Прахосмукачка робот- 13 (фатална но не и за роботчетата ни :) )

• 102 297
  • 743
  •   2
Отговори
# 195
Някой знае ли в Емаг дали ще има черен петък и ако да до колко % е намалението?
Гледам там за 1 SUZUKA мнение? ,Някои поръчвал ли е от там?
В Емаг всяка година има черен петък, различни са процентите, но
робота на Сузука  в Емаг се предлага от фирма "Дедал", така че дали ще е намален зависи от фирмата.
Май правиха някакви 5% Дедал, ама дали по време на черния петък или по друго време, не помня.
Аз като купих Сузука, август 2016 струваше 564лв на редовна цена, след няколко месеца стана 582лв...сега вече 612лв...
Вместо да пада цената с времето, при този робот се вдига...

а от самия робот доволна ли си,аз харесах 1 които е 699лв  Confused
Доколкото видях, този по - скъпия е с допълнителна батерия, която отделно струва 96лв и разликата не е голяма дали ще се купи с 2 батерии или след време, като вземе да се изтощава бързо и ще си купиш друга, но това си е личен избор де.
А за робота, като цяло съм доволна. Върши работа, не е много шумен.
Но аз не ползвам мокрия моп, пробвала съм го отначало, забърсва, ама за мен си е голяма хамалогия, тъй като трябва да пусна първо в режим прахосмукачка, докато мине навсякъде батерията ще се изхаби, да го пусна да се зареди, че тогава да го пусна да мие с мопа...
Нещо не ми се рискуваше да го пускам директно да обира от пода и да мие, че нищо чудно да замаже, като намокри боклука по пода, вместо да изчисти и измие.
Някой път се опитва да мине през прага на вратата, някак на една страна и не успява и дава грешка и спира да работи, което е неприятно ако го пускаш, докато те няма вкъщи.
Не го прави всеки път, ама се случва.

# 196
робота на Сузука  в Емаг се предлага от фирма "Дедал", така че дали ще е намален зависи от фирмата.
Май правиха някакви 5% Дедал, ама дали по време на черния петък или по друго време, не помня.
Аз като купих Сузука, август 2016 струваше 564лв на редовна цена, след няколко месеца стана 582лв...сега вече 612лв...

а от самия робот доволна ли си,аз харесах 1 които е 699лв  Confused
Доколкото видях, този по - скъпия е с допълнителна батерия, която отделно струва 96лв и разликата не е голяма дали ще се купи с 2 батерии или след време, като вземе да се изтощава бързо и ще си купиш друга, но това си е личен избор де.
Но аз не ползвам мокрия моп, пробвала съм го отначало, забърсва, ама за мен си е голяма хамалогия, тъй като трябва да пусна първо в режим прахосмукачка, докато мине навсякъде батерията ще се изхаби, да го пусна да се зареди, че тогава да го пусна да мие с мопа...
Нещо не ми се рискуваше да го пускам директно да обира от пода и да мие, че нищо чудно да замаже, като намокри боклука по пода, вместо да изчисти и измие.
Някой път се опитва да мине през прага на вратата, някак на една страна и не успява и дава грешка и спира да работи, което е неприятно ако го пускаш, докато те няма вкъщи.

за тази 1г и малко експлоатация нещо наложили ти се да взимаш консумативи?
и понеже не съм пазарувала от Емаг ,с карта ли се плаща или при доставка

# 197
  • София
Момичета,
Това https://www.robocleaners.com/en/vr2dm706nws-en.html
В сравнение
С това http://www.lg.com/bg/prahosmukachki/lg-VR9627PG 
как бихте го определили?

# 198
Xiaomi-то може да й се смени езика от Китайски на Английски, но това става през app-ката. Самата app-ка, избираш като локация Mainland China, защото иначе е много орязана.

# 199
  • Пловдив
Мамекс,консумативите мисля че са еднакви. Но винаги можеш за звъннеш на телефона на ЛГ Бъргария-много са любезни.Според мен са еднакви.
Карамел,всички роботи си вдигат цената.Според мен е защото вече повече хора купуват,не знам дали съм права ,но така си мисля.Намирам стари серии на ЛГ /5 серия/ ,които са на цена по-висока отколкото когато бяха последен модел.

