Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 052
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Ама аз имах предвид не Лозенец, а Бояна и Драгалевци, тоест хората, които живеят там имат рейс с интервал понякога 50 минути, докато се доберат до метрото. И да, не боли, обаче е доста студено зимата да чакаш толкова връзката за метро, ако си без кола. Това имах предвид като писах "крайни квартали". Между другото добре съм запозната с плюсовете и минусите на Бояна и Драгалевци, обаче цените там на масовото строителство са по-ниски от цените в Лозенец и Изток, факт. Не говоря за именията с басейн и гора около тях, а на съпоставима квадратура с някакъв малък двор спрямо тази квадратура в Изток, в нова сграда без двор, ново строителство.

# 346
Риск е да. Но цената пак си остава много ниска. Освен това някои от сградите на бароко са с доста приемливо качество. Не всичките са толкова зле. Като цяло основния им проблем е изолацията, защото е някакъв не особено дебел стереопор.

то ако само туй е кусурът, всеки ще го преживее

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 14:10 от rumka833

# 347
В Бояна и Драгалевци все още колите са по-малко, има въздух, защото едно е еднофамилна къща, друго е блок за 200 семейства на една и съща площ. И там няма къде да се паркира по улиците, обаче в дворовете е предвидено това и не са толкова задръстени околните пространства с коли. Отделно поради малоумието на ЦГМ буферен паркинг ако е изграден, аз например не мога да ползвам, защото вместо да си оставя колата на МОЛ Парадайз, сега трябва със същата кола да драпам до Дж.Баучер и да задръствам движението до там и обратно. Иначе и хората от крайните квартали не горят от желание да си трошат колите и да плащат за синя и зелена зона само и само да не ползват ГТ. А смятам, че точно от такива приходящи коли се задръства в Лозенец и Хладилника през работните дни, тези, които ползват метро или работят наоколо, но няма удобен паркинг за тях.

Колите са по-малко, ама и улиците са по-тесни и по-разбити, те, както и другаде, не са предвидени за такова застрояване. Да не говорим,че на много места изобщо няма тротоари - редвоно ходим на Витоша и минаваме пеш през Бояна или Драгалевци, та го знам от опит. Да не говорим пък като  падне сняг. А за цените в центъра на Бояна или Драгалевци няма да коментирам Simple Smile Изобщо ако ще трябва вися в задръставнето по панорамния път или околовръстното, предпочитам в Лозенец. Но всеки си знае за себе си.

Блок с 200 семейства в Лозенец е рякост, всъщност май няма такъв - дори високите ЕПК-та на Наум или Др. Цанков са с по-малко апартаменти, а те са изключения така или иначе, а и са сред много зеленина и с простор - единият гледа към Славейкови поляни, а другият - към Борисовата градина. Но там мнооого рядко излиза нещо за продан и заминава почти мигновено, нищо, че са с по 50-ина апартамента в една сграда Wink Но като цяло в квартал Лозенец (не район Лозенец) масово са по 10-12 апартамента в сграда, често и по-малко, все още има и хубави еднофамилни къщи. И е зелено с дървета по улиците и с граднки, а близостта до Борисовата не я коментирам. Но така или иначе, в долен Лозенец предлагането е много ограничено, което малко обезсмисля дискусията за него Simple Smile  

Хора всякакви - на някои им е под достойнството да се качат дори в метрото Simple Smile. Лозенец със зоната вече изобщо не е задръстен, както вече казах от съвсем пряк личен опит - тротоарите са празни и може да се върви, а паркоместата на платното са половината, че и повече, свободни. Нормално, при 2 лева/час за 4 часа макс.Simple Smile Има още какво да се желае, но в момента положението няма нищо общо с това от преди 1 октомври 2017. Като въведат зона и над Баучър, и там ще се разреди. Не разбирам какво против ГТ имат приходящите от крайните квартали (визирам тези с метро), след като в Лозенец ходи метро и затова няма нужда всеки ден да ползва кола и да й търси място за паркиране. Е, може да не спира точно пред някого, ама няма да  му стане нищо да походи 15-20 минути пеш. Не боли Simple Smile

В Драгалевци и Симеоново въздуха е чист и обстановката е приятна, обаче никога не бих отишъл да живея там, докато всеки ден трябва да ходя на работа, освен ако не се изгради метро до там. Просто транспорта до центъра и задръстванията в пиковите часове са абсурдни и никаква природа и чист въздух не могат да оправдаят да прекарваш миниму 2 часа от деня си в колата.

# 348
Ама аз имах предвид не Лозенец, а Бояна и Драгалевци, тоест хората, които живеят там имат рейс с интервал понякога 50 минути, докато се доберат до метрото. И да, не боли, обаче е доста студено зимата да чакаш толкова връзката за метро, ако си без кола. Това имах предвид като писах "крайни квартали". Между другото добре съм запозната с плюсовете и минусите на Бояна и Драгалевци, обаче цените там на масовото строителство са по-ниски от цените в Лозенец и Изток, факт. Не говоря за именията с басейн и гора около тях, а на съпоставима квадратура с някакъв малък двор спрямо тази квадратура в Изток, в нова сграда без двор, ново строителство.

А, не съм разбрала, това разбира се, че е така  Peace Аз изобщо не мога да си помисля да живея на тези места и да съм без кола  Peace - и виждам, че и мнозинствоот са така, което обяснява и отвратителните задръствания по панорамния и околовръстното, и по България също.

