Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 573
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Не, ще следят вместо мен обявите, те идват първо при тях, нали? Като имат готов купувач за имота Х защо да губят комисионна като не ми се обадят? Да изпуснат питомното и да гонят дивото? А доста много обяви не се публикуват, може би не искат да работят с агенции, нямам обяснение, но съм го установила.
И като не харесаш два от предложените от тях имота, защото не отговарят на критериите ти ще спрат да ти се обаждат Simple Smile
Ми ще останат гладни тогава. Аз мога без тях, те без такива като мен май не. Въобще не бързам, ако не им трябва комисионна да спират, отивам при следващия и така. Чак пък толкова не прелива от клиенти, бързащи да дадат 3% върху 200 000 евро ми се струва.
Въпроса е дали наистина размахвате 200 хилки евра или само в бг-мама така твърдите...
По принцип тези с 200 000 евра не говорят с толкова злоба  Wink

# 496
Не, ще следят вместо мен обявите, те идват първо при тях, нали? Като имат готов купувач за имота Х защо да губят комисионна като не ми се обадят? Да изпуснат питомното и да гонят дивото? А доста много обяви не се публикуват, може би не искат да работят с агенции, нямам обяснение, но съм го установила.
И като не харесаш два от предложените от тях имота, защото не отговарят на критериите ти ще спрат да ти се обаждат Simple Smile
Ми ще останат гладни тогава. Аз мога без тях, те без такива като мен май не. Въобще не бързам, ако не им трябва комисионна да спират, отивам при следващия и така. Чак пък толкова не прелива от клиенти, бързащи да дадат 3% върху 200 000 евро ми се струва.
Въпроса е дали наистина размахвате 200 хилки евра или само в бг-мама така твърдите...
Във форума всички сме анонимни и можем да твърдим много неща, мислех, че е ясно. Бюджетът си го съобщих, когато ме попитаха момичетата специално за да могат да ме упътят, ако има нещо подходящо, така че не си падам по евтините изхвърляния, и размахвания на пари. И търся тристаен в Лозенец и Изток, ново строителство а с по-малко няма да мога да мина, като гледам цените. Надявам се че задоволих любопитството  ти.

# 497
Ако искаш опиши твоите изисквания и горе-долу ще ти кажем дали са реални(тук не говорим за цена, а дали има такова нещо на пазара Simple Smile Доста от нас наскоро са купували или ще купуват и сме наясно.

# 498
  • In transit
Варна все пак е крайморски и курортен град, може би затова? В София няма голяма разлика дали си 1 километър повече на изток или повече на запад. Ама за Варна сигурно не е все едно дали си на крайбрежието или километър навътре.
Ами зависи...ако е близо до морската градина или в центъра добре, ама в останалата част на града е странно, които дори не се водят център. Мисля, че по скоро се приема, че старото строителство е по-качествено от новото.

# 499
Ами съзнавам, че такова животно май почти няма в момента, но ще опитам де....Малка сграда, ново строителство, или поне до 7-8 години, тристаен, около стотина квадрата по възможност юг поне дневната, да гледа към зеленина, не към друг прозорец или стена, да не е първи етаж. Задължително с гараж. Всичко което горе долу ми хареса или ми е  над бюджета ама поне двойно,  и то защото явно в последните години са се строили адски широки апартаменти от по 160-200 квадрата и цената ставааа невъзможна. Любим квартал ми е Лозенец, но карето около Кръста и Водната кула, надолу до Семинарията. Като разглеждах доста се натъжих на какво приличат някои улици вече .....сградите са една връз друга. А, и да не е на шумен булевард. А в Изток търся нещо зад Била около Ж.Кюри евентуално. Но пак ново строителство, там има много симпатични стари блокчета с градинки, обаче стълбищата не са поддържани добре.

# 500
# 501
Гледах го, но не ме възхити нещо - много грозни самоделни гаражи някакви в двора, стълбището и то не първа младост и хубост, сградата не е много добре отвън, висят кабели и климатици хаотично, и понеже познавам района ми се струва, че е доста по-стар строеж, или изглежда така, което е същото. Да не ви изглеждам капризна, но давам и друг апартамент под наем и съм се наслушала на изисквания от кандидат наематели, та сега съм много предпазлива.

# 502
Ще бъдете ли така добри да ме осветлите какви са евентуалните предимства/недостатъци на закупуване от строителя на (да кажем) 1% от земята, върху която е построен даден блок, заедно със закупуването на апартамент? Благодаря!

# 503
# 504
Ами съзнавам, че такова животно май почти няма в момента, но ще опитам де....Малка сграда, ново строителство, или поне до 7-8 години, тристаен, около стотина квадрата по възможност юг поне дневната, да гледа към зеленина, не към друг прозорец или стена, да не е първи етаж. Задължително с гараж. Всичко което горе долу ми хареса или ми е  над бюджета ама поне двойно,  и то защото явно в последните години са се строили адски широки апартаменти от по 160-200 квадрата и цената ставааа невъзможна. Любим квартал ми е Лозенец, но карето около Кръста и Водната кула, надолу до Семинарията. Като разглеждах доста се натъжих на какво приличат някои улици вече .....сградите са една връз друга. А, и да не е на шумен булевард. А в Изток търся нещо зад Била около Ж.Кюри евентуално. Но пак ново строителство, там има много симпатични стари блокчета с градинки, обаче стълбищата не са поддържани добре.
Това както го гледам е на Бигла и Златовръх.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c14937264941100 … amp;f8=2&f9=1

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 21:56 от petiaivanov

# 505
  • София
Ще бъдете ли така добри да ме осветлите какви са евентуалните предимства/недостатъци на закупуване от строителя на (да кажем) 1% от земята, върху която е построен даден блок, заедно със закупуването на апартамент? Благодаря!
Общо взето нищо не печелиш. Така или иначе дори да падне сградата след време и да нямате собственост на земя имате 5 годишно право на строеж. А да имаш собственост върху земя единственият реален резултат е, че ще й плащаш някакви данъци всяка година - няколко лева  Wink

# 506
Благодаря, chiana2003!

# 507

Цената е 190 К, обаче без ДДС, което крайна цена значи 228 К. Гаражът е отделно. Освен това мястото е много близо до Черни връх и до кръстовището със св. Наум и се чува шума от големите улици.

Там е  Peace  Но Златовръх е много натоварена улица вече

# 508
Гледах го, но не ме възхити нещо - много грозни самоделни гаражи някакви в двора, стълбището и то не първа младост и хубост, сградата не е много добре отвън, висят кабели и климатици хаотично, и понеже познавам района ми се струва, че е доста по-стар строеж, или изглежда така, което е същото.

От около 2002 е  Peace Грозните гаражи не са в неговия двор.

# 509

Сега ще ви разкажа нещо за размахването. Мой приятел в Бургас така с размахване си договори много добра сделка. Буквално Simple Smile Той обаче беше с всичките пари в кеш. Отива на оглед за да купува и си е натъпкал джоба с 4000 евро.
И почва да се пазари, размахва парите пред продавача и вика "Маняк, искаш ли ги или не? Парата е в мене, ако искаш парата ти си решавай..." Grinning Доста чубанско, ама явно работи - резултата е повече от задоволителен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт