...
Именно то им дава възможността да товари сметката с какви ли не "външни услуги".
При това не съществува начин да се откачиш от тази "услуга". (не, не е само глобул, другите също имат аналогични лостове за легализирана измама).
Съжалявам, не съм правил проба да регистрирам устройство за DCB в Гугъл. И много се съмнявам, че Гугъл ще получи директно номера за тарифиране без твоето и на оператора съгласие - т.е. двете страни по договора.Ти май не разбираш.
Невъзможно е фирмите, пращащи такива "реклами" да нямат договор с телекома. Иначе не биха имали начин да си получат парите и би било напълно безсмислено за тях.
От друга страна, аз не съм регистрирала НИКОГА НИЩО и НИКЪДЕ за директно плащане. И съм абсолютно сигурна, че синът ми изобщо не знае какво е това, камо ли да е регистрирал някъде нещо за плащане. В това отношение е свръх внимателен - дори повече, отколкото е нужно по принцип.
И ВЪПРЕКИ това се озова регистриран за някакъв клуб (който изобщо не знае какъв е и откъде се е взел).
Какъв извид трябва да си направя?
а) дошли са извънземните и са ме регистрирали, докато сме спели
или
б) Това "директно плащане" изобщо не е само към услуги на гугъл, нито пък е нещо, което се регистрира експлицитно и преднамерено от потребителя, а напротив, телекомът директно предоставя на трети страни сметката за трупане на "потребление“
Лично аз клоня към б).
С други думи, трети страни (не непременно само Гугъл, какви ли не) получават директно номера ми за тарифиране - без моето съгласие, определено със съгласието на телекома, вероятно той също трупа печалба от това.

Описала съм го толкова подробно, защо знам, че все някой не толкова запознат, но желаещ да разбере, ще прочете обясненията ми и ще му стане ясно как стават далаверите.