СЕПТЕМВРИЙЧЕТА без зъбки, никнат вече като гъбки

• 15 214
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен!
Честито на новите майчета,да са им живи и здрави бебчовците и много да ги слушкат!
За водата-аз давам само след хранене да си изплакне устичката,това е важно срещу млечницата! Peace
Ние днес за първи път излезнахме навън,много съм щастлива,бебчо спинка през цялото време!Като чета какво правят бебоците на Денис и Ирини и нашият прави абсолютно същото,освен всичко друго заспива почти веднага щом го гушна и го сложа върху гърдите си!
За пъпчето-нашето вече падна,имаше само малко кървави корички,които отстранявах по веднъж на ден със спирт и днес вече всичко изглежда чудесно Grinning
Някой от вас да има някаква депресийка newsm78Като се сетя за раждането и емоциите и сълзите ми сами потичат??? Embarassed

# 151
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА АЕТЕРА, ДИМАН И БЕБЕ 06!!!
МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ВАС И ВАШИТЕ БЕБКОВЦИ!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!
   bouquet

На мен вчера много ми се пиеше сок от ананас, но нямаше никакъв отрицателен ефект. Но по принцип от няколко дни насам коремчето ми непрекъснато е стегнато както при Тонита и аз спрях вече да му обръщам внимание. Бебко също е много активен, но като че ли вече му свикнах.
Не знам дали е правилно това предизвикване на раждането с храна. Все пак бебко когато стане готов за света на вън той сам ще нададе зор да излиза. А ако не иска - докторите ще го извадят.

# 152
Честит син Кристиян на мама Илияна и гордия тати! Да сте живи и здрави всички! На мама бързо възстановяване!  smile3525

Денис, благодаря за комплиментите и информацията за млечницата! Аз си мислех, че съм организиран човек, но ти си направо образец!!! Разказите ти създават впечатление, че винаги сте били трима вкъщи.  newsm51

Да отговоря на някои зададени вече въпроси. Качих 14 кг по време на бременността си. От болницата излязох - минус 4,5 кг. Нямам кантар в къщи и не ми е нужен. С кърменето матката ще се прибере. Не очаквам да смъкна останалите 9,5 кг за нула време! В болницата идва една кинези-терапевтка, показа ни разни упражнения и каза, че ние - нормално родилите, можем да правим коремни преси след първия месец.

Кърмим се със Сашко. Единственият страх на който се поддадох беше потенциален мастит, че сестра ми много страда навремето. Започнаха да се оформят малки бучици в гърдите ми в деня на изписването, но с топли компреси, масажи и живата ми помпичка - Сашко, мисля, че нещата са под контрол. Не мога да цедя много, че май съм още с коластра. Днес като се изкъпах сутринта усетих, че нещо ми капе по корема - едната гърда преливаше. Сигурно скоро ще ми дойде същинското мляко. Между другото за момичетата решили да кърмят, ако млякото ви не стига на хлапетата, има един много прост трик - купувате си от аптеката ампулка Окситоцин и и си капвате по една-две капки във всяка ноздра при нужда. Това научих от две акушерки. Не съм го пробвала, но ампулката ми е в пълна бойна готовност, ако папото започне да не стига. Решила съм да го храня на поискване и даже нощем се будя периодично в очакване да заплаче от глад, а той изкарва 5 часа без да се сети за ядене и накрая не издържам и го будя да хапне.

Моята майка е безценна и е с мен в тази ранна фаза от живота на Сашко. Не се грижа за домакинството. Аз храня Сашко, а тя мен - нещо от рода на: който си има дете да си го гледа  smile3503

# 153
  • Русе
АЗ СЪМ ЩЪРКЕЛ ДНЕС И БЪРЗАМ ДА СПОДЕЛЯ:
[size=14pt]Tonitta ИМА БЕБЕ!!!!!!!!!!!
ДНЕС В 16.35ч РОДИ МОМИЧЕ-НИКОЛ........3300КГ И 50СМ С ДЪЛГА ЧЕРНА КОСА.НОРМАЛНО РАЖДАНЕ С ЕПИЗОТОМИЯ.........И БЕЗ УПОЙКА.
И МАМА И БЕБКА СА ДОБРЕ.
[/size
]

# 154
  • Sofia
Здравейте момичета  bouquet Благодаря ви за поздравите  bouquet

Ние с Марти сме вече в къщи. Раждането беше интересно, имам да разказвам доста, но сега се готвиме за вечерно къпане и почивка. Като имам време скоро ще пиша..

