Прахосмукачка робот- 13 (фатална но не и за роботчетата ни :) )

• 103 402
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Някой има ли румба с контрол през мобилното приложение? Трябва ми малко помощ в тази насока, така че моля, тези които са го ползвали, да пишат.

# 496
Здравейте. Някой има ли румба с контрол през мобилното приложение? Трябва ми малко помощ в тази насока, така че моля, тези които са го ползвали, да пишат.
Кажете какво ви интересува.

# 497
Благодаря за бързото включване. Купих си Roomba 896 и тъй като този модел работят предимно чрез функциите на мобилното приложение iRobot HOME, исках да разбера дали има опция в приложението, която да прави карта на почистените зони. Виждала съм в различни дискусии, дори скриншотове от подобни екстри, но тъй като английския ми, не е силната ми страна... общо взето ползвам опциите от приложението по интуиция.
Ще съм благодарна на всеки който ме упъти, как да разбера дали румба 896 имат тази опция.

# 498
Благодаря за бързото включване. Купих си Roomba 896 и тъй като този модел работят предимно чрез функциите на мобилното приложение iRobot HOME, исках да разбера дали има опция в приложението, която да прави карта на почистените зони. Виждала съм в различни дискусии, дори скриншотове от подобни екстри, но тъй като английския ми, не е силната ми страна... общо взето ползвам опциите от приложението по интуиция.
Ще съм благодарна на всеки който ме упъти, как да разбера дали румба 896 имат тази опция.

Здравейте ние сме с Roomba 980 и на приложението си изготвя всеки път карта с почистените райони. Приложението трябва да ви уведомява щом приключи с почистването и като натиснете за резултат ще ви зареди картата, иначе като отворите приложението избирате втората икона от долната страна от ляво на дясно-тя е за статистиката, там ви показва всички прочиствания до момента, избирате за кое искате информация като го натиснете и то ще ви зареди карта и информацията към нея за време на почистване, степен на замърсеност и др.

# 499

Здравейте ние сме с Roomba 980 и на приложението си изготвя всеки път карта с почистените райони. Приложението трябва да ви уведомява щом приключи с почистването и като натиснете за резултат ще ви зареди картата, иначе като отворите приложението избирате втората икона от долната страна от ляво на дясно-тя е за статистиката, там ви показва всички прочиствания до момента, избирате за кое искате информация като го натиснете и то ще ви зареди карта и информацията към нея за време на почистване, степен на замърсеност и др.
Добре, благодаря за отговора. Явно 896 я няма тази функция, тъй като след завършване на почистването единственото което ми показва е продължителността като време, но не ми чертае карта... или пък аз нещо не правя както трябва. Но все пак ми беше полезен коментара Simple Smile Благодаря.

# 500
presledvach, откъде си купихте вие румбата?
Откачам вече без робот. Дядо Коледа дано се смили.

# 501
presledvach, откъде си купихте вие румбата?
Откачам вече без робот. Дядо Коледа дано се смили.

Аз я взех от великденските намаления от един магазин  в квартал Лозенец от един от представителите.

# 502
Случайно погледнах как чисти Roomba 980 при тъмна стая и видях сензорите и през домашната камера на нощен режим, като фенерчета са.
https://www.dropbox.com/s/8nxqa4heloohf0a/20171201_234208.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/n51glq2ffwlhf1l/20171201_234248.png?dl=0.   
https://www.dropbox.com/s/xyn0bicacadwcub/20171201_234346.png?dl=0.
https://www.dropbox.com/s/lncz2uyxqwwejga/20171201_234505.png?dl=0

# 503
Здравейте,

Добрите тестове и ревюта на новия модел Xiaomi явно отнемат време и още се правят... За който се колебае между моделите, засега едно филмче-сравнение от собственик на двата модела: https://youtu.be/J50Cq11yG_M

Както се вижда, новият модел е с доста на брой подобрения, някои от които може да са важни за конкретни случаи на ползване, например по-високи прагове. Консумативите, с изключение на филтъра, са взаимозаменяеми.