# 200
робота на Сузука  в Емаг се предлага от фирма "Дедал", така че дали ще е намален зависи от фирмата.

а от самия робот доволна ли си,аз харесах 1 които е 699лв  Confused

за тази 1г и малко експлоатация нещо наложили ти се да взимаш консумативи?
и понеже не съм пазарувала от Емаг ,с карта ли се плаща или при доставка
Поръчах си 2 хепа филтъра още отначало, в комплекта май имаше още 2 (не съм много сигурна). Сега имам 1 чисто нов. Значи за над година съм ползвала 3, което е 15лв.
В комплекта има 2 допълнителни странични четки, аз първите доста бързо ги изхвърлих, а си бяха здрави, нищо им нямаше, ама викам като са ми дали още едни сигурно се сменят често...сега съм със вторите и са си добре.
Иначе скоро мисля да поръчам да имам четки и пак някой хепа филтър.

В Емаг може и по двата начина да се пазарува. С карта или с наложен платеж.

# 201
KaPaMeJl a oтносно движенията които прави при чистене да не е хаотично,че в саита пише че има 4 режима на почистване,а на снимка са показани 5

# 202
KaPaMeJl a oтносно движенията които прави при чистене да не е хаотично,че в саита пише че има 4 режима на почистване,а на снимка са показани 5
Ммм има си автоматичен режим, който се включва, като натиснеш копчето за чистене, турбо режим, който робота си включва сам, като се качи върху килим (него не можеш да го избереш, робота си го включва само)
Има спот режим, който мисля че беше да чисти определена зона по замърсена и режим за ъгли.
Ами хаотичен е...откакто се захлади и пуснахме отоплението в стаите го пускам стая по стая, че не искам да отоплявам и коридора и вече не го гледам къде минава, проверявам след като му падне батерията изчистил ли е прилично, ама през лятото, като бяха отворени вратите на всички стаи...пускам го от едната и някой път минава за има, няма 5 мин в стаята и излиза, чисти някъде другаде, после се върне в стаята и вече се задържа повече време в нея...после продължава нататък, като явно реши че е минал навсякъде, започва да минава по ъглите на стаята и то вече му свършва батерията, дори не винаги успява да мине по всички ъгли.
На мокрото почистване се вижда как минава по диагонал на стаята, после примерно обикаля крайщата, после пак диагонал някакъв...сигурно си има някаква система негова си.

# 203
Здравейте. Майка ми имат купони към Технополис към 1000 лв. и искат да им помогна да си изберат прахосмукачка робот. Ето линк където може да видите какво предлагат в магазина и ако може да си дадете мнението http://www.technopolis.bg/bg//%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0 … D0%B8/c/P11130205
Те са възрастни хора от Велинград и ще я ползват да почистват 4 стай от къща, че вече ги болят кръстовете и т.н.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 204
Ммм има си автоматичен режим, който се включва, като натиснеш копчето за чистене, турбо режим, който робота си включва сам, като се качи върху килим (него не можеш да го избереш, робота си го включва само)
Има спот режим, който мисля че беше да чисти определена зона по замърсена и режим за ъгли.
Ами хаотичен е...откакто се захлади и пуснахме отоплението в стаите го пускам стая по стая, че не искам да отоплявам и коридора и вече не го гледам къде минава, проверявам след като му падне батерията изчистил ли е прилично, ама през лятото, като бяха отворени вратите на всички стаи...пускам го от едната и някой път минава за има, няма 5 мин в стаята и излиза, чисти някъде другаде, после се върне в стаята и вече се задържа повече време в нея...после продължава нататък, като явно реши че е минал навсякъде, започва да минава по ъглите на стаята и то вече му свършва батерията, дори не винаги успява да мине по всички ъгли.
На мокрото почистване се вижда как минава по диагонал на стаята, после примерно обикаля крайщата, после пак диагонал някакъв...сигурно си има някаква система негова си.