И честито на всички нови майчета  bouquet

# 155
  • София
Честито бебче и на мама Тонита, да й е жива и здрава   bouquet

Денис, абсолютно съм съгласна с теб и мисля по същия начин. Имах пред вид това, че след раждането аз се чувствах страшно изтощена, недоспала и нямах сили за нищо. Вярно е че имахме разни проблеми с кърменето в началото и се кърмихме по около час поне, после аз се цядях (това смятам да го пропусна сега ако няма нужда) още около 30 - 40 мин поне, малко да се отпусна, разходка и всичко наново. Не защото имахме режим или спазвахме някъкъв график или нещо подобно, въобще бяхме и сме си на поискване за всичко, аз просто нямах сили за повече. Сигурно съм го давала по - лежерната  newsm78 , но това беше при мен преди. Сега се надявам да не е така  Peace

# 156
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО НА МАМА ТОНИТА!!!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА ПРИНЦЕСА НИКОЛ, ДА РАСТЕ КРАСИВА, УМНА И ЩАСТЛИВА И ДА НОСИ САМО РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!!!

baloni  baloni  baloni

# 157
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА ТОНИТА!!!
ДА Й Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!
  bouquet

# 158
  • Munich
Честито на мама диман, мама тонита и мама бебо06 и на таткото-щъркел Simple Smile Нека растат дечицата ви здрави, обичани и с много късмет!!!
Мами две в едно, оставаме май скоро малцинство... При мен само контракции от време на време. Днес направихме пак една разходка до една хижа, да видим, може пък да има ефект... Но аз не бързам, когато реши да излезе малкият човек, тогава
Мила catnadeen, много съжалявам за лошия късмет и съм потресена от безсърдечието на персонала. С уговорка или не, на мен сърцето ми би се късало да гледам как човек се мъчи и да знам, че мога да помогна и да не си мръдна пръста... Дано оттук нататък всичко да върви добре, лошото все някога има край. Да ти е жива и здрава малката Мария!
ирини, браво за бързото наддаване! Ако мога да кърмя и аз смятам да я карам по тази схема, на поискване и без водичка.

# 159
ЧЕСТИТИ БЕБКОВЦИ НА ДИМАН, БЕБО06 И НА ТОНИТА!!! ДА СА МНОГО ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ. НА СЕМЕЙСТВАТА ВИ ПОЖЕЛАВАМ МНОГО РАДОСТИ С МАЛКИТЕ ЧОВЕЧЕТА!

Катнадийн, направо съм потресена от историята на раждането ти. И понеже знам каква беше нагласата ти - съм наясно, че на100% е било тежко - и в морален, и във физически аспект. Наситина това е зад гърба ти и по-неприятното е, че малката сладкишка има проблем, с който съм убедена, че ще се преборите. Пожеланието ми е да стане по-скоро отколкото се надяваш!!! А още по-сърдечнот оми пожелание е с тежките си раждания да си заплатила огромния късмет на децата си!!! Прегръщам те и ВЯРВАМ!  Hug
Ави, браво мацка. Чудесно се справяш с малкия ти мъж /който е много сладък!!!/. Чудесно е и, че си обгрижван аот близки същества докато тази си функция поеме пълноценно щастливия татко. Хайд емалко да порасне Сашко и да си побръмчаваме из квартала ни заедно  Whistling
За нашият режим - ами...  Embarassed май нямаме такъв. Изчитайки предварително литература по въпроса с адаптацията на бебчо към околния свят, и на мама - в ролята й на такава, предварително си създадох нагласата, че първите седмици трябва съвсем лежерно да го раздавам - без напрежение, без следване на чужди съвети, без спазване на часове. Служим на нуждите на малкия човек, който си има нужда да похапва горе долу на 2-3 часа, има нужда да поразгледа света и да си пообщува с нас активно около 1 час на ден, има нужда да поплаче, разработвайки си гласчето около 30тина минути на ден. През останалото време спинка леко или дълбоко, пъшка и издава разни други звуци  Simple Smile  Mr. Green Единственото относително твърдо нещо е банята - в 20.30, но ето вече 1.30 минути Спаси не се буди и не може да бъде събуден - та току виж днес се размине и с плуването...  Thinking
Моите дни противно на очакванията ми са доста разнообразни. Днес например, бяхме на кафе навън, на гости и обяд при едната баба + дъъъълга разходка и тнака ни се събраха около 5-6 часа извън дома. Но нощите - виж те са ми доста еднакви и засега - не много приятни, защото се чувствам сумнамбул... След някоя и друга седмица ще се опитам да въведа някакъв ред по отношение нощното хранене. Ако мога да пропусна това към 3 часа ще съм напълно щастлива.
Спи ми се много, но няма смисъл да лягам, защото по законите на Мърфи щом се унеса Спаси ще се събуди.
Весито, добре завърнала се с малкия Мартин!!!   bouquet

