Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 427
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
О, да. Ужас страшен е в мойта съборетина от 1923 година с 3.60 тавани и 80 см външни стени.

Офффффффф, много ми е мъчно за хората с жилища като Вашето... Sad

# 586
  • Варна
Когато купуваха пррз 2001 апартамента в Победа си беше ново строителство, големи стаи, широки. Обаче север и най-вече скапан съсед. Наводняваше ни с месеци, у нас блато, надолу стигна още 2 етажа, общи части засегнати. Обаче оня як и с брадвата. Накрая платихме ние и блока за смяна на вик и баня нова. Няма да очисвам какво беше у нас посред зима, отровихме се от мухъл и влага. Разкарах апартамента 2 след това, а се изнесох пак посред зима при първа възможност. Тук е проблемът е многото заключени апартаменти и това, че нямаме мнозинство да вземем решение за смяна на домоуправителя и оттам да се почва с ремонта на общите канали. Сякаш ме следва тая вода, все потоп

# 587
О, да. Ужас страшен е в мойта съборетина от 1923 година с 3.60 тавани и 80 см външни стени.

Офффффффф, много ми е мъчно за хората с жилища като Вашето... Sad

Еми мъчим се някак си, живеем ден за ден и бленуваме за спални 10кв.м. в студ. град.

# 588
E де, иронията не е съвсем уместна. Вярно, че е по-добро от панелка, но аз предпочитам добро НС пред това. Родена съм в стара кооперация със стени по половин метър и тавани на 3,20 и знам как се отоплява и колко струва една врата, ако изобщо намериш такива каси. И докато изолация и прозорци се правят, даже и окачен таван може да се направи за да не се отоплява такава кубатура, то липсата на гараж си е съвсем зле. 

# 589
Въпрос на избор. Аз в тези старите сгради в центъра не бих цъфнал. Влагата и миризмата на старо ме отблъскват много повече от тясното пространство. Да не говорим, че в тях няма нито един апртамент без преход, а аз това го мразя най-много. Имах добра оферта за жклище в студентски 90кв чисти и не го взех само заради прехода. Заради единствената носеща стена нямаше как да се прекрои, че да се елиминира този преход.

# 590
Е поне един без преход има - нашият. Подозирам, че и съседите не са си направили преходи в апартаментите. Влага и мухъл няма и никога не е имало, нещо което не може да се каже за новото строителство. Трудно се отоплява и вратите са огромни, факт.
 Относно гаража, аз чак такъв проблем не виждам. Още повече, че ако човек живее или иска да живее в центъра трябва да е наясно, че там не е за коли. В краен случай има един куп платени паркинги.

И изобщо твърде много митове и легенди се носят за живота и сградите в центъра, най-вече от хора, които са виждали тоя квартал само на снимка.

# 591

Разкош. Я да покажеш някой път Simple Smile
Те и в центъра на големите европейски градове се мъчат, яко. Сигурно оплакват, ако имат наследствен имот на 100 години, как ще си отопляват високия таван, колко данък ще плащат и такива неща.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 17:01 от Magnifique

# 592
Е поне един без преход има - нашият. Подозирам, че и съседите не са си направили преходи в апартаментите. Влага и мухъл няма и никога не е имало, нещо което не може да се каже за новото строителство. Трудно се отоплява и вратите са огромни, факт.
 Относно гаража, аз чак такъв проблем не виждам. Още повече, че ако човек живее или иска да живее в центъра трябва да е наясно, че там не е за коли. В краен случай има един куп платени паркинги.

И изобщо твърде много митове и легенди се носят за живота и сградите в центъра, най-вече от хора, които са виждали тоя квартал само на снимка.

Сигурно има и добри жилища, аз обаче съм се нагледал на бая. Една близка приятелка живее под наем на Бачо Киро, иска да се изнася вече час по-скоро и си мечтае за панелка.

# 593
Ауу Бачо Киро, много симпатична улица. Аз 10 години събирах пари, че да отида да живея на съседната пряка. Grinning Разни хора - разни идеали.

Като цяло нещата в центъра доста се променят, особено последните години. Да, факт е че в един период 1995-2010 много хора се изнесоха от квартала, сградите запустяха, изобщо изчезна атмосферата от едно време.

Но сега всичко се променя адски бързо, виждам много млади хора, много чужденци, много нови магазини, ресторанти, различни услуги, инфраструктурата е подобрена много /канализация, водоснабдяване, тръби за парно всичко е сменено в последните 2-3 години, почти не останаха пряки без сменени тротоари, дори и трамвайните релси на Бачо Киро смениха/.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 19:05 от jedinait

# 594
А пък аз си мисля, че Иван хич не знае видовете сгради, щом си мисли, че всяка стара тухла е с преход.Grinning

# 595
А пък аз си мисля, че Иван хич не знае видовете сгради, щом си мисли, че всяка стара тухла е с преход.Grinning
Иван си купи нова тухла, не го мислете него. Laughing

# 596
  • Варна
На работа сме в стари сгради, може и да са паметници на културата. Тавани по близо 4м, обаче има газово парно. Такава жега, ще изпукаме. То чак като виц,  държавна институция и да не мръзнем. Няма мухъл, духа си от дървената дограма, разкош.
Та ако е на парно, какъв му е проблема на високия таван?

# 597

Не съм наясно с всички типове разбира се, но съм бил на оглед на 5 в синята зона на София и всичките бяха с преходи и абсурдно разпределение.

# 598
Та ако е на парно, какъв му е проблема на високия таван?

Че го плащаш Joy

# 599
Да, предполагам, че говориш за старите с вестибюла. С едни теснички бани и странни стайчета. Ами може би ще се изненадаш, но има още няколко типа тухлени сгради, и не навсякъде го има този преход. В някои дори кухнята е бокс към хола, подобно на новото строителство.

Общи условия

Активация на акаунт