Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 248
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 3 405
мусака с пуешки гърди и тиквички


150гр. пушени пуешки гърди (Никас)
3-4 тиквички
1 глава лук
2 скилидки чесън.

Всичко се нарязва на кубчета и се слага в тавичка, заедно с малко сол, копър и др. подходящи подправки на вкус. Пече се до омекване на зеленчуците. Залива се с едно яйце и кофичка кисело мляко 0.1% масленост, допича се.

пуешките гърди могат да се заместят с друго подходящо месо, което сваряваме предварително


може да се добави кисело мляко с копър и чесън при сервиране

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 12:37 от Анджелина

# 166
  • Мнения: 4 175
Кюфтета фрикасе ( дозата е голяма и стига за 4 дена П режим)

1 кг. телешка кайма
4 яйца+ още1 яйце( цяло за соса)
1 кофичка кисело мляко от 1%
Подправки- сол, черен пипер, чубрица, магданоз

Отделят се белтъци от желтъци на всички яйца.
Омесват се кютета от каймата, подправките, сол и БЕЛТЪЦИТЕ.
Сваряват се.

После кюфтетата се изваждат в чиния.

В отделна тенджера разбивате ЖЕЛТЪЦИТЕ+ едното яйце с киселото мляко. Слагате тенджерата на умерено силен котлон и започвате МНОГО ВНИМАТЕЛНИ да сипвате от горещата вода, в моято са врели кюфтетата. Сипвате и бъркате без да спирате. Идеята е цялата течност да отиде в тенджерата с желтъците. Бъркате и варите, докато соса се сгъсти. Т.е. правите варена застройка.
Става много вкусно и е диетично. Това е.


Може към яйцата и киселото мляко да прибавите 1л. царевично нишесте за сгъстяване.

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 14:41 от Mamica

# 167
  • Мнения: 4 175
Миш-маш без сирене( 3-4 порции)

2 глави лук
5 чушки (с печени чушки още по-добре)
7-8 домата
чесън, подправки, сол
4 чйца

Всичко се задушава в тиган с 1л. вода на захлупен тиган за около 10 мин.
После се отхлупва тигана и се чака да се изпари течноста от водата и зеленчуците.
Накрая се прибавят яйцата.

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 13:08 от Mamica

# 168
  • София
  • Мнения: 3 784
Рибен пай по Дюкански
Продукти:
1-2 консерви риба тон в собствен сос
2-3 яйца
100-150г овес, трици
домати млени (без захар)
300 г кисело мляко 0,1%
черен пипер
сол на вкус
сода за хляб, може и бакпулвер

Всички продукти се омесват добре до получаване на гладко кексово тесто.
Изсипва се в кексова форма и се пече докато хване коричка.


Рецептата става и за 2-та режима- и ударен, и смесен.
Много е вкусно.
Особено ако се консумира с добре охладено айрянче! Peace

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 16:17 от Мишле_

# 169
  • Мнения: 1 241
Солено желирано мляко

Снимка
Снимка
Разрез

Продукти:

к.мляко-2 кофички
извара-400 гр
желатин-4-5 пак.
Всичко друго-по въображение
аз сложих:
пилешка шунка
варени яйца
чесън и подправки


Приготвяне:всичко се набърква в купа, прибавя се разтопен желатин и се слага вхладилника

# 170
  • Мнения: 615
Една рецепта и от мен

1 пушена скумрия
1/2 глава  лук
2 броя сварени яйца
1/4 връзка копър

Скумрията се обезкостява и се почиства от кожата.
• Получените филета се нарязват на кубчета и се поставят в купа.
• Добавят се нарязаните  лук и копър.
• Украсява се с настърганите яйца.

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 1 448
                                                             Сочно кюфте

1/2 кг. телешка кайма
2-3 яйца
150-200гр. извара (може и без нея)
2/3 чаена чаша прясно мляко+1/2 пакетче бакпулвер
2с.л. овесени трици
2с.л. пщенични трици
кимион,чубрица и черен пипер на вкус
Всичко се обърква добре, слага в йена глаз или друг подходящ съд без мазнина. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около половин час (не засичах точно, вие ще разберете кога е готово).

Последна редакция: пт, 02 ное 2007, 23:40 от HubaBuba

# 172
  • Мнения: 129
Пиле с моркови и гъби


Съставки

2 пилета
350 гр моркови
250 гр гъби
250 гр масло
150 гр домати
10 ск. чесън стар
15 бр. черен пипер на зърна
350 гр кашкавал



Приготвяне

1.Сварете пилетата с морковите, черния пипер на зърна и сол в тенджера под налягане
2.След около 20-30 мин. са готови, извадете ги и ги обезкостете
3.Наредете в тава морковите, нарязани на ситно, гъбите, предварително сварени и нарязани
4.Добавете чесъна, също нарязан и залейте с два черпака от бульона
5.Нарежете маслото на филийки върху зеленчука и поръсете с малко черен пипер
6.Наредете пилешкото и настържете кашкавала
7.Запечете ястието във фурна около 15-20 мин. до зачервяване.

