Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 220
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 2 190
Birdie, къде точно видяхте ´´ просташки език, изрази, речник´´  newsm78
 А относно ´´това, колко е дълбоко дъното на Българската душевна мизерия.´´ - това вече е просташко от ваша страна  Naughty
Не виждам  мизерници в темата,пък и вие май сте далеч от българската действителност  newsm78
Темата е за да се насърчават добрите ваксинационни практики. И как на практика да става това на Бг почва. Само за това.
Не е за "обсъждания" в Бг стил- "крадат ни", "мамят ни", "децата ни..." и т.н. паранои плод на порочното Ви (НИ) социално обкръжение, манталитет, условия на живот. За тези последните, ваксините не са Ви (НИ) виновни.

Затова, не измествайте темата моля.
Темата не е за свободни разсъждения, а конкретна, ясна, и без двусмислия.

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 13:54 от Birdie

# 2 191
 Birdie , съжалявам,че се заформи конфликтен диалог,защото не това ми е била първоначалната цел  Peace
Основната причина да пиша ,беше вашето недвусмислено размахване на пръст и опитите ви да сплашвате и разгонвате инакомислещите ,дръзнали да се обадят във вашата тема !
Ще подмина коментара за социалното ми обкръжение- къде ли сме се засичали по близо 6 000те километра ,които ни делят ,та да ми познавате средата  Mr. Green
И само ще допълня , с което слагам точка от моя страна-това е форум,в който всеки може да изрази мнението си.И ако не ви харесва  да има противни на вашето мнения-намерете си място в пространството,където да си отговаряте на въпроси, и да не допускате противници на ваксините да ви разводняват темата !

Спокойна нощ ви желая   bouquet

# 2 192
Birdie , съжалявам,че се заформи конфликтен диалог,защото не това ми е била първоначалната цел  Peace
Основната причина да пиша ,беше вашето недвусмислено размахване на пръст и опитите ви да сплашвате и разгонвате инакомислещите ,дръзнали да се обадят във вашата тема !
Ще подмина коментара за социалното ми обкръжение- къде ли сме се засичали по близо 6 000те километра ,които ни делят ,та да ми познавате средата  Mr. Green
И само ще допълня , с което слагам точка от моя страна-това е форум,в който всеки може да изрази мнението си.И ако не ви харесва  да има противни на вашето мнения-намерете си място в пространството,където да си отговаряте на въпроси, и да не допускате противници на ваксините да ви разводняват темата !

Спокойна нощ ви желая   bouquet

Темата НЕ е за "инакомислещи". Темата е "ЗА" ваксинациите, и как да си ваксинираме добре и правилно децата.
Това е темата.
Диалог и обсъждания са приветствани в рамките на темата "Как да си ваксинираме децата добре, правилно."

# 2 193
Темата НЕ е за "инакомислещи". Темата е "ЗА" ваксинациите, и как да си ваксинираме добре и правилно децата.
Това е темата.
Диалог и обсъждания са приветствани в рамките на темата "Как да си ваксинираме децата добре, правилно."

Темата е "Ваксини и Ваксинационни Програми", което никак не изключва коментирането на въпроси от всякакво естество, свързани с ваксините.

Целта не е да се влиза в конфликт, а да се покаже и другата страна. Колкото и да не Ви харесва.
Иначе, във Ваш стил, спокойно бих нарекла израза "Как да си ваксинираме децата добре, правилно" нонсенс...
Ваксините не биха могли да направят децата ни по-здрави.

# 2 194
Всеки трябва да знае,че една ваксина колкото и модерна да е тя и колкото и правилно да е сложена може да даде странична реакция с тежки последствия за цял живот.Това не трябва да се крие и всеки,който желае да ваксинира трябва да е готов за такава реакция.
Ваксините са стока както всяко друго лекарство и трябва да се изтьргува при лекарите.Това е ясно на всеки предполагам.
Превенцията е второстепенната роля на ваксината в очите на производителя.

Всеки родител ваксиниращ децата си трябва да иска пьлна информация от лекаря,който ще слага ваксината вкл. и всички вьзможни странични реакции.Ако лекарят е некомпетентен или няма желание да го направи подлага на риск детето ви.

Актуалните практики за най новите ваксини може да се видят от европейските имунизационни календари.
Правилна практика няма,защото ежегодно се мени.
Календарите се менят според бюджета на страната и нямат нищо общо с "правилност".

# 2 195

Не пожелавам никому детето му да се разболее от хепатит Б, например! Ваксината е доказано добра, от десетилетия, в световен мащаб! Или и хепатитът се лекува с хомеопатия?!

Съгласна съм, че много от ваксините не са най-добрият вариант за децата ни (БЦЖ, напр.), но при положение, че има НАИСТИНА добри продукти, които действат ... да отричате всичко, на всяка цена - това НЕ разбирам!

Birdie, sorry за офф-а, ама се афектирах много ...

# 2 196
До Мишолина Simple Smile и другите,които се дразнят от спамьрите в тази тема-онези бледни сьщества,които от време на време допьлзяват от алтернативния и прогонват Birdie-не се хабете да спорите с тях,а просто натискайте "Информирай модератор" за всеки постинг,който е чист спам и провокация и предупреждавайте модераторите.Те бьрзичко се отзовават с чесьна и крьста и изгонват вампирите в алтернативния,където им е мястото.
 smile3540 afwitch

Благодаря на Birdie,че все още пише тук и отговаря на вьпросите ни!