Отварям скоба, че на същия канал има и филмче за миещата функция, но то не отговори на въпросите ми и не го публикувам.

# 504
Здравейте! От доста време следя темата и на черния петък с голям мерак си поръчахме Румба 896 от австрийския сайт. В петък пристигна и днес я пуснахме да изчисти целия апартамент (хол, детска, спалня и коридор), но нещо не съм очарован - не знам дали е защото е първи път и не знам дали ще се адаптира в последствие, но като цяло имам чувството, че малко се върти като муха без глава. Апартамента ни не е голям - целия е около 76 кв.м., като махнем мокро помещение и баня и тоалетна остават около 70, от които голяма част заети от мебелите. Общо изчисти за около 58 мин. (Тръгна от детската и приключи в хола), след което като му дадохме да се върне в базата си, която е в другия край на апартамента въртя още 35-40 мин в хола и накрая свърши батерията и не можа да се прибере. Иначе като количество боклук - посъбра доста. Може ли собствениците на irobot да кажат така ли е по принцип и адаптира ли се в последствие с чупките на апартамента?

# 505
Здравейте! От доста време следя темата и на черния петък с голям мерак си поръчахме Румба 896 от австрийския сайт. В петък пристигна и днес я пуснахме да изчисти целия апартамент (хол, детска, спалня и коридор), но нещо не съм очарован - не знам дали е защото е първи път и не знам дали ще се адаптира в последствие, но като цяло имам чувството, че малко се върти като муха без глава. Апартамента ни не е голям - целия е около 76 кв.м., като махнем мокро помещение и баня и тоалетна остават около 70, от които голяма част заети от мебелите. Общо изчисти за около 58 мин. (Тръгна от детската и приключи в хола), след което като му дадохме да се върне в базата си, която е в другия край на апартамента въртя още 35-40 мин в хола и накрая свърши батерията и не можа да се прибере. Иначе като количество боклук - посъбра доста. Може ли собствениците на irobot да кажат така ли е по принцип и адаптира ли се в последствие с чупките на апартамента?
Здравейте, първо честита покупка. Ние сме с Roomba 980 и нямаме такъв проблем, чисти и се прибира сам без лутане. Вие от базата ли му дадохте да тръгне при първото му почистване, също така базата трябва да стой включена за да може да я открие. Вижте и опитайте пак, според мен няма да имате проблем, ако не ви допада винаги може да го върнете обратно, но при нас си стана част от домакинството, много работа върши и спестява време и усилия.

# 506
Ами първоначално тръгна от базата. В хола имаме едно килимче с малко по-дълъг косъм и при едно от минаванията покрай него нещо спря и ми каза, че трябва да го преместя и да нарисна бутона, за да продължи. Понеже сме с малко дете, което заспа междувременно, го пуснахме след 30-тина мин. и си продължи. В апликацията излезе, че е приключила с чистенето. Затова направо му натиснах да се прибере до базата, но около 30-40 мин си продължи да обикаля в същата стая, след което му свърши батерията и така и не успя да се прибере сам. Предполагам, че при 980-тката дали камерата не помага да се ориентира по-добре, но не знам при останалите модели без камера как е? Иначе базата през цялото време си е включена в контакта.

# 507
Малко странно ми се вижда, да не успее да се прибере, но опитайте отново да го пуснете и да видите дали ще се прибере сам. Интересно защо е пойскал до го преместите от килима, не би следвало да има проблем с килима. 

# 508
И на мен ми стана странно. Нито се беше оплел, нито му беше висок. Само се беше качил с едната гума на ъгълчето и спря. Ще видим след 1-2 дена като го пуснем пак как ще е

# 509
 Някой беше дал линк за refurbished vax . Не помня дали беше в тази тема или в друга, а не мога да го намеря с търсачката.

Търся ръчна прахосмукачка с която ще чистя основно стълбите и трохи под масата. Искам да е мощна и да е с добри филтри. Предложения?

Общи условия

Активация на акаунт