Последна редакция: сб, 16 сеп 2006, 22:24 от irinii

# 160
Здравейте момичета
Честито на мама Бебо 6, на тати щъркел и на Тонита  Hug Желая ви много радост, щастие и да ви растят дечицата здрави и умнички

Аз за организирането след раждането не знам как ще стане но ще трябва да се справяме някак няма начин Важното е да са ми живи и здрави дечицата пък аз ще си гледам

Днес си купих страхотен плот за повиване в жълтичко Остана ми само стерелизатор, бебефон, каничка за вода и кош за дрешките и нещо за пъпчето. И да доизгладя 1ironing и изчистя newsm28 newsm79 newsm75

Имам контракцийки но нищо друго Ще го видим малкото в понеделник и тогава ще уточним дата на секциото

Утре ме чака тежък ден с едно детско парти но няма начин Нали малката ще и е забавно

Ириини стискай зъбки с нощното хранене Той Спаси ще си покаже до кога има нужда и тогава мама ще си поспива
Желая ви лека и приятна вечер

# 161
  • В света на мечтите
Изключително ми е приятно да вляза в ролята на щъркелче:
Тази вечер в 20,40 ч е изплакал за първи път малкият Светослав на мама Ive1ina - 3000 гр 50 см
Раждането е минало бързо - болките а й започнали в 17,30, но повече подробности от щастливта мама като се пребере!

Желая на малкото мъжле да бъде много щастлив, голям късметлия и да радва мама и тати, а те все повече да се обичат и да го даряват с много любов и него!

ЧЕСТИТИ РОЖБИЧКИ НА БЕБО 06 И ТОНИТА!

# 162
Честито на Ivelina,tonita,bebo 06 и diman да са им живи и здрави бебоците и много радост вкъщи да им носят!
Vesito добре дошла,чакаме разказа ти!

# 163
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ И ОТ МЕН НА ИВЕЛИНА!!!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЦИ ДНЕС!!!
ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ВЯРА, НАДЕЖДА И ЛЮБОВ!!!

Днес ме е обхванало едно безсъние............ от 3.30 часа не мога да заспя и след продължително въртене в леглото към 5.30 часа реших да стана и да си посвърша някои неща.

Приятен и слънчев ден от мен на всички!!!

# 164
ЧЕСТИТО ИВЕЛИНЧЕ. ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ СВЕТОСЛАВ. ДА Е ЛЪЧЕЗАРЕН И УСМИХНАТ КАТО ТЕБ И ГОЛЯМ КЪСМЕТЛИЯ! нА ТЕБ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И ТЕ ОЧАКВАНЕ С РАЗКАЗЧЕ!
Десси и аз бях станала една ранобудка преди да родя... 2 дни преди това бях спала съвсем малко и когато дойде време да напъвам ужасно съжалих, че не съм събирала сили - бях много изморена... Дори да не ти се спи си полежавай повечко и не работи много, за да се справиш по-лесно от мен, когато ти дойде времето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт