Аутистичен спектър - обединена тема

• 147 722
  • 806
  •   1
Отговори
# 75
  • густо майна Филибето
Darra, благодаря ти!  bouquet
 Ще пробвам най-напред ефекта от няколко одеяла и ще видя как действа. Моята дъщеря спи с родопско одеяло и то е доста тежичко, може пък да й харесава така. Аз си спомням като дете, че обичах да ми "тежи" като спя, най-приятно ми беше с юрганите на баба Laughing Проблема ще е с прането Rolling Eyes Аз съм шила такива тежести за краката, кога то прохождаше, пълних ги с пясък. Имаха доста неугледен вид, но ги носеше под панталонките, които също специално й бях ушила достатъчно широки, така че да не се забелязват. Не ми беше дошло наум за джобчета, като при втория линк.
Възглавничката, за тези, които се затрудняват с превода, служи за някакво успокоение по време на училище или дори при заболекаря. Пълнежа пише, че е пясък или някаква птича храна Rolling Eyes Моят преводач е електронен и превежда на руски, така че не съм сигурна за последното. Simple Smile

# 76
  • густо майна Филибето
Вашите деца смеят ли се безпричинно? По-точно не на място, някак изведнъж? Наталия изпада в такива състояния, които лесно могат да преминат в плач, кикоти се понякога по половин час и най-ужасното е ,ако се случи навън, защото се отпуска изцяло и буквално трябва да я влача.

# 77
   Не, Любознателна. Това, което описваш ми е непознато. Може би Наталия не знае или не умее да изрази емоциите си.

# 78
Любознателна, нашия Теди се смее така, знам за какво говориш. Само не знам как да го променя и как да му помогна.  Sad newsm78

# 79
И при нас има спонтанна смяна на емоциите. Често без причина. Wink
Интересното е, че кикотенето също е съпроводено с отпускане, но и със зрителен контакт. Нещо като закачка и покана за игра.

# 80
  • густо майна Филибето
Понякога го има и това - като се бута в брат си и го докосва по лицето - и аз го приемам като желание за общуване, но понякога е необяснимо. Напоследък като излезем навън е почти всеки път. Thinking
Това, че и при Теди го има, ми говори, че може да е заради ДЦП, но питам тук, защото в руския форум има деца със същия безпричинен кикот.

# 81
  • София
Любознателна,и при Буби го има този безпричинен кикот.Както знаеш,тя е с клапа за хидроцефалия и лекарите отдават всичко на тази клапа.Аз смятам,че има някои аутистични прояви,въпреки  че  в някои аспекти от поведението си абсолютно не отговаря на нещата,които съм чела за аутистите.Но смеха без причина го има.Никога обаче не плаче без причина,никога.Плаче само ако се е ударила,ако иска нещо или ако не мога да я разбера.Понякога си мисля,че тя просто си представя нещо,знам ли,сигурно звучи нереалистично,но като че ли си мисли за нещо и се смее.Особенно много се хили наобяд като легне да спи.Всъщност откакто направи пет годинки постепенно отказа следобедния сън,но лежи в леглото си...и се смее.и ако и направя забележка се смее още повече Confused.

# 82
Като се замисля, и при Марти го има това кикотене, което обикновено е предизвикано от нещо, което отминава, но той си продължава да си се хили доста време , и като се сети пак започва.Какво ли се мъти из малките им главички...незнам... Но понякога като го хване, както казвам аз "лигавата вълна" се смее, идва, закача се, чака да го закачиш за да започне пак да се смее,иска да го целувам, той целува, изобщо  ooooh!

# 83
Здравейте, явно скоро не съм писала и е спряло да ми пуска съобщения в мейла, че има писано по тази тема.

Та.. при Гери го има също този кикот - както си седи /например хапва и е на масата/ някой път или си играе изведнъж почва да се смее от сърце много весело и заразително, поглежда като че ли на горе от време на време и се смее, не знаем защо, все едно вижда нещо, някакъв смешник и правят смешки, така се смее. Даже съм я записала как се смее като си играем, но не мога да го кача като мелодия на телефона, записано като гласове/звуци/.

Гери също може да се закача ей така от самосебе си решава и както си вървим започва да те закача по гърба или по ръцете и казва "кача" или "не се зкачай".
Накрая го обръщат на игра с нашите забележки и го правят нарочно пак. За това на моменти не й обръщам внимание за да й отмине по-бързо.
Радвайте се, че децата се смеят, че чувате детски смях, действа като лекарство! Joy Joy Laughing Laughing Laughing Laughing

# 84
  • sofia
Смях без причина, май нямаме. Имаме, обаче рев без причина, доста често, не знам кое е по приемливо   newsm78. много се радва и се смее, когато набие брат си, например  #Cussing out.

# 85
При Рони този смях го имаше като малък,има го и сега.Казва ми ,че си спомня нещо смешно,случило се преди или си представя нещо което би се случило.Друг е въпроса че много често ги разсмиват неща ,които за нас не са смешни даже обратното.Но те възприемат други неща,например може да се смеят на плачещ човек-не защото са жестоки,а на интересната физиономия.Трудно им е да бъдат съпричастни,не знаят как.

# 86
И при нас го има и мрънкане без при4ина. Тя и малкта запо4на да го прави . Имитира във вси4ко каката. Оба4е като се смее Бета просто ей така и мен ме избива на смях. newsm78 rotfImao newsm10

# 87
Коронният ни номер е събуждане посред нощ и кикотене. После следват 3-4 часа будуване, съпроводено с невероятно желание за игра и взаимност. Трудно ми е да си обясня тази нощна активност - не зная да се радвам ли, или да се ядосвам.  newsm78 Едно обаче е сигурно - на следващия ден съм бледо подобие на себе си.  Crazy

А вашите дечица обиждат ли се? Отскоро забелязвам подобни прояви при Мария, което е добър признак за осъзнаване на емоциите на другия.

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 17:15 от mamma B

# 88
При нас се случва събуждане през нощта в такова "весело" настроение, и последвано от час до два будуване, със бърборене, смях...за радост се случва веднъж на месец-два. А за обиждането, забелязвам, че като му се скараме за нещо, и той се почувства виновен, се разплаква,както обичам аз да казвам "разтревожено" и си изкарва долната устна сърдито напред. Напоследък, разбира и от жеста  Naughty, придружен с подходяща гримаса от моя страна, когато е направил беля, и отива сам в ъгъла наказан. Е, не че стои дълго, но минутка - две оказват добро терапевтично влияние, поне засега.  Laughing

# 89
  • густо майна Филибето
"Разсърдването" при моето дете е от около година, и аз честно казано му се радвам Confused Рядко се случва, ако й се скарам лошо, а напоследък понякога ако брат й й вземе нещо.
Сега се опитвам да открия някаква причина за това, че един ден е доста адекватна, очния контакт е добър, но е малко нервна, друг ден е съвсем отнесена и по цял ден пее и издава самостимулиращи звуци, или скача на леглото, а очния контакт почти го няма.

Общи условия

Активация на акаунт