със собствено мнение е тва роботче  Mr. Green , загледах се в сайта на Дедал офис/склад ли е незнам се намира в Пловдив може да отидем на живо да ги видим и да решим,че аз съм малко око да види,ръка да пипне-не се доверявам много много на сайтове, че се загледах и по ILIFE V5 pro.. да сравня и 2та как са
Благодаря ти KaPaMeJl  Hug

# 205
Здравейте. Майка ми имат купони към Технополис към 1000 лв. и искат да им помогна да си изберат прахосмукачка робот. Ето линк където може да видите какво предлагат в магазина и ако може да си дадете мнението http://www.technopolis.bg/bg//%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D0 … D0%B8/c/P11130205
Те са възрастни хора от Велинград и ще я ползват да почистват 4 стай от къща, че вече ги болят кръстовете и т.н.
Благодаря ви предварително! Simple Smile
Аз нямам опит с роботчета,сега избирам 1-я си и се бях спряла на този
http://www.technopolis.bg/bg/Vacuum-cleaning-Robots/Robot-IROBOT … OMBA-681/p/815870
но реших да спестя някой лев ,и се насичих към други.. но вие имате бюджет идеален за тази Румба  Sunglasses

# 206
Здравейте,
Изчетох голяма част от темите (не целите) и реших да споделя и моя опит. Ще давам и линкове, дано не се сметнат за реклама.

Всичко започна 2008 година когато като млад ерген си взех Румба 560. Всичко беше перфектно, неприятното беше, че трябваше с едно зареждане да се чисти само една стая. Те са две стаи, коридор и един хол колкото 2-те стаи –  около 140 кв.м. Хола трябваше с виртуална стена да се разделя и като изчисти едната половина да премине към другата. Това беше единствения минус иначе чистеше много много добре и така до 2011-2012г. Тогава повдигнах въпроса пред тогавашната ми половинка, понастоящем съпруга/майка да вземем най-новия модел и тя каза, че за тези пари ще чисти всеки ден… съответно се купи прахосмукачка Миеле и така до преди няколко седмици, когато ми се зададе следния въпрос: „Ние нали имахме един робот, който чисти, какво стана с него, че вече нещо ...“  /Вече имаме 5 годишно дете и от две години съпругата-майка адвокатства, а в последно време на пълни обороти/.
Извадих Румбата оставих я да се зареди с оригиналната батерия от едно време. Пуснах я и започна да се върти в кръг. След около 3 минути 9 биипа. След търсене в нета, разбрах, че става въпрос за сензорите на бъмперите, проблем, който е чест при тези модели и се решава от 6та серия нататък. Попаднах на този Manual, където се твърди, че проблема се оправя за 2 долара:
http://www.schneordesign.com/Avi/irobot/roomba_mod2.htm

Ентусиазирах се и разфасовах прахосмукачката, заедно с детето, тъкмо беше на вълна роботи и да види как са направени… стигнах до заветните бъмпери и се оказа, че нямам нито калай, нито изолирбанд, нито емитори и/или фото транзистори. Съответно го сглобих надлежно и на другия ден се обадих на:
http://www.irobotforyou.com/contacts
От там любезно ми казаха да отида с робота и след 30 мин бях там. Заедно го разглобихме, момчето беше ги разглобявало само до някъде, та „го научих“ как се до-разглобява. Извади една стара румба 6-та серия полята и разфасована и от нея взехме бъмперите, но понеже жичките са свързани и със сензорите за да не пада от ръбове взехме и тях /Около 50 лв./. Монтирахме я на моята, там при платката се развали резбата – коригира се с клечки за зъби след което върху тях се навива и става перфектно. И сега вече 1 седмица си чисти като нова.

Но очичките ми светеха за Румба 980 и офертата, която гласи, че ако им дам старата румба получавам 20% отстъпка от новата, т.е. вместо 1950 лв – 390 лв. = 1560 + възможност за изплащане на 6 вноски с 0 лихва или 6 х ~ 260 лв….

Съответно след като промотирах страхотната оферта на жена ми получих един доста такъв как да го нарека „поглед“ от нея и се приземих на компютъра за последващото задълбочено проучване.

