Аутистичен спектър - обединена тема

• 147 718
  • 806
  •   1
Отговори
# 60
  • густо майна Филибето
Сънят на детенцето ми е ужасен Sad Вече почти 2 месеца така...Заспива в 1ч, след хленч. Буди се през нощта безброй пъти, будува...
Но пък има с какво да се похваля. Първият път беше за една картина на момченце, която е на стената в къщи - попита ме "Тази коя е?" newsm44 Отговорих - едно момченце. Тя : Спенс? (въпросителните са за ваше улеснение, иначе тона й е съвсем равен) Казвам - Не, момченце. Тя: "Дичо?" ..... Момченцето имаше шапка, каквато носят и Спенс и Дичо Simple Smile Не бях сигурна дали не е случайно, но се случи още няколко пъти за непознати лица от разни списания.  Може да ви се стори дребно, но това е първият й въпрос и аз съм много въодушевена. Simple Smile

Моето дете вече си има мечта.Невъзможна бих казала.Касае бъдещето му.Като ,че ли му дава някаква вътрешна сила и спокойствие.Ситуациите с обвиненията и нехаресването намаляха.Когато днес се опитах да му обясня,че често мечтите не се осъществяват ,се натъжи и даже заплака.Как да постъпя-да го оставя да вярва в една утопия или да го сваля на земята?Сърце не ми дава, в неговия свят всичко е възможно.

Гери, ти най-добре знаеш как. Аз  плаках заедно с голямата ми дъщеря, когато тя разбра, че няма Дядо Коледа (не от мен). Здравите деца също имат утопии, и плачат, като разберат , че са такива. Не разкривай на детето си цялата истина, остави му малка вратичка, през която да влиза да си помечтае, един ден може сам да я затвори.

# 61
  • София
juboznatelna толкова се радвам Hug Изчезвам на работа с  newsm44 пред очите ми! Хайде още успехи на всички!

# 62
Сънят на детенцето ми е ужасен

Като,че ли децата -аутисти не обичат да спят.Спомням си ,че Wolf беше споделил как синът му говорел -бягай сънчо-.И Рони така -ляга максимално късно и си навива часовник за ранно ставане въпреки,че много му се спи и е кисел.И той като малък плачеше нощем,но насън.С отворени очи  и ти не допускаш,че спи.Сега вече ми разказва,че сънува страшни неща ,но не помни какви.Сигурно и тогава е било така и затова не искат да лягат и се будят.С времето отминава.На практика не го е страх от почти нищо,но явно насън не е така......Радвам се ,че Наталия напредва,това е само началото.

# 63
Аз също се радвам за напредъка на дечицата, за това се и борим.

Относно сънят Гери също трудно заспива, късно, а сутрин трудно става през седмицата, не й е достатъчен. Също плаче, кисела, че не иска да ляга, става от леглото, иска да си облича дрехите и обувките.
При нас важи приказвата ".. бий ме мамо да лягам, бий ме сутрин да ставам". Това много ми тежи, че сънят й е непълноценен. Опитвам се да го направя пълноценен, но просто Герганка не ми помага в това отношение.

# 64
     И ние имахме проблеми със заспиването вечер но от половин година вече нямаме. Свързвам го с проведеното лечение в болницата и лекарствата, които пие. Вече е мнага спокоен, ляга в 21-22ч и спи до 10-11. Учебните часове са след обяд. Психиатрите имат термин за това будуване нощем, но като го потърся с гугълката, и тя ме цитира,  newsm78 вече втори път. Това ме шокира. Дечицата ви ще проговорят, ще станете приятели. Не се безпокойте. Желая ви лека вечер.

# 65
Ние пък почти никога не сме имали проблеми със съня( освен като е болна и сега след упойката за зъбките). Дори като малка трудно я будех да пишка нощем и ми е спала на гърне, но винаги ми е заспивала късно. Но сега покрай сестра и малко влизаме в ритъм 21.00- 21.30 най-късно сме по леглата. Обеден сън обаче няма от години. Confused

# 66
Здравейте!
Позволявам си да пиша в тази тема, защото считам че бих могла по някакъв начин да бъда полезна на вас и слънчицата ви. Скоро чух за детенце страдало от аутизъм, което благодарение на светлинна цветотерапия сега ходи в обикновено училище. Който желае подробности, моля да ми пише ЛС.
Успех, здраве и напредък Heart Eyes Hug

