Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 551
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Simple Smile Няма какво да мисля, не искам да живея в къща към този момент и в близките години, децата ми си имат собствено пространство вкъщи и всякакви удобства, а това с гостите вкъщи и мамите да пият кафе е до една определена възраст, която бързо отича, после си искат срещите с приятелчета и техните  преживявания. Едно е да му е на 20 минути, друго е да трябва да го карам или да се лашка над час  по градския транспорт, пък за зима и студове да не говорим.
Както съм го искала така съм си го направила и къщата въобще не е сред желанията ми
Тук не говорим за самоцел център и около център.
Като станеш ежедневен шофьор на децата години наред пак ще си говорим.
Тая работа с легото има още макс 2-3 години

# 556
И на мен не ми се живее в къща, но между 2та района, бих избрала къща около София. И в крайна сметка сме си избрали трето - Надежда, много ни е зелено и няма какво да се оплаквам Simple Smile Детето от 5-годишно играе с доста други деца без наш надзор пред блока, перфектно е за малки деца, а и за спокоен живот.

# 557
  • София
Аз живея в къща, сутрин имам около 40 минути в час пик от къщи до работното ми място, вечер малко повечко, но тогава и пазарувам. Денонощен супермаркет на пешеходно разстояние - около 200 метра от дома ми. Общественият транспорт е неудобен, но всичко друго е ок. И събота и неделя, както и след работа не искам да виждам никого! Преди малко се прибрах от Лидл, ами напрегнах се само докато напазарувам, ама без това не може. Да, всеки човек е различен,  мен ме сгягат гърдите само като си помисля за Центъра на София, но аз по цял ден работя там и работата ми е много напрегната понякога. Мои познати се изместиха от къща в апартамент точно там, те пък са много доволни.
И моето лично мнение е такова. В София се изнервяхме от цялата обстановка. Около нас всички нервни, всеки бърза, прави нарушения по улицата, една забързана работа, което те убива  #2gunfire

Много хора работят в центъра и близост до него, много заведения са там.
Децата от тинейджърска възраст нагоре си правят срещите все в центъра, а те определено имат нужда от този социален живот и не е все едно дали ше пътува 10-30 минути до него, било за училище, университет или просто на среща с приятели и заведение или ще пътува час -два, ако няма родител личен шофьор.
За мен транспорта е важен не бих си го причинила нито на себе си , нито на децата си да губим много време в път всеки божи ден.
Живота на хората се променя, съответно и нуждите и всеки сам си преценява кое му е важно.
И да ми подаряват къщата няма да се изнеса в нея, на този етап и в близките години вероятно
Така е, децата ще си имат личен шофьор до навършването на 18, не ни притеснява. Мястото, където се изнесохме са само млафи семейства с деца и тук таме някой възрастен.
А децата станат ли на 18 се изнасят, няма да ги дондуркаме и в Университета, в София сме им осигурили тяхното място, и аз и мъжа ми сме били така...

# 558
Може да. Обаче пак остава проблема склонен ли си да отидеш на място, където транспорта е в пъти по-бавен и труден? Аз лично не съм.

Ох с тоя транспорт. Ако хората си имат собствен бизнес и има училища наблизо какво ще търсиш всеки ден в център или да кръстосваш София?

ОК, но ако нямат собствен бизнес? Аз лично всеки ден ходя на работа в час пик. След работа пък обичам да изляза. И за мен локацията на жилището е ТОП ТОП приоритет. Доста хора, с които съм говорил също са така. Просто с транспорта и локацията няма как да направя компромис.

А след като имах едно гадже в Драгалевци и съм ходил сутрин на работа от тях, знам, какво не бих искал да си причиня. Иначе къщата й беше скандална(тя на родителите де). Но, ужаса да стигна с колата до центъра не си струва.

Просто съветвам, всеки, който го влече къщата да си направи добре сметката за това. Ако може да отидете на гости малко в някой от тези квартали поне за ден два при някой познат и да се спуснете надолу в 8.30. Или си вземете краткосрочна квартира за няколко дена. Без майтап. аз бих направил точно това.