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 14:34 от nasidy

# 173
  • София
  • Мнения: 2 246
Кисело мляко с трици - десерт

Половин кофичка мляко + 3 с.л. трици се забъркват. Отделно в чаша с 1 пръст топла вода се слага съвсем малко какао, ванилия и канела + подсладител. Смесва с триците и млякото и се изчкават 30 мин. Става....УЖАСНО вкусно!  Crazy

Подходящо е за всички фази. Помнете, че не трябва да се хапват повече от 3 с. л. трици на ден.

# 174
  • София
  • Мнения: 3 784
"Желязна" салата

Продукти:
спанак
1-2 домата
пресен лук
обезмаслено сирене
риба тон или друга риба
дресинг от 1 к.л. олио/зехтин + оцет+ 1 с.л. обезмаслено кисело мляко +дафинов лист+ малко горчица+черен пипер+сол на вкус
 
Спанака се накъсва. Добавят се нарязаните домати, сирене на кубчета и лук. Залива се с дресинга и отгоре се слага рибата!
Страшно вкусна и много витаминозна салата!

# 175
  • Мнения: 615
Пилешки дробчета с розмарин

500 гр. пилешки доробчета
7-8 скалидки чесън
сол диетична
1 чаена чаша прясно мляко 0,5 %

Дробчетата се измиват и се слагат в тавичката в която ще се пекат, поръсват се със сол на вкус. Скалидките чесън се нарязват на филийки и се слагат върху дборчетата, прясното мляко се изсипва върху тях, подпровя се с розмарин на вкус. Всичко се пече на около 200-220 градуса за може би 30 мин.

# 176
  • Мнения: 129

ТОРТА


Блат:

3.с.л овесени трици ( ако имаш пшенични, сложи 2 овесени и 1 пшенични)
3 лъжички извара
1 яйце
1/2 бакпулвер
2 лъжици мляко
1 с.л подсладител

Първо размесваш триците с изварата, после добавяш вече разбитото яйце, млякото, подсладителя и накрая бакпулвера. Аз си запекох блата в удобен тефлонов тиган, защото нямам подходяща незалепваща тавичка, за да го изпека във фурната.Но на котлона в тигана стана бързо и се получи много добре.
та печеш от двете страни и оставяш да изстине в чиния и вече леко като се охлади го заливаш с кафе и го оставяш кафето да попие, като не го забивам директно, а го оставям да се напои отдолу нагоре.

Това е всичко за един блат, аз лично си я направих с два, но това вече е по желание.

Крема представлява следното - останалата извара и кис.мляко ги разбърках в случая с Степче Малина, сложих желатин и разположих половината смес между двата блата и после и отгоре.Сега като се замисля за да сатне акто тирамуси, може вместо степчето в кис.мл и изварата да се сложи нес кафе и подсладител.Друг вариант е да се направи с различни есенции за аромат, ванилия на прах и подобни.Вече това си зависи от вкуса на човек следващия път сигурно ще се опитам да я направя ванилия.Иначе сегашния ми опит кръстих "Плодово" ( големи кавички) тирамису. ( като казвам останалото имам предвид останалото от използваното за блатовете; т.е. за цялата торта ти трябват 200 гр. извара на Дядо Либен и 1 кофичка мляко. )

# 177
  • Мнения: 469
                                                 Руло
Размесват се добре 3 жълтъка с 200 гр. извара, прибавя се около 1/2 кг. бланширан спанак и изстискан добре от водата . След като се смесят добре тези продукти се добавят разбити на сняг 3-те белтъка, като се разбърква много внимателно, за да не спаднат. Подправки - малко сол, черен пипер, джоджен.
Сместа се разстила върху хартия за печене и се пече до леко зачервяване. След това се намазва леко с Exquisa и се навива на руло.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:32 от iskrica_nadejda

# 178
  • Мнения: 469
Скумрия на фурна
1 риба се нарязва на филийки, залива се с 1/2 к. чаша вода и 1/2 к. ч. винен оцет, посолява се малко, пече се във фурната, докато изври течността, след това само на горен реотан се запича още малко.
Сервира се със сос от кисело мляко, горчица и копър.

# 179
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
ДРОБЧЕТА С ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

1 кг.дробчета.
1 голяма глава лук
2 моркова нарязани на ивички
150 гр доматен сок, или домати от буркан или салца
7 -8 от тези дългички лютички и киселки чушлета от туршия
сол
мащерка,
черен пипер
червен пипер

Всичко се нарязва и се слага в 1 тенджера с 2 чаши вода.Вари се около 30 мин или до сгъстяване на соса.
Да ви е сладко!

Общи условия

Активация на акаунт