този район, пак в подобно състояние, има и през брокери - ами цената на собственика е по-висока от средната.
Друг случай - собственичка продава, не иска брокер, не иска никакви предварителни договори, иска за няколко дни да й дадат парите, а тя да прехвърли апартамента. Може би е намерила купувач, но на мен не ми върши работа без предварителен договор и без да направя обстойна проверка на имота.

# 368
Ако няма да се плаща с кредит, не виждам никакъв смисъл от предварителен договор. Правиш проверка на имота с адвокат или както искаш и направо изготвяте крайния договор по сделката.

Здравейте предстои да правим оглед на апартамент, който на първо четене ни харесва. Само се чудя дали цената му не е малко над пазарната, въпреки че се продава с обзавеждането. И до колко можем да се пазарим. Моля за вашето мнение.
Това е обявата
http://www.homes.bg/as948649
Благодаря предварително!
Ако това преустройство за теб е ОК, добре. Че няма тераси не ми харесва, а сушилнята си е сушилня, но ако дойде един гост пушач пред блока ли ще го изкараш. Няма много снимки, виж го на място... цената според мен може да се договори, все пак е от собственик и от там печелиш една комисионна...
Пфу как н е обичам панел, направили кухнята спалня и вече го броят за тристаен... Tired
Гостът пушач ще се съобразява и ще пуши навън Simple Smile Това честно казано ми се струва последна грижа, стига и родителите да не пушат.
Мен пък ми е странно защо са обособили цели 28 кв за детска, а холо-кухнята е 17кв. По-логично е да е обратното.

# 369
Ами не е така, все повече хора се отопляват на газ, на климатици, на пелети и не мирише така, както от дърва и въглища определено, козите вече изчезнаха, заедно с други пасторални екстри и все повече заприличват на софийски квартали тези по яката на Витоша. Само ГТ куца и е на високосна година, та не се чудете на върволицата коли към и от центъра. Но този уикенд се поразходих из Лозенец около семинарията - доста по-зле е от Бояна и Драгалевци, въобще не може да се разминеш по тесните улички, за паркиране и дума да не става. Яко е презастроено, липсва въздух направо. Започвам да си мисля за пренебрегнати ценово квартали като Западен парк по линията на метрото дали не са по-изгоден вариант.

Около Семинарията е  извън зоната, а понеже е близо до границата с нея (до Баучер е зона), там се струпват всички, които държат да идват до Лозенец с кола, но не искат да плащат за зона. Винаги става така, на границата на зоната, но извън нея, е най-ужасно. Трамвайната линия покрай Семинарията е превърната в паркинг, а по Златовръх направо ще се избият с колите. Наистина не си е работа това, а и покрай Семинарията настроиха много  архитектурни безумия, за мен тази част от Лозенец, някога хубава, направо я съсипаха - подобно на частта под Кемпински до басейна Спартак.

Това лято на връщане от Витоша в Драгалевци си бяха там козите и воняха ужасно - точно до нова хубава сграда. Дори на улицата имаше кози барабонки (улицата е ген. Ковачев, покрай реката). А миналият уик-енд миризмата на печки си беше съшата като миналата година - пак в Драгалевци. Не споря, че може би има някакво развитие към по-добро, но е далеч от чист въздух. Но щом за теб е ок, добре  Peace

За Западен парк нищо не мога да кажа, но ако е по линията на метрото, не вярвам да е "ценово пренебрегнат" - обикновено достъпът до метро качва значително цената. Щом в Люлин 2 вече цената е над 1000 е/кв на преустроен панел  Shocked  

А как стои въпроса с канализацията в кварталите около София ? Преди време знам, че нямаха и лятото се носеха страшни миризми. Има ли го още този проблем?

На септични ями са си, не съм чула да имат прокарана канализация.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 16:29 от Анонимен

# 370
Пуснали са децата в хола, спалнята са направили на кухня с хол и те спят в кухнята. Това ме навежда на мисълта, ако наистина са размесени помещенията - на какво мирише в "спалнята" когато другите хора от блока са се прибрали? Къде и как минават кумините и тръбите ми е питанката

# 371
  • София
Къде във втори микрорайон е блока? Ако е до поликлиниката е добре, ако е в частта към общежитията - не. Висока ми се вижда цената за втора част.

# 372

Гостът пушач ще се съобразява и ще пуши навън Simple Smile Това честно казано ми се струва последна грижа, стига и родителите да не пушат.
Мен пък ми е странно защо са обособили цели 28 кв за детска, а холо-кухнята е 17кв. По-логично е да е обратното.
Вода и канал са местили все пак, явно е било удобно в спалнята да ги сложат... newsm78
Поправям се, пишело ЕПК, не било панел...пак не ме кефи. Преустройството е абсурдно, а липсата на тераса за мен си е най големия минус.

# 373

Вода и канал са местили все пак, явно е било удобно в спалнята да ги сложат... newsm78
Поправям се, пишело ЕПК, не било панел...пак не ме кефи. Преустройството е абсурдно, а липсата на тераса за мен си е най големия минус.

ЕПК на 7 етажа? Не ми се вярва.

# 374
И на мен ми се вижда странно преустройство, поне по снимки и описание. Терасата не е само за пушачи, а и да излезеш да пиеш нещо на въздух, да простреш пране, да си държиш коша с лук и саксиите Simple Smile)))

Някой от тук пишещите с мнение за кв. Полигона? Навиват ме за нова тухла там. Цените са доста ниски, ама на мен ми е странно място и се съмнявам, че няма да ми хареса.

Общи условия

Активация на акаунт