# 559
  • София
Имаше един лаф,  че има три важни неща за цената на един имот. Локация, локация, локация !!! Blush Аз вярвам в това, въпреки че лафа не беше за Бг. И тук е леко по- различно. Но съм спорила с мъжа ми, за когото е важно сградата да е нова и качествена. Казвам му че пред супер лукс апартамент в Обеля например, бих избрала сграда от 60 те години с кофти общи части и фасада в Изток да речем  Blush

# 560
Имаше един лаф,  че има три важни неща за цената на един имот. Локация, локация, локация !!! Blush Аз вярвам в това, въпреки че лафа не беше за Бг. И тук е леко по- различно. Но съм спорила с мъжа ми, за когото е важно сградата да е нова и качествена. Казвам му че пред супер лукс апартамент в Обеля например, бих избрала сграда от 60 те години с кофти общи части и фасада в Изток да речем  Blush

Напълно съм съгласен Grinning Също бих избрал и три пъти по-малко жилище на моята желана локация от къща в Симеоново или Драгалевци.

Напоследък го има и един друг ефект - трафика към планинските квартали е много зле дори извън пиковите часове. И дори и шофьора ти да е Джейсъм Стейтъм, няма как да прелети над колите със скоростта, с която метрото ще те отведе от младост до центъра.

# 561
Локацията се изменя с начина на живот. Преди ми беше важно да съм до Цариградско и център(и аз не знам защо, да се моткам). След това видях какво е детето да си играе пред блока, да изведеш кучето нормално и да се разходиш. Явно е до човек и начин на живот. Щом някои хора ги зарежда теснотията и напрежението, нека е така.

# 562
Имаше един лаф,  че има три важни неща за цената на един имот. Локация, локация, локация !!! Blush Аз вярвам в това, въпреки че лафа не беше за Бг. И тук е леко по- различно.
Съгласна съм. Ако е последен етаж, север и покрива тече, локацията става малък бонус само. Laughing

# 563
Имаше един лаф,  че има три важни неща за цената на един имот. Локация, локация, локация !!! Blush Аз вярвам в това, въпреки че лафа не беше за Бг. И тук е леко по- различно.
Съгласна съм. Ако е последен етаж, север и покрива тече, локацията става малък бонус само. Laughing

Това му се вика кризисна ситуация според мен Grinning

П.С. Не знам защо всички мразите толкова севера. За мен за спалня е топ. В момента цялата ми квартира гледа на север и дневната и ми е много добре. Лятото нямам нужда от климатик, пуснал съм го 5-6 пъти. А зимата пак с климатика си правя баня Simple Smile В спалнята бухам едно конвекторче и всичко е шест точки. И имайте предвид, че съм доста топлолюбив. Повече от 120-130лв ток май не съм плащал.

# 564

П.С. Не знам защо всички мразите толкова севера. За мен за спалня е топ. В момента цялата ми квартира гледа на север и дневната и ми е много добре. Лятото нямам нужда от климатик, пуснал съм го 5-6 пъти. А зимата пак с климатика си правя баня Simple Smile В спалнята бухам едно конвекторче и всичко е шест точки. И имайте предвид, че съм доста топлолюбив. Повече от 120-130лв ток май не съм плащал.
Север е оферта ако си от Видин.  Laughing
Аз съм от морето, тук търсим изток и юг...а за твоето изцяло север, то как се води жилище...изцяло север трябва да е ателие или офис. Rolling Eyes

# 565
Всичко е важно.
На мен лоша локация ми е равносилна на север. Нито едното, нито другото.

# 566
А, север не искам, те и строителните норми не допускат май цяло жилище само на север. И не е само отоплението, подтискам се като не ми влиза слънце никога зимата.

# 567
Всичко е важно.
На мен лоша локация ми е равносилна на север. Нито едното, нито другото.
Да де, разбра се, че за различните хора лоша локация е различно нещо. А в София от няколко дни е ад по улиците, не знам каква локация трябва да има човек, за да не го усети. И метро който ползва добре. Ама не пазарувате ли за в къщи храна, напитки, дрехи, всичко ли мъкнете на ръка и с метро, че да не ползвате кола? Тоест аз като ходя на работа с метрото няма да мога да пазарувам през седмицата нищо, че не мога да нося тежко например.

# 568
Аз съм във  Варна и вече си мечтая за северна спалня. Апартаментът ни е изцяло на изток, спалнята е 9 квадрата и няма възможност за климатик, поради тази причина лятото се изнасяме в хола. Заради това и шумната улица се чудя как да сменя апартамента. Имаме още няколко години да го изплатим напълно и или ще го продадем, или ще си търсим друг, а този ще пуснем под наем.

# 569
А, север не искам, те и строителните норми не допускат май цяло жилище само на север. И не е само отоплението, подтискам се като не ми влиза слънце никога зимата.

Не само зимата, а въобще.
Не мога да живея в такова жилище. Ако ще не без пари, ами пари да ми дават.

milittana, аз нямам кола, оправям се с пазаруването. Но за Пловдив. В София не бих живяла изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт