Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 877
  • 294
  •   1
Отговори
# 285
Майчета,здравейте.Искам да питам нещо което може би не е за тук,но все пак ще питам.Има ли майки подавали документи за детски надбавки,знам че не са кой знае какви пари,но съм решила да подам документите.В момента ги попълвам та изкам да питам мойте 2 болнични спадат ли за брутен доход смятат ли се и тези суми .Ще се радвам ако някой ми отговори,може и на лични.Извинявам се че пиша  не точно по темата,но нали и това го правя за малкото беборанче.

# 286
  • Ботевград
ki4o22 трябват ти следните документи:
Служебна бележка от фирмата ти за предхождащите раждането 12 месеца - което включва и болничните ; - моята бележка например е от декември 2005 до ноември 2006
Трябва ти удостоверение от Общината, че не си омъжена, също така ти трябва и оригинала на акта за раждане и твоята лична карта!
Сумата в служебната бележка от фирмата не трябва да надвишава 200 лв. на човек, т.е. броите се ти и бебо - и стават 400 лв. брутен доход!
Ако си женена се брои и мъжът ти, сумата става 600 лв. за трима Ви и се смятат и неговите доходи!   bouquet
Ако не съм обяснила правилно питай пак!  Hug

# 287
  Здравейте,мамета HugИ днес се възползвахме от слънчевото време и си постояхме на терасата с бебунка-от другата седмица май го дават сняг да вали newsm78Редно е,празници идват Grinning
  Моята шушулка снощи пак повръща Cry-за да й следя количеството,което изяжда,започнах първо да се цедя и така да й давам кърма-ама със зор изцеждам 40-50мл. Cry,налага се да й давам и АМ-Фризолак-тя зяпа като гардже и чака за още;на тези дни уж трябва по 80-90 да хапва....Българския лактогенен чай така и не го намерих в 3-4 аптеки/нямах време за по-обстойни обиколки/,купих този на Хип,ще видим дали ще има ефект ThinkingСпоред педиатърката,повръщането може би се дължи на това,че много лакомо и бързо хапва бебка-започнах на няколко мл. да й дърпам шишето от устата-ако й го оставя,за 5 мин. ще е оправдала всичко Rolling EyesКаза ми,че ако повръщането е повече от 1-2 пъти дневно,да купя Фризовом и да й давам от него-мисля да изчакам все пак...Толкова съм се наплашила с това повръщане,че всеки пък изтръпвам като я храня SadНякой от вашите бебоци има ли подобен проблем?!?
  За пъпчиците-и София има тук-таме-като ги намажа с Бочко и изчезват Peace
   А относно спането-продължава да кърти цяла нощ-по 6 часа приблизително Crazy
   Още неща щях да пиша,ама...пусто,забравих newsm78
   Хайде,като се сетя,пак ще се включа-целувки на всички Heart Eyes

# 288
  • София
Софи Фризолака знам че запича. Защо не й даваш някое АМ с антирефлуксен ефект? И защо трябва да хапва по 80-90 мл. Моят мушморок е малко по-малък от твоята, но вече яде по 100-110 мл. и при това доста лакома та почти всеки път след хранене почва и да хълца. Голям зор. Иначе пак ни се появиха пъпчици по лицето с малко бяло връхче и отново сме намазани с Фуксин и сме като индианци. И да ви кажа - вчера дадох за пръв път Еспумизан и детенце 3 часа не спря да реве, носехме се постоянно, изпъваше крачета, абе въобще ужас. Вместо да помогнат тези капки като че ил му подуха повече коремчето и на следващото хранене не ги дадох и той беше определеон много по-спокоен през нощта. Проблемът е, че след като се наяде по 1 час и повече иска компания - я водичка, я биба, я говорене и след това заспива, а през нощта този ритуал е доста изтощителен.

Момичета от утре оставаме без помощта ан майка ми и малко ме е страх дали ще се справя.През деня както и да е, но нощно време... Направо незнам. То и сега сърцето ми спи, а от утре не ми се мисли. Само да ми е здрав всичко друго е без значение.

Ох исках още нещо да кажа, но направо ми изфиряса всичко newsm78 

# 289
и аз се присъединявам,макар и малко късно.на 23 ноем. родих моето съкровище преслав,3600,52 см,по нормален начин.не успявам да се наспя,камо ли да седна пред компа,затова така закъснях с радостната новина.

# 290
  Istar_83ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ ПРЕСЛАВ HugМНОГО ДА СЛУША,ДА ХАПВА И ДА ПЪЛНИ ПАМПИТЕ
  МОНИ,засега София не е запечена-пълни памперса по 3-4 пъти/понякога и повече/;не зная....ще я пробвам с тази кутия/тя и без това е на свършване.../,пък ако продължи така да повръща,ще сменя млякото...не вярвам да има непоносимост към Фризолака,защото от 6-7 хранения на ден,поне 4-5 минават без повръщане ThinkingА относно грамажа-давам й по 80-90,защото ме е страх,че от повече ще повърне-имам чувството,че няма мяра и не знае кога да спре-вашите бебоци сами ли изплюват биберона,или... newsm78Извинявам се за глупавия въпрос Blush,но сякаш само моето гардже не усеща кога е сито и кога-не Laughing

# 291
Здравейте момичета

Тези от вас които търсят чая "Лактогонно средство" защо не пробвате в дрогериите. Аз обиколих всички аптеки в Казанлък и навсякъде ме гледаха меко казано странно като питах за него.Бях се отчаяла защото си помислих че понеже сме по малък град и няма да го намеря...докато не влязох в една дрогерия. Оказа се че във всички добре заредени и държащи на себе си дрогерии го има, дори в едната им станах редовен клиент и продавачката много ми се кефи затова че държа на естесвеното хранене на бебо и правя всичко възможно за това.

Аз утре ще ходя до Ямбол да видя баща си и ще се наложи бебка две хранения да е на АМ, хич не ми се цеди че ми е голяма мъка

Днес при нас времето беше чудесно и ние си направихме една хубава разходка с бебе Мими.Е тя спа през цялото време но и на мама и се отрази добре.

Лека вечер на всички мами и бебешорчета.

Честито на всички които имат днес повод за празнуване.

Честито бебче на Istar_83

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 17:16 от Angeliha

# 292
  • София
Софи според мен щом не плюе биберона значи иска още ядене. Ние като се заситиме почваме да си играеме като с биба или направо го плюеме и стискаме устенца. А щом не се запича това е чудесно. А имам почти пълна кутия Фризолак и ако беше от София щях направо да ти я дам да я употребиш, защото на мен така ми стои. Не се притеснявай от повръщането - някои бебоци така правят.

# 293
  Благодаря ти за успокоението,Мони Hug Hug HugЩе пробвам тази вечер с по-голямо количество,да видим какво ще стане.... Praynig
  Щях да ви питам-вие пиете ли някакви витамини?!?По време на бременността ни имаше голям избор от плодове и зеленчуци,и си набавях витамини предимно от тях + фол.киселина;но сега,едно,че е зима и няма такова разнообразие,и второ-че кърменето налага някои ограничения в хапването;та се чудех,пиете ли нещо допълнително?!?

# 294

Общи условия

Активация на акаунт