Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 025
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Аз предпочитам да играя на светло, ако отстрещната страна е ок, ако не - довиждане. Аз не бързам и имам къде да живея - не търся за това. Тоест всичко е бизнес - и при него, и при мен. Щото сега сте се споразумели на по-ниска цена да оформите договора, обаче де да знам дали този тарикат строителят е изпълнил всичко, което е обещал по жилището, като има навик да се скатава. Това струва по-скъпо, но се изплаща във времето с много спестени нерви и пари. А за доверието нека не отварям дума, че много дълго ще стане.

# 391
Съгласен съм за едно - всичко е бизнес в една сделка и трябва да си гониш интереса. Моя интерес не е да се платят данъците, а да си получа жилището. Интереса на строителя е да го продаде, без да си плати данъците. Тази сделка с кешови пари носи риск за мен. Обаче пък цената е по-добра от сделките на светло. Според мен оправдания риск е до определен процент. И трябва всеки да си прецени според другите фактори в сделката дали риска е оправдан.

Ще ти кажа обаче и друго - всеки, които върти яко пари през апартаменти, купува, продава и дава под наем в големи количества прави сделките в кеш. Запознах се с няколко такива човека последните седмици. Те правят бизнес и според мен могат да си преценят риска добре.

# 392
Няма са споря, сигурно има и такива хора. Всичко има под слънцето, аз предпочитам не да въртя яко апартаменти и пари, имам си работа и добри доходи. Искам сигурност и нисък риск и една добра възвръщаемост в рамките на възможностите на пазара разбира се.

# 393
Съгалсен съм ако купуваш готово жилище, че е тъпо да го изповядаш на данъчна. В строеж обаче е съвсем различно. Там има много други фактори, които ти определят риска повече от колкото това дали ще го изповядаш на пълна оценка. Например ако строителя фалира и изпразни фирмата на колкото и да си го изповядал(ако е преди АКТ 16) ядеш хурката. Ако пък не си го изповядал преди АКТ 16 ще си дал едни пари и пак ядеш хурката.

# 394
  • София, Bulgaria
Ами сложен въпрос. Моя приятел например дето купи 10 апартамента от Бароко едва ли не ги споразумя на приказка само и му даде по 5 евра на жилище кешовица срещу това. А той хич не е балам и не пасе трева... Някои хора ги умеят тези неща Simple Smile

Ужас....no comment!

# 395
Иване, вече започваш да звучиш като рекламен агент на Бароко. Много хвалби, много нещо.

Милитана, не става чак толкова топло. Просто ми е по-удобно от простиране.
В началото имах голям мерак да имам хубав балкон с цветенца, маса, свещи. Ами, ако оставим настрана вятъра лятото, като падне един дъжд и масата побеляваше от прахоляка, а уж съм в тиха улица.
Сега ще го остъклявам и мисля, че така ще може да се ползва повече.

# 396
Не съм им рекламен агент. Просто се чудя ако скътам допълнителен кеш отнякъде, едни 10-15 евра дали и аз да не бодна едно студио от тях и да го пусна под наем, ще си покрива кредита, че и нещо ще остава. Ако обаче наистина след 4-5 години се налагат ремонти това ще е проблем и няма да си струва инвестицията.

# 397
Ами ще се налагат и то доста ремонти с такива наематели. Защото ако след един изряден такъв имаш само един латекс на стените, ако са вандали направо цялата мебелировка плюс стените имаш да поправяш. Та всеки да си прави сметката, защото има много брутални наематели. Пак на мои близки чисто нов кожен диван беше надупчен и опърпан с изваден пълнеж, направо беше за боклука след това.

# 398
Е то това какво общо има с качеството на строителството...

# 399
Има общо с профила на наемателя на некачествено строителство. А пък за некачественото строителство вече се коментираше отделно - като протече от банята  над теб или покрива, обаче на никой не му пука, а твоето жилище мухлясва и се руши проблемът е сериозен. И желаещите да живеят в него се изпаряват мигом.

# 400
Ми на моя авер наемателите са супер културни никакви проблеми не е имал с тях Simple Smile Сега един апартамент го отдаде отново преди месец, преди това се изнесе момичето само го почисти и това беше. Дори боя не е слагал.

# 401
Има общо с профила на наемателя на некачествено строителство. А пък за некачественото строителство вече се коментираше отделно - като протече от банята  над теб или покрива, обаче на никой не му пука, а твоето жилище мухлясва и се руши проблемът е сериозен. И желаещите да живеят в него се изпаряват мигом.
Ако е нова сграда в гаранция, течове и др. строителни недоразумения се коригират, до някъде...за наемателите е на късмет. И с имот в центъра на Париж можеш да изтеглиш късата клечка.

# 402
С 15 евра освен кола да си купиш, друго не виждам аз. Или порутена къща на село. За под наем има смисъл, ако имаш поне 50-60% от цената готови, а привеждането във вид за живеене не ти натоварва бюджета. Иначе трудно излиза сметката, а си е занимавка и нерви.

# 403
Точно с 15 евра ще стане. Има добри едностайни по 35-36-37. С ипотечен кредит, евтино завършване до 10 000 евро и един наем 500лв сметката ще излезе. Разбира се преди да са минали 10-15 години това няма да носи пари.

# 404
София не е Виена, Париж или Лондон където наистина се печели лудо от наеми. Сметките за апартаменти от по 30 000 е са смешни. Дори и ремонтирано ако се отдава за по 300 лева ще се отдава на наематели, които ще го пазят като за 300 лв и след тях пак ще ремонтираш. Отдаване има смисъл само ако ти е бащиния и няма какво да правиш с него. Под наем само ако си в абсолютния център (говоря за София) и ако си го наследил.

Общи условия

Активация на акаунт