Очакваме ритничета от МАРТенски момчета и момичета - МАРТ 2018 - Тема 2

• 54 226
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте хубави тумбачета Simple Smile , аз се мажа с бебешкото олио на Мустела или с бебешко мляко на Хип, но не съм най- редовна, предимно вечер ( когато се сетя).
Отностно покупките- още нищо ( от по-големите неща ) не сме купували, искаме първо да приключим с ремонта на детската стая.
Аз не искам мъжът ми да присъства на раждането, пък и като го знам какъв е горкият е припаднал на втората минута.

# 136
Решила съм от 6 месец нататък да започнем с покупките. Не че не ми се иска още сега да отида и да купя каквото видя 😀, но като че ли най-удачно ми се вижда. И като знам какъв хаос съм с пазаренето, смятам да направя един гоооолям списък и да се движа по план , за да няма пропуски. Ще гледам за два месеца да приключа със всичко(без да си давам зор) , за да може накрая просто да стоим и да си чакаме моментът спокойни , че всичко вече е налице. Другата седмица ще разберем най-накрая полът и просто съм страшно развълнувана! 🤗🤗🤗

# 137
Здравейте в 5 месец на Ж.К.ми казаха ,че бебето върви с една седмица назад.Има ли някой който е като мен?

# 138
Не се притеснявай, тези измервания варират  и става дума за милиметри. В уравнението може да се вкара дата на овулация, генетика и т.н. На мен ми изчислиха бебето +5 дена, седмица след това+ 2 . Дори на самите ултразвуци си пише, че измерват +/- 7 дни. Важно е на всеки преглед да нараства пропорционално, а тези изчисления с дните не си ги слагай на сърце, освен ако лекарите не сметнат, че разликата е твърде стряскаща.

# 139
Здравейте Hug
Мина и нашата Фм,може да ми сложите синия щъркел Simple Smile
За количките-също ходихме да разгледаме,много ни хвалиха Mutsy,е,тя наистина много ниска се оказа за мен и ММ.Ще го мислим.Иначе смятаме да пазаруваме от декември,засега само разглеждам списъци ,за да си създам някакви впечатления.Евентуално на черния петък ,ако излезне нещо изгодно,също можем да вземем.
Аз се мажа с кокосово масло и съм много доволна,кожата ми е хидратирана,нямам стрии засега.Голям проблем са ми крампите,както си стоя и ме изпъва изведнъж целия крак,пия магнезий и се надявам да поотминат.
Лек ден Hug

# 140
Ооо колко мнения супер Grinning пак сме активни. На мен ми се иска ММ да присъства а за него не знам Grinning , ако има мами от Пловдив, ако може да споделят накъде са се насочили за раждане.
Нямам търпение да започнем лека полека и ние с покупките, но още малко. Ако може някой да сподели примерен списък .. или някакъв ориентир за покупките

# 141
   Здравейте, ходихме на втора ФМ всичко е наред, всички показатели са наред, кръвотока е много добър и си отговаря точно на седмиците. Вече е ясно момиче ще е, родата на мъжа ми е много доволна, че там са само момчета  Laughing щели да връзват панделки викам от толкова голям мерак накрая ще се роди без коса  Joy   

Аз гледам някакви примерни списъци из интернет и горе доло по тях се ореантирам.

https://moebebe.com/spisak-za-novorodeno-bebe

Този на мен ми се вижда подходящ, но със сигурност има неща, които ще са ненужни и такива, които може след раждането да се прецени дали ще влязат в употреба.

# 142
  • София
Специално за пазаруването (като изключим големите неща като количка, креватче и т.н.) според мен (а и спрямо първата бременност) най - важни са дрешките, памперсите, кутия с АМ (за всеки случай), някое и друго шише с биба, тензухените пелени (вършат адски добра работа), подплънките за кърма (аз тичах в последния момент след като се прибрахме от родилното), помпата и кремче за зърна (колкото и да не ви се иска - ще се разранят със сигурност в началото). Всички други неща могат да се купят и от таткото, докато вие с бебе сте вкъщи или в болницата още. И да нямате коритце - в родилното ги мият над мивката  Laughing
Аз за сега като гледам ще ми се наложи само комплекта за изписване да купя, още съм в дилема дали да си взимам нова количка, при положение, че старата ми е момчешка и като нова...струва ми се леко излишен разход.  newsm78
Иначе що се касае за присъствието на таткото по време на раждане - аз не бих си го причинила. Смеехме се с предишния ми АГ, че той като мъж мисли, че е по - добре татковците да са пред залата, а не в нея. Че ако припадали с кой по - напред да се занимава екипа - с родилката или припадналия татко  Laughing Вече съм го минала веднъж и със сигурност на нормално раждане не бих искала да е с мен. Ако е секцио и знам, че просто ще ми седи до главата може.  Peace

# 143
Аз съм от Пловдив,но не съм решила все още къде ще раждам.. Понеже най-вероятно пак ще съм секцио ми се ще в някоя частна клиника,понеже престоя в болницата е по-малко.. Не мога да издържам много време в болница,не знам само аз ли съм така? Disappointed

# 144
  • София
misscherry не си само ти. Аз с първото раждане като цяло влезнах за първи път в болница и заради усложнения след раждането престоя ми там беше 8 дни  Crazy. Повярвай ми сега като стъпя в болница и ми се доплаква. Сега с второто раждане вероятно и аз ще съм секцио и като знам, че едни 4 нощувки не ми мърдат и...  Sad

# 145
Здравейте мами ,  Flowers Hibiscus

На мен хем ми се иска мъжът ми да ми присъства , хем не  Smile .
Относно раждането аз за сега съм се насочила към 2-ра градска в Пловдив ,защото за сега чувам само хубави отзиви. Покупки не сме правили още , ще изчакам още поне месец .   Blush

# 146
Здравейте и от мен. Можете да ме запишете в списъка с момчетата. Ходихме на ФМ и всичко си е наред. Върви с около седмица напред. За таткото не бих си го причинила, както на мен така и на него....Всеки има прави на лично мнение по въпроса. Кой както го чувства. Аз първия път раждах в Окръжна Пловдив при Д-р Бачуров. Сега отново се следя на частно при него и той ще ми води раждането само, че в Селена, защото вече там работи. За мен е важен доктора, а не мястото. Не знам престоя за след секцио да е по-кратък в частните болници. Навсякъде е 5 нощувки.

# 147
 Бях си купила едно списание за бременни и там имаше списък за покупки.Сега го сравнявам с другите списъци и добавям по едно-две неща.Снимах го и го публикувам Simple Smile http://prikachi.com/images/569/9211569M.jpg

# 148
  • Пловдив
Гледам, че в списъка се споменават два пъти прах за бебешките дрешки и омекотител, вие към коя марка сте се насочили?
Също и за козметиката на бебо?

# 149
И аз ще помоля за съвет мамите от Пловдив.. Чудя се при кой доктор да отида на 4д..  За сега варианта ми е д-р Троянчев,но още не съм сигурна..

Общи условия

Активация на акаунт