Моделите, които проучих бяха следните:
Най-добра таблица за румбите намерих тук: http://www.irobot.com/For-the-Home/Vacuuming/Roomba.aspx
Натискате – “compare all models”
1. Roomba® 890  - най-новия модел и вероятно фаворит ако нямате килим сред румбите
2. Roomba® 960
3. Roomba® 980
4. Neato Botvac Connected https://www.neatorobotics.com/compare-robot-vacuums/
Не се знае какво става с поддръжката след като му изтече двугодишната гаранция. Иначе до тогава ги заменяли директно роботите. Болно място както и на Xiaomi е лазера за навигация – той струва около 260 $ (При Xiaomi, това също е болно място, но там струва 80-95$)
5. Dyson x360
6. Iclebo Omega – Много добър според това видео – Корейски - https://www.youtube.com/watch?v=sckjyvYkAOE (Никъде в БГ не видях някой да го предлага)
7. Miele RX1 Scout (Сега е на промоция единия 800лв. другия е 1000, а май са идентични /освен цвета/. От магазина, където ми оправиха румбата ми казаха, че са OEM на едни китайци и има китайски аналог идентичен на миелето и също толкова мега здрав, но е на половин цена. т.е. Миелето е двойна цена заради етикета “Miele” )
8. Ecovac DeepBot R98 https://www.ecovacs.com/global/deebot-robotic-vacuum-cleaner/DEEBOT-R98/
Доста интересен робот. Има сходна навигация като тази на Neato и Xiaomi, може да се гледа от телефона както при тях и даже докинг станцията е с прахосмукачка, която изсмуква боклука от робота като се прибере при нея и така не прябва да чистите кутията на робота. Също така може да се вади тази прахосмукачка и примерно да си изсмучете дивана масата и т.н.
https://www.youtube.com/watch?v=UccWkvXC36Y
9. Xiaomi Mi Robot – ФАВОРИТ!!!, но  лазерните сензори са му проблемни май
10. Xiaomi MI Roborock  (Новия модел, който и мопи но ще е около 1000 лв и за китайче - незнам…)
11. Makita – Мега робота за около 2200лв… но не става за дом – прекалено е голям

След всичко изчетено и обобщено, № 9 Xiaomi Mi Robot (ако нямате килими, т.е. сте на плочки и паркет) е взел най-добрите неща от Neato и Румба 980, а именно – лазерната навигация от Neato и кръглата форма от Румба. Има много по мощна батерия от който и да е робот и може без проблем да обработи 250 квадрата. Работи също толкова добре колкото Румба 980 при почистването на паркет и плочки. Даже според някои и по добре - Xiaomi има 1800 Pa сила на засмукване докато при Румба 980 - 1670 Pa.
http://roboticstrends.com/article/xiaomi_mi_robot_vacuum_vs._iro … mba_dyson_360_eye
Недостатъка на румбата 980 е камерата, която работи само ако е светло /т.е. на загасени лампи или не добре осветено или места със сенки ще се блъска като слепец или дори ще пропуска региони/, но въпреки това и тогава се бърка, тъй като разчита на Компютър вижън, за разлика от лазерния радар на Neato и Xiaomi. Също така Xiaomi използва много по оптимален алгоритъм за тресиране на площта дори и от Neato, докато Румба ще прави сравнително хаотични тигели, като по този начин ако на Румба отнема 40 мин да изчисти добре едно помещение на Neato и Най-вече Xiaomi /която е с upgrade-нат по добър алгоритъм/ ще и трябват около 20 мин.

Дотук везните тотално наклониха към Xiaomi! НО попаднах на едни теми където те имат доста сериозен проблем и не знам дали някой от вас е попадал на него, а именно “Error 1”:
[Q & A] Xiaomi Mi Vacuum Robot LDS LiDAR-Error
http://en.miui.com/thread-547591-1-1.html

Here is the how-to repair the thing with an 2$ Part and time
https://youtu.be/gE059GsgVTg

Вътре има и линкове към много видеа, даже и го поправят с лазерче за 2 долара но е доста времеемко и пипкаво.

Друг вади модула маха ремъчето пуска го да работи без ремъчето и после слага ремъчето и така се оправя за седмица и така всяка седмица. Проблема се случва при някои почти веднага, при други след 20 дни, след 5 месеца или дори няколко дни след ъпгрейд на firmware-a…..

