Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 022
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Едностаен в източните квартали го даваш за 500лв от воле.

# 406
Иване, сметките ти са малко криви. Това, което даваш като пример, са всъщност 25 налични, 15 самоучастие и 10 за довършване. Лично за мен 20 бона в лв за обзавеждане е безумно, защото за тия парии се прави цял двустаен, и то за себе си. За под наем не бих дала толкова. А пък ипотека ... дафак. Аз не бих.
При това условие аз бих дала всичките 25 за самоучастие и кредит за 15 макс.

# 407
Иване, сметките ти са малко криви. Това, което даваш като пример, са всъщност 25 налични, 15 самоучастие и 10 за довършване. Лично за мен 20 бона в лв за обзавеждане е безумно, защото за тия парии се прави цял двустаен, и то за себе си.
Той говори от БДС, до завършен и обзаведен.
Млад е, печели добре, оставете го да си влага парите.

# 408
И аз казвам, че и с по-малко става. Нека си влага парите, но за мен тоя риск е голям и неоправдан.

# 409
Няма друг начин за инвестиция в момента, фондовете са нож с 2 остриета, банките вече ти взимат пари да ти съхраняват кеша, за пенсионно не сме дорасли...само недвижими имоти остават, като опция за инвестиция.

# 410
Иване, сметките ти са малко криви. Това, което даваш като пример, са всъщност 25 налични, 15 самоучастие и 10 за довършване. Лично за мен 20 бона в лв за обзавеждане е безумно, защото за тия парии се прави цял двустаен, и то за себе си.
Той говори от БДС, до завършен и обзаведен.
Млад е, печели добре, оставете го да си влага парите.

Онзи ден го смятах, че е по-добре да имам кредит, който го покрива наем, отколкото да нямам кредит и наем. Парите се обезценяват, в момента лихвата е колкото инфлацията, а последните 100 години цените на имотите само са се вдигали дългосрочно.

# 411
  • София
Това последното в общи линии е вярно с тая подробност да не влагаш в кофти строеж, евтино изпълнение, и на зелено. Щото тогава сметката може да излезе крива.

# 412
  • Бургас
Аз малко каруцата преди коня, но започвам да се оглеждам за имот в София.
Имам нужда от вашите съвети, защото не познавам идеално всички райони. Моля да ме насочите и към свестни строители, от които мога да взема нещо на зелено.
Критерии:
1. Едностаен, студио, максимум 45 кв.м. Завършен на тапа или до ключ. Старо строителство не ме устройва, нямам ресурс да правя ремонти в София.
2. Апартаментът ще се ползва за живеене от нас няколко пъти в месеца. През останалото време смятам да го пусна на букинг или airbnb.
3. Да има къде да се паркира, т.е. да не е синя зона. Може и в по-краен квартал да бъде, винаги в София съм с кола и не ми е нужен градски транспорт.
4. Бях се насочила към Студентски град, Дървеница, Изток, Изгрев, Дианабад, Младостите... Но приемам и други идеи.

# 413
Ако тези от които купих Булстрой приемем че са свестен строител(засега изглеждат такива), имат в момента обект в Дървеница. Имат два-три едностайни на 30 и нещо евро:

http://bulstroygroup.com/bg/sales/4/38.html

Искат 10 процента на предварителен, 30 на АКТ 14 и останалите на 16, голяма част от парите ги искат в кеш.

# 414
  • София
Мисля, че съм живяла в сграда на Булстрой... Малкото блокче зад Климент Охридски 27, има го на снимките на проекта им. Това ми е еталон за кофти строителство. Точно след като се изнесохме сколасах да боядисате общите части, студ, течове, година и половина след Акт 16 все още нямаше ТЕЦ, входните врати - китайска ламаринена история.
Подземните гаражи бяха със зверска влага, то и в апартамента течеше конденз.
Ivan Mihov, дано при теб се справят по-добре, следи им изкъсо изпълненията.

# 415
Ами аз точно преди да подпиша няколко дена ходих и говорих с едни хора, които живеят в този блок. Казаха, че са доволни от блока. Сигурна ли си, че тези негативи не са били нормални за нов блок?

Иначе какво да ги следя и да не правят нещо като хората да ги набия ли Simple Smile

# 416
Tintina, в изброените има много едностайни, готови за нанасяне. Обаче не знам колко успешно се дават на краткосрочен букинг. Там май вървят все по-централни части. Гледай все пак да има удобен транспорт, това може сериозно да повлияе на наема. Сигурна ли си, че искаш на зелено? Продават се такива с акт 16.

Ето ви едно "зелено" - продава банката: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b14990802291150 … k=37lueo&f1=2

# 417
  • София
Имам база за сравнение, след Дървеница се нанесохме отново в нова сграда, но на Контракт сити. Пуснаха парно и топла вода на 3-4 месец, никакъв конденз, почти не чуваме съседите, комуникациите са наред (в Дървеница разбиваха кутиите по етажите, за да ги поправят, бяха неизползваеми), вратите са съвсем различни, гаражите - сухи.
Разбира се, че нямам предвид бой, но поне нашия апартамент често го наглеждаме - ММ следи кое как е, изолацията, инсталациите, дограмата, дали отговарят на което сме подписали. И затова няма да имаме идиотска колона в средата на спалнята, бяха пуснали едни тръби не където трябва и ги гонихме да си оправят грешката.

# 418
Ами не знам. Надявам се да е качествено строителството или поне прилично. Разпитах доста хора, които живеят в техните сгради. Преди твоето мнение чувах само положителни. Може да не съм уцелил хората, които обръщат внимание на тези неща, знам ли. Може пък и различните им сгради да имат различно качество.

Тази вашата с какви тухли беше помниш ли? Изолацията стереопор ли беше?

Иначе съм чувал от доста места, че е нормално в нова сграда да има влага.

# 419
  • София
Ние бяхме под наем там, не сме следили строежа. Имаше обаче и друга фирма намесена, мисля Инерсол.
Може и да не ми е меродавно мнението, факт е че сме взискателни, но онова си беше кофти експириънс.
Скрит текст:
и двамата сме QA, ММ от над 10 години. Няма как да не се отрази Blush

Общи условия

Активация на акаунт