Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какъв е процентът на жените, които не са имали никакви проблеми с зачеването, бременността и раждането?
Какви са обичайните проблеми, с които жените се сблъскват по време на бременност и раждане?
Какви са някои от успешните и безпроблемни преживявания на жените по време на бременност и раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какъв е процентът на жените, които не са имали никакви проблеми с зачеването, бременността и раждането?
От дискусиите във форума става ясно, че има разнообразие в опита на жените. Въпреки това, много от тях споделят, че не са имали проблеми с зачеването, бременността и раждането. Това включва случаи на леки бременности, нормални раждания и планирани зачевания. Въпреки индивидуалните различия, мнозинството от участниците се явяват като примери за успешни и безпроблемни бременност и раждане.
-
Какви са обичайните проблеми, с които жените се сблъскват по време на бременност и раждане?
Въпреки че опитът на жените варира, някои често срещани проблеми включват тежка бременност, контракции, прееклампсия, преждевременно раждане, спешно цезарово сечение, проблеми с плацентата, анемия, гестационен диабет и други усложнения. Въпреки тези предизвикателства повечето жени успяват да ги преодолеят и да имат положителни раждания.
-
Какви са някои от успешните и безпроблемни преживявания на жените по време на бременност и раждане?
Повечето участници съобщават за успешни и безпроблемни преживявания по време на бременност и раждане. Тези включват случаи на леки бременности, нормални раждания, планирани зачевания, липса на физически неразположения, лесни раждания и възстановяване без усложнения след раждането. Въпреки индивидуалните различия, мнозинството от участниците могат да служат като примери за успешни и безпроблемни преживявания по време на бременност и раждане.

-5 години го чакаме! Много се надявам да нямаме такъв проблем,ако решим да имаме второ детенце 
. Всичко правех заради бебето, ако не си поддържах нивата ниски постоянно, можех да й невредя, да се роди с диабет или да го развие по-късно, да има проблеми със сърцето, белите дробове и още куп неща. Освен стреса от липсата на храната, която ужасно много исках, лекарката, която следеше бременността ми започна да се държи ужасно, преглеждаше ме на ужасен УЗ, държанието й беше под всякаква критика. В началото на бременността ме прие за пациентка, въпреки кръвната захар, както каза тя и отношението й беше прекрасно, но когато нещата се задълбочиха и тя като че ли правеше всичко възможно за да се махна от нея. Така че аз го направих, в 35 г.с. си търсих нов доктор, Прегледах Форума за доктори във всички АГ болници и попаднах на името на Божидар Ташкав от Св. София. Изтърсихме му се на вратата на кабинета с мъжа ми, без никаква уговорка, без предварителен тел. разговор. Човека ни изслуша и ме прие за пациентка. Родих при него в 37гс., Анна тежеше едва 3,045кг., предвид очакваните размери, това ми се стори много малко. Единственият проблем при нея бяха повишените левкоцити към 40, биеха й антибиотик 7 дни и тя бързо се оправи
,а ме заплашваха със секцио,защото съм била тясна
)
.