За цените - ако се сравняват не само мястото, ами и дали е отделна къща, редова къща или апартамент в многофамилна сграда, е определено така. Отделна къща с двор в Лозенец е много по-скъпа от подобна в Бояна, а апартамент в Лозенец е много по-скъп от апартамент в Бояна (съпоставими квадратури) - гледах, че там новото го предлагат на 1000 е/кв, в Лозенец е поне двойно. Но това е съвсем нормално, според мен.  Може би дори апартамент в Лозенец е по-скъп от къща в Бояна със съпоставима РЗП (тоест малка къща с малък двор срещу просторен апартамент), не знам. Но все пак такова сравнение не е състоятелно, защото при къща се гледат други параметри от тези при апартамент.

milittana, вие май живеете в къща в полите на Витоша или се бъркам?

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 14:13 от Анонимен

# 349

В Драгалевци и Симеоново въздуха е чист и обстановката е приятна, обаче никога не бих отишъл да живея там, докато всеки ден трябва да ходя на работа, освен ако не се изгради метро до там. Просто транспорта до центъра и задръстванията в пиковите часове са абсурдни и никаква природа и чист въздух не могат да оправдаят да прекарваш миниму 2 часа от деня си в колата.

Явно не обичаш да се качваш на Витоша - въздухът там е чист само извън отоплителния сезон  Laughing Колкото до обстановката, е много според зависи - не е много приятно новичкият ти хол да гледа в козарника на съседа и от там постоянно да усещаш аромата на козите изпражнения.  

За другото съм напълно съгласна, но съдейки по броя коли, явно много хора искат да си го причинят и това си е тяхно право Simple Smile

# 350
Тъкмо и аз това щях да пиша за въздуха по тези квартали. Лятото може и да чист. Зимата е страшно заради отоплението на твърдо гориво.
Добре, питам, защо купувачите не търсят директо от собствениците. Предполагам, защото си мислят, че е по-сигурно чрез брокер.
И аз това се чудя.

# 351
По-напред писахте за Бургас, че брокерката не се справяла.
Мда, обаче моето лично наблюдение е, че там пазарът е зле. Не е само брокерът виновен.
И аз съм пуснала една обява - идват, гледат, ама не купуват.
И на агенция съм го дала - стоя без никакво движение колко месеца, и нищо.
Инак е хубаво офисче, ние много си го харесваме. Ама пусто - дали им се вижда висока цената?? А го продавам за 15% по-малко, отколкото съм го купила  -само и само да стане. А пак не става.

Не ми хвали брокер, хвали ми пазар
Wink

# 352
Риск е да. Но цената пак си остава много ниска. Освен това някои от сградите на бароко са с доста приемливо качество. Не всичките са толкова зле. Като цяло основния им проблем е изолацията, защото е някакъв не особено дебел стереопор.

то ако само туй е кусурът, всеки ще го преживее

Такива са ми наблюденията, може да греша. А това, което много хора казвате за протичането на баните, според мен масово се случва заради некадърни довършителни работи в самите бани. Знам за такива случаи в много качествено строителство.

А защо купувачите не търсим обяви без брокер? Ами защото почти няма такива. Аз като купувач търся нещо конкретно с конкретна локация и на конкретна цена и брокера е последното, което ме интересува. Единствено ме интересува да не се пречка. Приел съм, че се е намърдал като паразит в сделката да си лапне комисионната и го приемам този факт.

# 353
Тъкмо и аз това щях да пиша за въздуха по тези квартали. Лятото може и да чист. Зимата е страшно заради отоплението на твърдо гориво.
Добре, питам, защо купувачите не търсят директо от собствениците. Предполагам, защото си мислят, че е по-сигурно чрез брокер.
И аз това се чудя.
Ами не е така, все повече хора се отопляват на газ, на климатици, на пелети и не мирише така, както от дърва и въглища определено, козите вече изчезнаха, заедно с други пасторални екстри и все повече заприличват на софийски квартали тези по яката на Витоша. Само ГТ куца и е на високосна година, та не се чудете на върволицата коли към и от центъра. Но този уикенд се поразходих из Лозенец около семинарията - доста по-зле е от Бояна и Драгалевци, въобще не може да се разминеш по тесните улички, за паркиране и дума да не става. Яко е презастроено, липсва въздух направо. Започвам да си мисля за пренебрегнати ценово квартали като Западен парк по линията на метрото дали не са по-изгоден вариант.

# 354
 ast2017  и по мое наблюдение  и личен опит необясним факт е липсата на позвънявания от частни лица /макар да става въпрос за отдаване на жилище под наем/. За мен е изключително необяснимо да се дават пари за нещо, което можеш да свършиш и сам.

# 355
Възможно е просто обявата ви да не стига до частни клиенти. Преди 2-3 месеца един апартамент го дадохме под наем чрез частна обява на частно лице. Не че не се изредиха и стабилно количество брокери, ама това отделен въпрос.

# 356
  • София
Здравейте предстои да правим оглед на апартамент, който на първо четене ни харесва. Само се чудя дали цената му не е малко над пазарната, въпреки че се продава с обзавеждането. И до колко можем да се пазарим. Моля за вашето мнение.
Това е обявата
http://www.homes.bg/as948649
Благодаря предварително!

# 357
А как стои въпроса с канализацията в кварталите около София ? Преди време знам, че нямаха и лятото се носеха страшни миризми. Има ли го още този проблем?

# 358
Здравейте предстои да правим оглед на апартамент, който на първо четене ни харесва. Само се чудя дали цената му не е малко над пазарната, въпреки че се продава с обзавеждането. И до колко можем да се пазарим. Моля за вашето мнение.
Това е обявата
http://www.homes.bg/as948649
Благодаря предварително!

Спалня 8 кв. и баня 9 кв.  newsm78

# 359
  • София
Мисля, че това е общо с коридора 9 квадрата

Общи условия

Активация на акаунт