Въпроса ми към вас / някой от ползващите Xiaomi / e – сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Иначе го намерих този продукт в два БГ сайта и ще кажа защо дори и по-скъпо ще си го поръчам от тях – защото физическите лица имат 24 месеца гаранция и ако нещо стане особено с лазерния модул, този от който съм го купил в БГ ще трябва да го оправи. А ако го купя от aliexpress, gearbest ще трябва най-вероятно да си купя директно нов модул за 90$/ който също може да се скапе след два дни/.

Едните са BrosBG – линкове имаше доста на тях в момента за 660 лв.
https://brosbg.com/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner-product-12096

Другите са CityTel – те в момента го предлагат на 585 лв., но се чакало 5 дни. /аз от тях го поръчах но понеделник ще им се обадя да ги питам относно лазерния проблем, гаранцията и т.н./
http://www.citytel.bg/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner

Ето и видео с няколко Hack-чета как да се ъпгрейдне роботчето, а именно:
1. Да се сложи перка от старите Irobot с повече пера
2. Да се подобри Хепа филтъра като се сложи пред него половинка от трислоините маски за лице.
примерно: http://amritalab.eu/konsumativi/personal/facial_mask_3plies
Така освен, че се запазва хепа филтъра за по дълго време, въздуха, който излиза от робота ще е по-чист. Мощността на засмукване предполагам ще спадне минимално.
3. Взима се велкро лента слага се зад колелата и се слага микрофибърна кърпа от едно китайче, пръска се с препарат и уж ще мопи (едва ли ще го правя, но е интересно да се пробва…)
4. Датчиците за пропаст се закриват с тиксо – ако имате проблем с много черни килими и робота не преминава през тях, но така робота може да падне по стълбите

Enjoy!

П.п. Принципно съм твърдо против китайските боклуци и ако някой преди месец ми беше казал за китайски робот, който да чисти по-добре от iRobot, щях да го изгледам доста недоверчиво. И дори в момента ако става дума за някоя друга китайска марка ще си го мисля, просто тази Xiaomi доста ми се издигна в очите... не съм търсил за OEM-a на Miele, но тя сигурно ще е другата такава....

Пп.п. Взех и робот за тест за миене на стъкла, ако има интерес ще споделя и за него, но според мен към момента не си заслужава особено… може би след някоя друга година като се появят нови технологии….

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 03:00 от mihail@andonova.bg

# 207
Този пост е като от форума Направи сам, подробен и информативен Hands Clap Hands Clap Hands Clap . Малко от мен като "ветеран" на Xiaomi с робот от март т.г.:

Въпроса ми към вас / някой от ползващите Xiaomi / e – сблъсквал ли се е с такъв проблем?
Моят робот засега работи без проблем. От постовете в тази тема съдя, че собствениците на Xiaomi са поне 10 души и никой не се е обаждал за такъв проблем. Това разбира се не е представителна извадка. Ако се съди по честотата на оплакванията от лазера спрямо броя доволни клиенти, оставили отзиви в Алиекспрес, дефектът вероятно е рядък. Разбира се, ако се случи на теб, това не е утеха, но поне рискът е премерен.

Ето и видео с няколко Hack-чета как да се ъпгрейдне роботчето, а именно:
1. Да се сложи перка от старите Irobot с повече пера
2. Да се подобри Хепа филтъра като се сложи пред него половинка от трислоините маски за лице.
примерно: http://amritalab.eu/konsumativi/personal/facial_mask_3plies
Така освен, че се запазва хепа филтъра за по дълго време, въздуха, който излиза от робота ще е по-чист. Мощността на засмукване предполагам ще спадне минимално.
3. Взима се велкро лента слага се зад колелата и се слага микрофибърна кърпа от едно китайче, пръска се с препарат и уж ще мопи (едва ли ще го правя, но е интересно да се пробва…)
4. Датчиците за пропаст се закриват с тиксо – ако имате проблем с много черни килими и робота не преминава през тях, но така робота може да падне по стълбите
Това видео го публикувах в предната тема. Изпробвала съм единия хак - слагането на маска пред Хепа филтъра, че не ми се поръчваха консумативи от Китай. Работи, но роботът разпознава маската и след всяко почистване мрънка "Please, clean the filter". В крайна сметка си купих резервен филтър от Брос и махнах маската. Фабричният филтър още не е за смяна.
Хака за миенето не бих препоръчала да се опитва. У дома имаме цветя и ако роботът мине през локва от поливане, четките се намокрят и качеството на чистене спада. Представям си как минава повторно през някое място, където вече е намокрил с парцала...

