Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 274
  • 446
  •   1
Отговори
# 300
Ровейки се из нета, попаднах на този сайт за дворове и балкони. Поне за другото лято ще ни е полезен.
Ако вече го знаете, извинете ме   bouquet

# 301
Момичета, какво разбирате под "пензиране"? Embarassed Embarassed Embarassed

# 302
Знае ли някой как се присажда каучуково дърво? Предварително благодаря.

# 303

Отстраняване на върха на нарастване на стъблото, за да се разклони растението. Най-често се прави чрез отчупване.

# 304

Отстраняване на върха на нарастване на стъблото, за да се разклони растението. Най-често се прави чрез отчупване.

Thanks.  bouquet

# 305
Здравейте!Моля за помощ!Имам едно цвете мисля че се казва Каменно.умира ми .Кажете какво да го правя?

# 306
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Здравейте!Моля за помощ!Имам едно цвете мисля че се казва Каменно.умира ми .Кажете какво да го правя?
Какво означава "умира"..?? Ако до сега ти е цъфтяло, сега е момента, в който то се приготвя за сън и трябва да го прибереш на тъмно и да не го поливаш цяла зима.На пролет ще го събудиш и присъдиш в нова саксия.
Ако няма нещо по-специално, което да ти притеснява, мисля, че цветето линее защото се подготвя за сън!!!

# 307
Какво означава "умира"..?? Ако до сега ти е цъфтяло, сега е момента, в който то се приготвя за сън и трябва да го прибереш на тъмно и да не го поливаш цяла зима.На пролет ще го събудиш и присъдиш в нова саксия.
Ако няма нещо по-специално, което да ти притеснява, мисля, че цветето линее защото се подготвя за сън!!!

Много благодаря!!!!  bouquetНа мен ми го подариха без никаква информация, и изобщо не знаех тази подробност.И си го държах на балкона.Наистина много благодаря!!!

# 308
Ако искаш, можеш и да си размножиш каменното цвете /глоксиния/. Просто отрежи или отчупи листа, ако все още има и ги сложи във вода докато образуват малки грудки. След това засади и след месец - месец и половина ще имаш младо растение.

# 309
Един въпрос, свързан с кълдъръмчетата. Когато прецъфтят сега, трябва ли да ги изкореня или може да ги поизрежа?
Събрала съм семенца от тях.

# 310
Кълдъръмчетата са едногодишни, така че просто събери семена и пролетта ги посади.

# 311
Кълдаръмчетата ще си поникнат сами от падналите семенца в почвата.

# 312
Кълдаръмчетата ще си поникнат сами от падналите семенца в почвата.

Значи, ще направя така...тази сегашната саксия ще я оставя, а на пролет в нова ще засадя събраните семенца Hug

# 313

Чудя се дали има начин и случвало ли се е някоя от вас да цъвти и през зимата розата???
[/quote]
Моята цъфна по нова година, но не знам защо. Дали защото я оставих в отоплявана стая newsm78 А пък беше в ъгъл, до който не достига много светлина Rolling Eyes

# 314
Кълдъръмчетата са едногодишни, така че просто събери семена и пролетта ги посади.
Така е, но миналата година си направих експеримент. Оставих едно коренче на остъклената тераса и то презимува успешно. Дори започна да цъфти преди другите да са поникнали Laughing

Общи условия

Активация на акаунт