# 2 197
До Мишолина Simple Smile и другите,които се дразнят от спамьрите в тази тема-онези бледни сьщества,които от време на време допьлзяват от алтернативния и прогонват Birdie-не се хабете да спорите с тях,а просто натискайте "Информирай модератор" за всеки постинг,който е чист спам и провокация и предупреждавайте модераторите.Те бьрзичко се отзовават с чесьна и крьста и изгонват вампирите в алтернативния,където им е мястото.
 smile3540 afwitch

Благодаря на Birdie,че все още пише тук и отговаря на вьпросите ни!

Като например горният постинг е чист спам на баннат потребител. spam2

# 2 198
  • София
Първо искам да почертая, че не съм противник на ваксините или по-скоро не бях, но това което се случи с детенцето ми много ме притесни.
Не съм сигурна, че е от ваксината и за това искам да си задам въпроса тук.
Та, случеят е следния: На 26.05.2009 г. на дъщеря ми й постовят Приорикс. На 19.07.2009 г. получи обрив по лицето и врътлето / няколко пъпчици, които наподобяваха ухапване от комар/. На 22.07.2009 г.през нощта вдигна температура 40 градеса , която продължи пет дни, като постепенно личицето, врътлето , гръбчето и коремчето и стъпалата се покриха с жесток обрив.Успоредно с това имаше и разстойство. Отказваше да се храни и следователно се обезводни. На 27.07.2009 г. и поставиха орбазон и изписаха ериус. С ериус продължих до онзи ден- 12.08. 2009г. Днес сутринта се събуди със обрив по лицето и ръчичките наподобяващ ухапване от комар. Късния следобяд забелязах, че пъпките се увеличават и се появяват и по крачетата, веднага й дадох ериус и я заведох на лекар. Каза ми, че е алергия към нещо, което е яла.
Та въпросът ми е имали и други такива случаи след тази ваксина? И възможно ли е това да се получи,вледсвие от тази ваксина?

# 2 199

Не пожелавам никому детето му да се разболее от хепатит Б, например! Ваксината е доказано добра, от десетилетия, в световен мащаб! Или и хепатитът се лекува с хомеопатия?!

Съгласна съм, че много от ваксините не са най-добрият вариант за децата ни (БЦЖ, напр.), но при положение, че има НАИСТИНА добри продукти, които действат ... да отричате всичко, на всяка цена - това НЕ разбирам!

Birdie, sorry за офф-а, ама се афектирах много ...

Твърдението, че е много добра и доказана от десетилетия, на какво се базира?
Какво знаеш за хепатита като заболяване, и какво за ваксината?
Точно тази е от най-тежките васкини, безусловно ненужна и много опасна, особено поставена в първите 48ч. след раждането.

Моля да дадеш определение за "добри продукти, които действат".

# 2 200
И възможно ли е това да се получи,вледсвие от тази ваксина?

Не само че е възможно, ами е доста вероятно. Алармирайте личния си лекар да подаде данни към РИОКОЗ.
Много от случаите на постваксинална реакция не се докладват под предлог, че детето има алергия към нещо. Особено ако реакцията както при вас, е след около месец.
Следващата игла може да е опасна за детенцето!

# 2 201
И възможно ли е това да се получи,вледсвие от тази ваксина?

Не само че е възможно, ами е доста вероятно. Алармирайте личния си лекар да подаде данни към РИОКОЗ.
Много от случаите на постваксинална реакция не се докладват под предлог, че детето има алергия към нещо. Особено ако реакцията както при вас, е след около месец.
Следващата игла може да е опасна за детенцето!

Не пишете глупости.
Не пишете по теми,от които не разбирате.
Изобщо не пишете тук, ако няма какво да попитате.

Това не са теми за общи съчинения.

# 2 202
  • София
Birdie, моля за Вашето мнение. Много съм притеснена и объркана.

# 2 203
Birdie, моля за Вашето мнение. Много съм притеснена и объркана.
Това са почти два месеца след ваксинацията и по изява и по ход нямат нищо общо с постваксинална реакция.
Може би обрива и температурата са две различни състояния.

От вида на обрива се прави извод.
Оставете ваксинационните паранои и потърсете добър педиатър да Ви упъти и да види от близо на какво може да се дължи обрива.

# 2 204
Това са почти два месеца след ваксинацията и по изява и по ход нямат нищо общо с постваксинална реакция.
Може би обрива и температурата са две различни състояния.

От вида на обрива се прави извод.
Оставете ваксинационните паранои и потърсете добър педиатър да Ви упъти и да види от близо на какво може да се дължи обрива.
Два месеца от кое, Birdie, детето има проблем от 19.07 (по-малко от месец), как го изчислихте? И е на Ериус до онзи ден - спират го и обривт ескалира!

Цитат
На 26.05.2009 г. на дъщеря ми й постовят Приорикс. На 19.07.2009 г. получи обрив.. . На 22.07.2009 г.през нощта вдигна температура 40 градеса.
.. . С ериус продължих до онзи ден- 12.08. 2009г.
Цитат
Изобщо не пишете тук, ако няма какво да попитате.
Аз бих попитала поне колко е голямо детето, какво ново е въведено, което да се подозира като причинител...

Твърде сте категоричен, без да познавате случая.
Дали не рискувате с подобни съвети?

Общи условия

Активация на акаунт