Кой какво сервира снощи.... кой какво ще готви днес?

• 28 860
  • 564
  •   1
Отговори
# 90
# 91
снощи - пържени тиквички
довечера - панирани пилешки дробчета с пържени картофки и салата

# 92
  • Czech Republic
Вчера готвих заек с вино и ориз за гарнитура, японска салата от краставици, за десерт череши.

Днес за обяд ще готвя, защото Сами не е на градина, но ще направя Чоп шуей с рачешки ролца, че става бързо. За вечеря ще стопля ягодови кнедли, че имам замръзени, поляти със сметана.

# 93
  • Карлово
Наталина, ще издадеш ли рецептата за Чоп шуей с рачешки ролца

# 94
Giorgia  Simple Smile ти поне си близо до Испания Simple Smile а какво по вкусно от Гаспачо  Sunglasses Мисля това лято да пробвам многоо видове гаспачо  Sunglassesно ще търся де и ще правя и ще предавам ...в тези жеги иначе  ooooh!

Crazy  чак много близо не бих казала...да речем че съм по средата между Бг и Испания...но ако имаш някоя интересна рецептичка ,ще чакам да я споделиш  Wink  Hug

А по темата- днес картофена салата и панирана риба!  Peace

# 95
  • Czech Republic
Тя си е малко измислена от мен, защото иначе се прави с месо(аз най-много обичам с пилешко), ама веднъж като бързах реших да сложа рулца и стана много вкусно.

Chop-suey

за 4 порции са необходими:

4с.л соев сос
2ч.л кафява захар
около 500г рачешки рулца
3 с.л олио
2 глави лук
2 глави чесън - счукан или настърган
1 пакет замръзен китайски микс(може и други зеленчуци - нарязани на тънки лентички)
2ч.л сусамено олио(може би е скъпо, но го препоръчвам - използва се по малко, а има незаменим вкус)
2-3 с.л несладко нишесте
3 лъжици вода и към 500мл булъон

Захарта и соевият сос се смесват, докато захарта не се разтвори. Рулцата се режат на 4, но надълго, слагат се в дълбока чиния и се заливат със соевият сос. Оставят се така в хладилника за 20 мин. После в дълбок тиган(най-добре WOK) се сипва олиото, рулцата (стават на ивици)се изваждат от марината и се топват в нишестето(ако ви остане не го изхвърляйте) и леко се запържват до зачервяване, като не е се бъркат много за да не станат на каша. Изваждат се с решетъчна лъжица и в останалото олио се слагат лука и чесъна за около 2 мин. След това се прибавя зеленчуковият микс и се задушава за около 4-5 минути. Тук е мястото да прибавите и сусамовото олио. Смесете останалото нишесте(или прибавате 1 с. л) с 3 лъжици вода и направете гъста кашичка. Прибавете към зеленчуците и залейте с бульона. Оставете няколко минути на котлона за да се сгъсти и накрая прибавете рулцата. Може да се консумира директно или с гарнитура от варен ориз или 3 минутните китайски спагети, заляти с вода.

# 96
  • София
Шницели и салата домати и краставици. Без десерт, че нещо килцата много скачат вече.

# 97
  • Карлово
Благодаря, Наталина! Ще го пробвам, звучи апетитно!

# 98
днес-лазяна с макарони и салата-домати и краставици, за десерт-малини и череши
за утре изпекох  тиквички

# 99
Вчера наденички на скара,шопска салатка,рулца от раци с чеснов сос и пържени картофки
Днес макарони с кайма и сметанов сос и отделно със сирене запържени с червен пипер за децата!

# 100
Розов ориз с домати и за десерт диня и сладолед

# 101
  • Sofia
Снощи бяхме на вечеря у свеки, днес дояждахме супата топчета, десерта- чийзкейкче... с банани, ягоди, изварено-сметаново кремче, маслени и бадемови бисквити, мюсли Тропик и ванилово сосче. Simple Smile 

# 102
  • Карлово
Днес - бързи и икономични шницелчета

# 103

Винен кебап

Ориз

Хляб

# 104
Вчера домати с моцарела, кашкавал пане и пилешки крила.

Днес, ами чудя се още  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт