Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 432
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
А на север и аз не мога да живея. Обичам да влиза слънце и да е топличко. В жегите се справям лесно с климатика, но зимата не искам да плащам 130 лв само за отопление.

# 571
  • In transit
За мен юг-югозапад е най-доброто. Знам, че лятото е топло, но има щори, климатици...ама пък зимата ми е супер и ми пече целодневно. Не мога без слънце и светлина.

# 572
Е вие ме изкарахте Батман в пещерата, че само на мен ми харесва севера Grinning

Не майтапа на страна бил съм в югоизточна панелка - ад. Слънце, слънце и пак слънце. Лятото нямах климатик там.

А тука в квартирката на север ми е добре. Е гледката е кофти, към съседния блок, обаче лятото е хладничко и на отворен прозорец се спи перфектно. Зимата е една идея по-хладно, но като си надуеш топлото няма проблеми.

За мен по-голям ад от постоянния пек няма. За новото жилище си търся най-добрите пердета клас black out, че там хола е югоизточен и ще пече. В една квартира във Варна имаше такива и бяха страшни.

# 573
Всичко е важно.
На мен лоша локация ми е равносилна на север. Нито едното, нито другото.
Да де, разбра се, че за различните хора лоша локация е различно нещо. А в София от няколко дни е ад по улиците, не знам каква локация трябва да има човек, за да не го усети. И метро който ползва добре. Ама не пазарувате ли за в къщи храна, напитки, дрехи, всичко ли мъкнете на ръка и с метро, че да не ползвате кола? Тоест аз като ходя на работа с метрото няма да мога да пазарувам през седмицата нищо, че не мога да нося тежко например.

В София не знам, обаче някои определени дни(не мога да разбера по какъв принцип) около студентски град се извиват едни огрооомни колони. Сигурно някакви изпити или нещо такова...

# 574
Аз не понасям климатици. Затова северна спалня ми е ок. Ако жилището има добра изолация, не се усеща студа. Обаче в хола искам да влиза слънце.
А относно локацията най-важно ми е да е на тихо място. Живяла съм на квартира на булевард и нямаше такъв ад. Не можеш лятото да отвориш прозореца да влезе свеж въздух. Денонощно хвърчаха коли. Такова нещо не бих купила за живеене, ако ще и топ локация да се води. Да не говорим за мръсния въздух, който се диша там.

# 575
  • Бургас
В нашето ново жилище холът гледа на север. Има огрооомни прозорци. Не мисля, че ще е проблем, защото е саниран, с хубава дограма, външни щори. Гледката е страхотна - зад блока има детска градина и много дървета, и никакви шансове за застрояване (не вярвам да разрешат на някого да строи върху детска градина:).
Аз също не обичам климатиците и мисля, че през лятото ще е идеално.

# 576
Нашият хол е изток, но пред него има сравнително широка тераса. Лятото пече до обяд, но зимата докато се вдигне слънцето и се извърта на юг. Пече доста по-кратко. Имаме добра изолация и лятото е хладно, зимата топло. Спалнята е северна, а детската с два прозореца на изток и юг. Тя е най-топла и светла. Южният прозорец обаче се закрива по някое време от издатина на блока, така че не успява да нагрее лятото и не става жега.
Застрояването и мен ми е най-големият дерт. В нашия квартал има едно ниско блокче, построено в част от двора на детска градина. Дворът на градина пак е достатъчно голям, но явно някой си е върнал земята и я е продал. Сега се чува, че ще строят на нашата улица в частта към парка и реката. Паркирането и трафикът ще станат ужасни.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 09:00 от Пролетен дъждец

# 577
Доживях да видя и фенове на северното изложение.

# 578
И за мен посоката е без значение, особено ако има зеленина или липса на близки съседи отсреща. Предпочитаме хладното целогодишно.

# 579
  • Варна
За геодезично заснемане на 27м2-250лв, за Варна.
Мразя север, ненавиждам! 10 г ми игниха кокалите, студ, влага, мрак. Дневен тракт и спалня на север, спалнята що годе, обаче 30м2 дневна е ужас. Сметки до 350лв зимата, лятото пак е топло.
Сега сме североизток 2 спални и дневна югозапад, вътрешен, сметки до 160. Е, текнаха канали на комшии и пак сме зле. Никой не иска да си оправи тръбите.

# 580
Мразя север, ненавиждам! 10 г ми игниха кокалите, студ, влага, мрак. Дневен тракт и спалня на север, спалнята що годе, обаче 30м2 дневна е ужас. Сметки до 350лв зимата, лятото пак е топло.
Сега сме североизток 2 спални и дневна югозапад, вътрешен, сметки до 160. Е, текнаха канали на комшии и пак сме зле. Никой не иска да си оправи тръбите.

Една от причините, заради която предпочетох ново строителство пред панелка.

# 581
  • Варна

Къде видя панелка?! Единият беше от стротелните пирамиди във Варна, а сегашният старо строителство наследствен, със старци. Така, че говорим за ново и старо строителство. Нямаш ли нормални съседи и във вигвам да живееш пак си прецакан.

# 582

Къде видя панелка?! Единият беше от стротелните пирамиди във Варна, а сегашният старо строителство наследствен, със старци. Така, че говорим за ново и старо строителство. Нямаш ли нормални съседи и във вигвам да живееш пак си прецакан.

ОК, стара тухла и стара панелка ги слагам почти под общ знаменател. Много хора ще кажат, че не е така, ама тези проблеми с ВИК и ел са общи. Може би старата тухла е по-здрава като конструкция и с МАААЛКО по-добра изолация(живял съм доста в стара тухна и в панелки). И на двете им трябва да се сложи изолация. А в София повечето сгради стара тухла са разни съборетини по центъра с огромни височини, абсурдно разпределение и промишлени количества влага. Бих казал, че са по-зле от панелките.

Та идеята ми е, че проблемите с вик са напълно нормални за всички стари сгради.

# 583
О, да. Ужас страшен е в мойта съборетина от 1923 година с 3.60 тавани и 80 см външни стени.

# 584
  • Русе

Та идеята ми е, че проблемите с вик са напълно нормални за всички стари сгради.
    Както и в нови такива от некачествено изпълнение. Знам коопрации на под 10 години, в които имаше доста серизони проблеми с течове . Тази година купувахме апратамент. Накрая пак се спряхме на по-старата тухла, точно заради неуместно разпределение в ново строителство,което се предлагаше.

Общи условия

Активация на акаунт