# 67
Относно съня, и ние имаме проблем, но вече не толкова голям. Когато спи на обяд в детската градина, у дома вечер заспива около 23.30-24ч. Независимо, че аз я слагам още в 21.30ч. Но не е ли спала на обяд, вечер заспива за около час. Нощно време вече не се буди от около година, най-накрая и аз малко да си почина. То сега пък бебо ме тормози hahaha
Миналата седмица водихме Мими на детската невроложка Вакрилова, май така се казваше. Embarassed Тя много ни обнадежди, каза, че Слава Богу, детето не е много зле. За първи път пием лекарства, но не виждам някак да и действат. Сега пие тиоридазин и невробекс. Ще ги пием цял месец по препоръка на лекарката и после започваме работа и с психолог. Вече ни даде нейните координати, но държи първо да измине този месец на лекарства. После спомена, че ще включим ноутропил (може и да не го изписвам правилно, но вие знаете за какво говоря), който стимулирал мозъчния център за говора. С говоренето можем да се похвалим, че се справяме добре, но граматиката и е ужасна. И упорито страни от децата, което адски ме натъжава... Cry

# 68
  • густо майна Филибето
Защо чак след месец? Чакат да се успокои с тиоридазина ли?
Дано при вас има ефект, защото Наталия ставаше отнесена и хленчеше, защото й се спеше повече. Изобщо не смятам повече някога да го използвам това нещо. Sad
Нашите безсъници си продължавят всяка вечер, кошмарно е. Sad Добре поне, че този път през деня е спокойна.
Вече ми отговаря на въпроса за името и възрастта, различава ги, но не отговаря, без да очаква да получи нещо.
Новото е, че обръща внимание на брат си и го закача от време на време по нейния си начин. Вече не щипе, не хапе хора, рядко прави това с дивана. Агресията намаля силно, самоагресия почти няма вече. Започна обаче да изпитва страх от тъмното.

# 69
  • София
Страха от тъмното според мен е добър показател.Колкото повече разбира -толкова по дабре започва да осъзнава заобикалящия я свят.
Чета тук за нощни будувания при деца с аутизъм-неща които не сме изпитвали.Не съм имала нощни будувания с моето дете с аутизъм.Но много нощи не сме спали покрай страховете на каката.И знаете ли как се успокои детето-леене на куршум.Смейте се,но това помогна.

# 70
     Катина, аз не ви се смея. Ние също минахме преди години през 5 айтоски бабички, имахме полза, но от коя бабичка не мога да кажа. Даже известно време Кирил носеше една муска зашита в джобчето на блузката си. Ляха му куршум, восък.
     М&D, разкажи малко по-обстоятелствено за цветотерапията. В Русе ли се провежда и къде по-точно?

# 71
  • sofia

И знаете ли как се успокои детето-леене на куршум.Смейте се,но това помогна.

Аз също не ти се смея, но на Алекс това не му помогна, макар, че правихме процедурата няколко пъти. Просто в един момент като стана на 2г. започна да спи като хората. Има и изключения, но те не са вече толкова чести. Това, което ме влудява е, че когато и да го сложа, се върти и тръшка поне 1 час преди да заспи, а често и повече.

# 72
ljuboznatelna,  да такава е целта, тиоридазина да я успокои. Но той изобщо не и действа Shocked. Нито е по-отнесена, нито по-сънлива, все така трудно заспива след приема му. Много интересна работа... Дала съм и цяла таблетка пради час и половина, а тя още будува. Взела е всички кукли в леглото си и си играе с тях. Само се чудя как вижда на тъмно newsm78
А това, че Наталия изпитва страх и аз мисля, че е добър признак. Мими отскоро пък започна да изпитва срам от непознат човек и аз бях супер щастлива.

# 73
  • густо майна Филибето
Veni-b ми каза, че е минал около месец за нейния син, докато видимо подейства.

# 74
  • София
Здравейте на всички родители и пишещи в тази тема   bouquet.
Може да хвърлите един поглед тук - Тежки завивки. Такива завивки могат да се ушият (понеже не се продават тук, а май са и доста скъпи).
С две думи, дълбокият натиск, който дават тежките одеала (най-често се пълнят с пясък) помага за успокоение на нервната система и по-лесно заспиване. Не е нужно детето да е завито цяла нощ с тежкото одеало, а само докато заспи. Тук има цени и други тежки неща.

Общи условия

Активация на акаунт