Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се справят майките с грижите за деца с малка разлика във възрастта?
Как мога да се справя с грижите за децата, когато трябва да ги водя на лекар?
Как мога да организирам ежедневието си, за да отделя време за себе си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се справят майките с грижите за деца с малка разлика във възрастта?
Много майки споделят своите преживявания и съвети за грижа за деца с малка разлика във възрастта. Някои от тях предлагат да се установи рутина както за по-голямото дете, така и за бебето, като същевременно намират време само за себе си. Други майки са се научили да правят всичко с една ръка, докато държат детето си в другата. Освен това някои майки са намерили начини да имат повече свободно време, като например работа на половин ден или получаване на помощ от други хора през деня.
-
Как мога да се справя с грижите за децата, когато трябва да ги водя на лекар?
Майките предлагат различни начини за справяне с грижите за децата, когато трябва да ги водят на лекар. Някои предлагат да помолят някого с кола да ги закара до лекарския кабинет или да вземат такси, за да избегнат проблемите с две малки деца. Други предлагат да намерят детегледачка, която да ги пази в такива случаи, или оставете едно от децата с някого, докато водите другото на преглед.
-
Как мога да организирам ежедневието си, за да отделя време за себе си?
Майките предлагат различни стратегии за организиране на времето, за да намерят моменти само за себе си. Някои от тях споделят, че са успели да удължат почивките си на работа или са потърсили помощ от други през деня. Други предлагат включването в дейност, която им харесва и отделянето на поне 30 минути всеки ден за нея, тъй като това може да бъде приятно и полезно занимание.
-
Как да се справя с проблемите със съня при децата?
-
Как да се справя с чувството за вина и ревност, когато се грижа за децата?

. Разнасях ги и двамата /оттогава дясната ръка ми е много силна
.Но сега вече са в 1 режим и всичко е по лесно, и весело!Лошото е,че се изхабяваш от към нерви,от безсънние и умора.Не можеш да се израдваш на 2-рия бебок като при 1-вото.При нас бебока даде отражение при развитието на каката,и тя не говори все още.Започна да копира звуците на бебето,и сега си говорят на бебешки.И на мен понякога ми е идвало да скоча през балкона,но и ние сме на 4-ти ет.!Всичко това обаче отшумя,и сега определено е много весело в нас!Аз те съветвам да си вземеш 2-на количка,за да ти е по-лесно при излизането.За сега мога да ти пожелая само много търпение и да те поздравя с решението да имаш деца с малка разлика!

Малкият в една кошница, дето всъщност е бебешко столче за кола, долу на пода. Баткото в количката. Бутам баткото напред-назад, люлея бебето с крак, пея приспивна песничка, и понеже учех за приемен изпит (GRE) в университет, учебникът разтворен на краката ми и решавам наум задачи. Но не можех да не приспивам - освен че аз имах нужда от малко тишина и концентрирано време , и баткото пощуряваше.