Фотография с елементи на Фотошоп - II част

• 19 690
  • 273
  •   1
Отговори
# 150
geminarius,
нарочно пуснах линка към всичките снимки, които качих, та ако намериш поне една дето си заслужава да се коментира Mr. Green
не съм имала цели, просто ми се сториха красиви места и исках да  ги снимам...на тази например http://jaly1.multiply.com/photos/photo/11/12
слънчевите лъчи бяха цветни, не бях виждала такова нещо, но като я погледнах после на компа цветовете на лъчите ги няма Sad

# 151
  • София
СТРАШНО ВИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ!!!  bouquet  bouquet
Едно въпросче- (нямам време да ровя -може и да е коментирано) - имам да вадя над 500 бр снимки от цифров носител. Дайте идеи къде е най-изгодна комбинацията качество-цена?
БЛАГОДАРЯ!

# 152
Emi, момичетата са много доволни от www.snimkitevi.com Simple Smile) - цените за поръчки онлайн са наистина добри Simple Smile) 9х13, 10х15 Simple Smile). Aко ти трябват по-големи размери, виж www.fotolan.info

# 153
geminarius, ще се пробвам пак с луничките днес. Хич не съм добра в ретуша на лице, а проблемът в случая, е че снимката си е доста некачествена и опържена със светкавица. Като се опитам да махна бликовете по носа и заминават луничките Sad Ето ви един пример, че от некачествена снимка шедьовър не става въпреки напъните на фотошопа Joy Тъй, че всичко е преди да се натисне копчето на апрата. Останалото трябва да е само корекция на несавършенствата на апарата или подчертаване на личното виждане.

kalina na kayo в Зентекс могат да ти помогнат Grinning Виж във Фото Форума за координати. Миналата седмица бях пускала тема там и ми бяха написали телефона, но нямам възможност в момента да ровя.

Jaly ти си падаш по пейзажи до колкото забелязвам Grinning Бих те посъветвала да търсиш по- нестандартна гледна точка. Също така небето ти на места прегаря. Нагласи си апарата на спот мерене или с приоритет в центъра, след това премери по небето или по по- светъл обект, заключи ескпозицията, кадрирай както искаш и щракни. По този начин ще избегнеш това прегаряне, а цветът на небетео ще си остане син. Това е и техниката, с която можеш да запечаташ красивите слънчеви лъчи. Така са прегорели и за това не се виждат. премерче. Ако си падаш по обработките може да пробваш с динамична фотография. Слагаш апарата на статив (по принцип пейзажи е желателно да се снимат само от статив) и правиш три кадъра с разлика в ескспозицията. После отваряш фотошоп CS2 и там си има функция, която ще съедини кадрите в един, като ще вземе разработките както в светлата, така и в тъмната част. Изобщо при снимането на пейзажи е повече от необходимо да не се доверяваш на автоматичните настройки на апарата. Причината е че компактните апарати не притежават добра динамика и когато в една снимка има голяма разлика в яркостите на обектите (както е при пейзажите) или тъмните няма да се разработят или светлите ще прегорят.

Трислон, идеята е добра. Цветовете са ди убийствено ярки. Какво се опитваш да кажеш с толкова ярки цветове? Отразената светлина от зелената врата оцветява в зеленикаво лицето на детето. Композицията е централна. Изтеглих снимката в много малък размер и  не мога да да направя нещата като хората, но нещо ей такова ми се върти в главата.
цветен вариант по лицето има какво да се обработва като цвят.
черно бяло (на мен май повече така ми допада)

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 09:51 от luluto

# 154
Luluto, благодаря, аз не че си падам ми това имах възможност да снимам и както поясних, като пълен лаик просто искам да си правя добри снимки за домашна употреба Laughing
на лични ще ти обясня колко не ми е ясно каквото си ми написала Joy

# 155
Лулуто,нарочно я центрирах композицията,защото реших,че се компенсира от разминаването на дръжките. Thinking
А цветът на вратата е така специфичен,че направо ми е мъка да го обезцветявам.И носи нещо по детски шарено,което контрастира с намусената физиономия отзад.Но черно-белият вариант ми харесва.