П.п. Принципно съм твърдо против китайските боклуци и ако някой преди месец ми беше казал за китайски робот, който да чисти по-добре от iRobot, щях да го изгледам доста недоверчиво. И дори в момента ако става дума за някоя друга китайска марка ще си го мисля, просто тази Xiaomi доста ми се издигна в очите... не съм търсил за OEM-a на Miele, но тя сигурно ще е другата такава....
Писала съм и по-рано, че китайско не е по дефиниция равно на боклук. Тази страна е огромна икономика, която произвежда както невероятни неща като космически станции и трансконтинентални железници, така и боклуци за който иска евтино. Нашите търговци искат евтино, но ни го продават с надценка и обикновено виждаме лошото или е въпрос на късмет. Старият китайски телевизор на майка ми работи от 15 години без проблем. Имаме и други удачни стоки - ако нещо китайско работи, то е добро, ако не работи, може да иде в боклука, но не сме се минали с много пари.

Xiaomi за мен са пример на китайска фирма с добър качествен контрол. Не са от най-евтините китайски стоки и  качеството си личи (новият ми телефон също е техен).

Пп.п. Взех и робот за тест за миене на стъкла, ако има интерес ще споделя и за него, но според мен към момента не си заслужава особено… може би след някоя друга година като се появят нови технологии….

Едва ли скоро ще има добър такъв робот, за да ми хареса, трябва да мие и рамки на прозорци и грапави плочки без моя намеса, автономно и умно като метенето на подове... горе-долу както метящият ми робот сам се справя в ситуации като тази: https://drive.google.com/file/d/0B486vjpsrfvVaHJjbEM5VndjbVE/view?usp=drivesdk

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 07:12 от Alipazar

# 208
Аз също от скоро имам Шаомито, и колкото повече го използвам, толкова повече се влюбвам в него! Simple Smile Благодарение на Alipazar вече ми говори и на английски и мога да ползвам още повече неща от приложението Ми Хоум. Не знам за другите роботи, но този е супер ефективен, сравнително безшумен и мноооого умен. Първо си мислех, че всички тези екстри, които има едва ли ще ги ползвам, но всъщност постоянно откривам колко приложими са и какво удобство е да ги имаш. Например вчера докато ъпдейтвах приложението, за да говори на английски и да му сменя часовата зона, ми се обади свекървата да ми каже, че дъщеричката ми спи, а робота нещо говори от време на време. Аз реших да не приключвам с инсталацията, а да му включа ДНД режим за времето, през което спи и да му изключа известията за по-сигурно... На мен това ми се струва супер смарт Simple Smile и съм довона.

Относно батерията, наистина е доста силна. У нас най-често чисти около 60 квадрата, като използва под 30 % от батерията.

# 209
Аз също от скоро имам Шаомито, и колкото повече го използвам, толкова повече се влюбвам в него! Simple Smile Благодарение на Alipazar вече ми говори и на английски и мога да ползвам още повече неща от приложението Ми Хоум. Не знам за другите роботи, но този е супер ефективен, сравнително безшумен и мноооого умен. Първо си мислех, че всички тези екстри, които има едва ли ще ги ползвам, но всъщност постоянно откривам колко приложими са и какво удобство е да ги имаш. Например вчера докато ъпдейтвах приложението, за да говори на английски и да му сменя часовата зона, ми се обади свекървата да ми каже, че дъщеричката ми спи, а робота нещо говори от време на време. Аз реших да не приключвам с инсталацията, а да му включа ДНД режим за времето, през което спи и да му изключа известията за по-сигурно... На мен това ми се струва супер смарт Simple Smile и съм довона.

Относно батерията, наистина е доста силна. У нас най-често чисти около 60 квадрата, като използва под 30 % от батерията.

А колко големи прагове може да качва? Никъде не видях ревю затова, а при мен има праг между две стаи от почти три сантиметра, които Румба 555 не може да качи, въпреки че много се бори...

Общи условия

Активация на акаунт