Деб,и аз забелязах нещо нередовно в лицето,но май не мога да го оправя.

Emi,скоро вадих снимки във фотолан и съм много доволна.

Вечерница,благодаря.

geminarius ,радвам се на коментарите ти.

Щях да кажа за пейзажите,че въобще не си падам.Пробвала съм известно време с кадрите с разлика в експозицията,но хич не ме увлича.

# 156
Лулуто,нарочно я центрирах композицията,защото реших,че се компенсира от разминаването на дръжките. Thinking
А цветът на вратата е така специфичен,че направо ми е мъка да го обезцветявам.И носи нещо по детски шарено,което контрастира с намусената физиономия отзад.Но черно-белият вариант ми харесва.
Ок, приемам идеята ти, но все пак идва прекалено ярко и се губи детето. Пробвай да я десатурираш много леко и да просветлиш лицето на детето. Ако се спираш на цветен вариант е желателно да махнеш зелените отражения по лицето. Селектираш го и после от Adjustment - hue saturation избираш зеленото и жълтото и почваш да си играеш с плъзгачите.

Щях да кажа за пейзажите,че въобще не си падам.Пробвала съм известно време с кадрите с разлика в експозицията,но хич не ме увлича.

Да ти кажа и мен не ме тегли силно в тази област. Техниката с различната еспонация ми беше предизвикателство, до като успея да направя нещо свястно, но после загубих интерес. Прекалено голяма играчка ми идва. Предпочитам да снимам хора. Обаче има разни пейзажисти, на които като им видя работите и ми увисва ченето Grinning

# 157
Трислон, мен също ме кефи зелената врата. Ако пипнеш леко нюанса на зеленото, в посока магента, за да светне и лицето на детето отзад?
Предлагам просто идеи. Ч/Б не ми хареса, че ми натежава много вратата и се губи ефекта от цветната снимка.

# 158
Туко що довърших една серия на малката щерка. Това са типа снимки, които аз окачествявам като "за семейното албумче". Пускам ги, защото са приятни като емоция и цветове и в крайна сметка повечето снимаме точно това през по- голямата част от времето Joy

тази може би съм я пускала

Ходих да си взема от фотото снимката на жената от вчера. На печат изглежда задоволително добре Mr. Green Няма ги зелените петна по лицето. Изглежда са само във варианта за WEB в RGB. Зъбите ги избелих, фона отзад не съм го пипала, но на печат изглежда без забележки. Махнах блика на носа. Понеже цветовете са мааалко по- ярки от тези в нета, луничките на носа се виждат повече. Така и не ми остана време да се пробвам да ги запазя, но мисля че и така става. Очната линия я ретуширах леко, да не се набива толкова на очи. Сега дадах снимката да я отпечатат още веднъж, но в по- голям размер и довечера ще и я занеса да се види, заедно с другите снимки от рождения ден Grinning Благодаря на всички за съдействието  bouquet Голям зор беше при обработката и още по голям при снимането. Осветлението беше отчайващо, а жената е от онзи уникален тип хора, които успяват да мигнат на всяка снимка. Тя си каза още от самото начало че на 9 от 10 снимки излиза със затворени очи, но аз не и повярвах. Е убедих се лично Tired от 28 снимки на 3 не е мигнала Shocked  Дебнах я как ли не - да ми позира, да не вижда че я снимам, в разговор, загледана някъде си и не, и не, и не Tired

# 159
Най-накрая ми остана малко време и аз да пусна нещичко http://katepate.multiply.com/photos/hi-res/3/27?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F3%2F27 и моля за критика.

Имам предложение - ако искате всички да си напишем с какви фотоапарати и обективи снимаме и Лулуто да ги запише на първата страничка.

И един въпрос- кои от вас снимат със "сапунерки"?

# 160
Най-накрая ми остана малко време и аз да пусна нещичко http://katepate.multiply.com/photos/hi-res/3/27?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F3%2F27 и моля за критика.

Имам предложение - ако искате всички да си напишем с какви фотоапарати и обективи снимаме и Лулуто да ги запише на първата страничка.

И един въпрос- кои от вас снимат със "сапунерки"?
Кате, не знам защо ме дразни ръката. Много ми се набива на очи, цвета и структурата на кожата просто изместват фокуса на снимката.
А за идеята - Лулуто предложи май по-нагоре да си кажем и да ни метне.
На кое викаш сапунерка - на ниския клас джобни камери ли ?

# 161
Ми май на това му се вика сапунерка  Rolling Eyes

# 162
Ммм да и аз го предложих, но това ще стане в другата тема, защото вече няма как да си редактирам постинга-

Кате, наистина има нещо в ръка което и мен ме притеснява. Може би прекалената острота. Мисля, че на настроението и идеята на снимката ще върви повече по- голяма мекота и липса на силен контраст. От техническа гледна точка горе в дясно имаш прегорял участък, който дразни. Има ли шанс да се вижда малко по- голяма част от пилето? Като цяло идеята и диагоналото разположение са хубави и има много голямо поле за изява и творчество:hug:

Сапунерки се вика на компактните апарати Mr. Green  Понеже не всички са наясно ще напиша, че дигиталните апарати са два вида: компактни и ДСЛР. При компактните от обектива светлината се проектира направо върху матрицата. Оптиката е несменяема. Преди заснемане изобрежението вижда на дисплея. Вторият тип апарати са ДСЛР-ите. Това са огледално рефлексните апарати. От обектива светлината се отразява в огледало и изображението се вижда през окуляра на апарата, а не се интерполира през матрицата на на визьора (т.е на екранчето преди заснемане не се вижда нищо). В момента на натискане на копчето, огледалото се видга, образът минава през пента призма и се проектира върху матрицата. Те са с по- добра динамика, по- нисък шум при ниска осветеност и сменяема оптика. Има компактни апарати от висок клас (sony R1, canon G - серията, panasonic FZ 20, 30 и 50), които са с много добри характеристики, които аз лично не бих окачествила в графата сапунерки  Grinning

# 163
Аз снимам със сапунерка Simple Smile) hp 635, вече не помня откога го имам Wink)), долу-горе става за "семейни снимки", стига моделът да не мърда Simple Smile))) Ето една полу-десатурирана Simple Smile)))))))) от днес Simple Smile) Идеална е за критики Simple Smile)))

# 164
Джеми, много ти благодаря!
Не спирай, не се притеснявай - лоши чувства към градивна критика не мога да имам.
Днес ще поработя върху тях, доколкото е възможно. Но малкия е просто "невъзможен" за снимане. Повечето му снимки съм ги правила в движение, чудо ще е да застане мирно, още по-голямо да са на фокус.
Вси4ки деца шават, важното е ти да опиташ да седиш мирно, докато снимаш  Peace
Убеди се сама, 4е ако поне едно нещо е на фокус, снимката няма да е толкова 3амацана  Simple Smile
Ако хлапето се движи, опитай да движиш камерата сьс сьщата скорост, дори след като си натиснала спуська. Понякога става добре  Party

Ето мако инфо, което е доста поле3но - http://photo-forum.net/ebook/page4.htm

Jaly и останалите, благодаря ви 3а думите, но а3 не сьм професионалист, така 4е моля не в3имайте думите ми толкова присьрце. Има добри книги 3а фотографията, от тях се нау4ава пове4е.  Peace
Jaly, снимките ти може от гледна то4ка на компо3ицията да се оправят

придьржай се кьм правилото на “златното сечение

Опитай да си играеш и сьс светлинните настройки на камерата.
Ра3гледай то3и линк http://photo-forum.net/ebook/page3-5.htm

Моят сьвет е да сложиш камерата на един статив, да фокусираш нещо и да променяш единствено настройките -
така виждаш какво става като направиш еди какво си, можеш да си поставяш конкретни цели, как да бьде осветен даден елемент,
обрьщай внимание на сенките (в гората), гледай да не ти прегаря едното 3а сметка на другото.

Лулуто, а3 никога не снимам сьс светкавица, освен ако снимката не е предна3на4ена 3а семейния албум.
Но и тогава и3бягвам светкавицата. Дра3нят ме сенките, които бради4ката или носьт все оставят някьде  Crazy  Close

Общи условия

Активация на акаунт